Familjevecka skall locka väljare till Löfven

Detta mut-förslag om en familjevecka till föräldrar med barn mellan 4-16 år, trodde jag låg i papperskorgen. Men icke, nu är det ute på remiss.

En mutreform från en statsminister, som förstår att något måste göras, när både M och SD finns i hasorna. Han planerar fortsatt maktinnehav tills han av ålder tuppar av.

Reformen beräknas kosta ca tre miljarder, men för Löfven är det småpotatis för att få sitta kvar. Sverige har världens bästa och längsta föräldraledighet och mycket generöst system med VAB -dagar, som utnyttjas när barnen är sjuka och även när de är friska och finns på dagis/förskola. Fusket ökar i omfattning, samma utveckling som i alla bidragssystem.

Med risk för att stämplas som ett avundsjukt fornminne, vill jag påpeka att många av oss 40-talister, jobbade heltid utan minsta VAB dag, efter 6 månaders föräldraledighet. Vi kämpade för plats hos dagmammor och fick man dagisplats, så var det bingo. Något livspussel, egen tid och offerkoftor kände vi inte till och konstigt nog så klarade både vi och våra ungar oss bra ändå.

Vänstern klampar hela tiden in på områden, där de inte skall vara, privata problem kan och bör medborgarna lösa själva. På sikt blir dessa charmreformer dyrare för alla, men vänstern älskar bidrag för det innebär ökat makt.

Jag hoppas att väljarna inser att denna oblyga charmoffensiv bara är röst- mutor inför nästa val.

Löfven borde mer bekymra sig för ”white flight” och för hur skattebasen minskar, när de som kan flyr landet, några extra lediga dagar lär inte stoppa dem.

Själv fortsätter han med charaderna. Under ett besök i Rinkeby i september, förklarade han vid invigning av en ny polisstation att här vill många bo, inklusive han själv!!
Att poliser måste ha eskort till och från arbetet, eftersom regeringens berikare ständigt är i farten framkom inte.

Så förhoppningsvist kan statsministern lämna Sagerska palatset senast efter valet 2022 för flytt till Rinkeby eller han kanske kan köra glassbil i Borlänge?

Bildresultat för familjevecka
Steget Efter illustrerar regeringens generositet