Utan personligt ansvar

Tycks ännu en majoritet av landets befolkning vara.

”….Vi är ansvariga för vad vi tycker, inte media. Vi är ansvariga för vad vi gör, inte våra överordnade. Vi är ansvariga för vår hälsa, inte Världshälsoorganisationen. Och vi är ansvariga för vad som händer i vårt land, inte regeringen, avslutar hon.

Hon är;

Dr Margarite Griesz-Brisson är läkare, neurolog, neurofysiolog och doktor i farmakologi. Hon varnar nu allmänheten för att munskydden man uppmanas bära för att förhindra smittspridning kan leda till syrebrist och allvarliga hjärnskador och menar att barn och ungdomar är särskilt känsliga.

Bildresultat för corona munskydd

– Återinandning av vår utandade luft kommer utan tvekan att skapa syrebrist och en översvämning av koldioxid. Vi vet att den mänskliga hjärnan är mycket känslig för syrebrist. Det finns till exempel nervceller i hippocampus som inte kan klara sig längre än 3 minuter utan syre – de kan inte överlevasäger hon. https://nyadagbladet.se/utrikes/tysk-neurolog-munskydd-leder-till-hjarnskador/

Lär av Danmark och avliva all svensk mink så snabbt som möjligt – det rådet ger en dansk professor i klinisk mikrobiologi till Sveriges minkfarmar. https://www.svd.se/sverige-uppmanas-att-doda-alla-minkar

I Danmark pågår avlivning av alla minkar, det bästa slutet för dessa plågade djur i sina små nätburar med bara galler att förtvivlat trampa på.

Bildresultat för minkbur

Men i Sverige får minkuppfödare fortsätta med sin verksamhet. Sveriges tillförordnade statsepizootolog försvarar beslutet att låta avelsdjuren vara kvar, trots att coronautbrott konstaterats på tio gårdar i Sölvesborgstrakten. I Danmark har olika muterade virusvarianter spridits vidare till 214 människor, med risk att vaccin blir verkningslöst.

Undrar vad Big Pharma tycker om ständigt muterade virusstammar? Planerar de för en uppsjö av vacciner som politiker skall prångla på rädda medborgare, som ännu tror på storebror?

Detta är Sverige i ett nötskal. Handlingskraft finns för lock down åtgärder, men de stoppar huvudet i sanden för grundorsaken, samma beteende som i ”flyktingpolitiken.” Där välfärdsmigranter med Koranen i bagaget från dysfunktionella länder med kultur och tradition som krockar med allt som västerlandet står för. Röda mattan har rullats ut från hela det vänsterliberala gardet, vars inställsamhet till islamister och Big Pharma går på ett ut.

Alltför många medborgare tror ännu att de är utan allt ansvar för landets moras, nu troget väntande i vaccinationsköer mot den årliga influenzan med munskydd på.

Håll avstånd och tvätta händerna är betydligt bättre i alla tider, då närgångna virus flyger omkring. Vi har ansvar för både vad vi gör och inte gör, för vad vi säger och inte säger. Att gömma sig i majoritetens tystnad är inte att ta ansvar.

3 tankar kring ”Utan personligt ansvar

 1. Får väl använda helmask med virus-/partikelfilter… Hela den här p(l)andemin är ett gigantiskt bedrägeri, och en förevändning för makthavarna att fortsätta på den splittrande, ’liberala’, nya världsordningen. Den som medför minskande frihet för medborgarna, hukandes under överstatliga beslutsnivåers icke-demokratiska direktiv.

  Få lekmän använder munskydd rätt. De blir en tom, och sammantaget kostsam gest, och en potentiell smittkälla. Någon, eller några, tjänar naturligtvis pengar och inflytande på detta debacle.

 2. Kanhända att dr Margarita avser de munskydd som tycks vara vanliga på kontinenten, och som sägs vara tjocka. De munskydd som våra apotek saluför är mer genomsläppliga, vilket underlättar andningen med även passagen för virus.

  Även boken ”Falsklarm om corona?” varnar för munskydd. Den varnar för den tyska modellen över huvud taget. Samtidigt som den hyllar den svenska modellen, som vägrar lockdown.

  1. Olika utföranden av munskydd låter mycket logiskt, ju tjockare de är, desto mer koldioxid blir kvar.
   Tack för en viktig upplysning.

Kommentarer är stängda.