Löfven leker landsfader och Kristersson tar ton

Att hålla tal till nationen, faller Löfven i smaken. Något mer innehållslöst tal får man leta efter. Söndagens tal (22/11) innehöll allvarsord, ris och tillsammans hopp, av en statsminister som passivt suttit på avbytarbänken.

Bildresultat för löfven tal
Landsfader Stefan Löfven

Kanske har han kommit på att det är val 2022 och vill visa handlingskraft.

”Allt fler dör. Låt oss komma ihåg att över 6.000 människor i Sverige redan dött med covid-19”, poängterade han utan att förklara varför dödstalen i Sverige slagit rekord i Norden. Han förklarade dock att verkligheten är hård och brutal, tack vare hans maktgalenskap, men det sa han givetvis inte. Inte en tillstymmelse fanns med av eget ansvar eller av FHM:s ständiga felbedömningar. Men med vänsterns paradgren, att alltid skylla i från sig, som fått stort genomslag bland deras väljare, var det heller inte förväntat.

Kristersson försöker också visa handlingskraft.

Kanske är han inspirerad av Macron som vaknat till och ställer hårda krav på politisk islam, men både Merkel med sin springpojke Löfven vänder honom ryggen, deras väljarbas får inte förtörnas.

Har någon någonsin hört ett ont ord om islam från Löfven?

Kristersson har i alla fall insett att islams fundamentalister, som glatt gled in med Reinfeldts öppna hjärtan politik, inte hör hemma i Sverige.

Bildresultat för islamism

Kristersson skrev i DN den 24 november:

”Den politiska islamismen hör inte hemma i Sverige”
”Islamism är ett allvarligt hot mot vårt sätt att leva i Sverige och i övriga Europa. Här finns inget utrymme för kompromisser eller otydlighet, det öppna samhället måste försvaras. Vi tolererar inte intolerans.”

Moderaterna presenterar ett samlat åtgärdspaket mot politisk och våldsbejakande islam under dessa åtta punkter.

 1. Återkalla svenskt medborgarskap
 2. Utvisa fler säkerhetshot
 3. Neka extremister inträde till Sverige
 4. Spärrlista i EU mot hatpredikanter
 5. Motverka islamisering i skolan
 6. Förbjud bilder med terroristinnehåll
 7. Inga skattepengar till extremister
 8. Stoppa utländsk finansiering av religiösa samfund

Visst det låter bra, men för att förverkliga dessa åtgärder vore det nog bättre med Kasselstrand som statsminister än Kristersson.

Men Löfven är nöjd och glad för nu har han åter fått miljöpartisterna på gott humör med att ge alla afghaner i princip amnesti pga av pandemin, vilket fick Åkesson att ilskna till.
https://www.friatider.se/akessons-ilska-efter-afghanamnestin-nu-ar-det-nog-regeringen-maste-bort

Men om Åkesson vill få bort regeringen, då måste han leta fram SD:s gamla ideologi.

5 tankar kring ”Löfven leker landsfader och Kristersson tar ton

 1. Helt rätt Jari N. beträffande M´s sk ”tuffa” skrivningar – har retat mig på dem då Ulf.K
  & Co är livrädda för att missa att ange ordet radikala extrema och extremism i varje sammanhang för att inte gå för långt från PK-spåret och ev. stöta sig med den stora minoriteten som kan bli stigmatiserad som det tydligen heter.
  Men detta räcker inte! – endast nagga på ytan – måste grävs mycket djupare .

  Här en länk till Gatestone Inst. – en färsk artikel om EU och ”våran” Ylva J. ´s program som snart skall läggas fram.
  https://www.gatestoneinstitute.org/16645/eu-pact-migration-asylum

  Undrar vad som hände med den nu två år gamla FN – Global Compact for regulary and safe migration? – inte för jag saknar den men upplever att den mörkas , på samma sätt som att det gick flera år innan Agenda 2030 ” kunde komma ut” -det är mycket olustigt.
  En tanke är att Ylva J. med medarbetare kan stödja sig på Global Compact om det kniper. –

 2. ”Om islam inte är politisk, är den ingenting alls!” (Ahyatolla Khomeini, citerat efter M. Houllebecq)

  1. Det värsta är ju att koranen är en så tråkig bok att få kan ha orkat läsa den därför är den lättvindiga genvägen att lyssna på ayatollorna som muntligen sprider sina tolkningar

 3. Enligt citatet ondgör sig Kristersson (M) över ”den politiska islamismen”, men det är ett verkligt blindspår att distingera islamismen som skild från islam. Hotet är helt enkelt islam som sådan, och den demografiska omvandlingen i Västerlandet – innebärande islamisering. Rörelsem är densamma, och det är ingen vacker prognos i dess riktning.

  1. Koranen är alla muslimers ledstjärna, det står klart i flera suror att otrogna och avfällingar är en styggelse mot Allah och skall dödas. En muslim får inte ifrågasätta Koranen. Tystnaden och hejar ropen från Europas muslimer efter avrättningarna i Frankrike talar sitt tydliga språk, att skära halsen av otrogna är helt efter Koranens anvisningar, som bevisar att islam är ingenting alls om den lämnar politiken, enligt citatet som signaturen ”Tritonen” delgav oss.
   Jari Norvanto har helt rätt att det är samma stam, men om politiker skulle säga det då flyger det lika värdet sin kos.
   Vi får ständigt höra att terrorns och kriminalitetens utövare är så få, så få.
   Då borde det vara enkelt att bura in dem eller omgående slänga ut dem.

Kommentarer är stängda.