Dumheter avlöser varandra

DUMMHETER AVLÖSER VARANDRA, skriver Jan Ivarson i detta gästinlägg med fortsättning i morgon.

”Nu skall det blir skatt på engångsartiklar av plast som muggar, tallrikar och bestick. Miljövänner tycker att de som köper hem mat kan gå tillbaka med det de fick maten på, så det kan diskas och återanvändas!

Skatten kommer inte bara drabba snabbmat. Lagad fryst mat som köttbullar och potatis som serveras till bl. a. pensionärer kan drabbas. Skatten kan leda till uppsägningar i företag som producerar färdig mat. Se videon på Youtube av Göran Bergmark – Beskattningen fortsätter att öka. 
https://www.youtube.com/watch?v=Si6tjIHIj4E

Det sägs att skatten kan dra in sju miljarder. Den behövs för att Sverige inte mer är ett rikt land, för att politikerna gett bort resurserna. Nya skatter behövs för försörjningsstöd. Svenskar är nu bland de fattigaste av Europas invånare, men inte tillräckligt fattiga tycker regeringen. Därför uppfinner den nya skatter. Andra länders folk har lägre skatter och pensioneras vid lägre ålder. 

En annan dumhet är att staten sålde ut en del av sin guldreserv. Pengarna behövdes för ökande behov av stöd. Om staten sålt nu hade det blivit minst 30 miljarder mer. Varför sålde staten sitt guld om landet var rikt?

Vad här näst? Skatt på golfklubbor? De är av energikrävande ändlig metall och ökar utsläppen när de transporteras. Toa- och hushållspapper tär på skogen och bör beskattas. Damer bör förbereda sig på annat sätt att hålla sig säkra. De kan inte allways använda engångsartiklar utan bör återgå till ribbstickade trasor. De blötlägger och tvättar dem som kvinnor gjorde fram på 1900-talet. Greta kan leda en kampanj i TV för kvinnors recycling.

Jan Ivarson Politiskt obunden”

Bildresultat för skatt