Hundar som önskar ett hem!

Isolering, distans och mer tid i hemmet pga covid-19 pandemin har ökat efterfrågan på en fyrbent vän. Många kennlar har långa leveranstider eller är helt utan valpar.

Varför inte vända sig till ”Hundar utan hem” en ideell förening som förmedlar hemlösa hundar både från vårt land och Irland?

Tyvärr står hundar inte högt i kurs i många kulturer, gris och hund anses orena inom islam. Djurplågeriet av försvarslösa djur, allt från t.ex. små kaniner, igelkottar, till katter, hundar, hästar har ökat lavinartat i invandringens spår, precis som antalet våldtäkter, men som nästan aldrig får en notis i systemmedia. Trots att vissa uttolkare av Koranen, som Sveriges halal råd hävdar att alla djur skall behandlas med barmhärtighet. http://www.halalsweden.se/djur.html

Jag frågade en gång under min yrkestid en patient som var insatt i islam om detta förakt mot hundar/grisar. Han berättade om en myt som förklarade det hela. Dessa djur kan bära en otrogens själ efter dennes död och skall därför inte vidröras, vilket har förvandlats till djurplågeri. Andra muslimer hävdar att denna myt bara är en lögn.

Sanningen är nog att både ”Gud och Allah” tänkte praktiskt, att skydda folket från ”orena djur” som kunde smitta med parasiter, bakterier, virus, trikiner mm. Något Asiens sk. djurmarknader verkar ha negligerat. https://kultursmakarna.se/2014/02/03/varfor-ater-varken-muslimer-eller-judar-griskott/

Redaktionerna går däremot i spinn, när någon invandrare känner sig kränkt och jämnställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) får vatten på sin falska rasistkvarn.

Tyvärr fick den franske filosofen Descartes berömda ord ”Jag tänker alltså är jag” slutsatsen att djur inte kunde tänka och inte känna smärta, de betraktades som en okänslig maskin. Han frös ihjäl på Stockholms slott, hos drottning Kristina som var mer härdad för nordiskt klimat än han var.

Min dotter med make har givet Morris,  en labrador från Irland, ett kärleksfullt hem på landet. Högsta lyckan är att vila i sin egen blå soffa med ett mjukt skinn under magen.

Men anpassningen från ett liv fyllt av kamp för att överleva dagen har tagit tid. Har man känt magen krampa av hunger, då ser man till att gömma mat, när det finns. Samma beteende som fångar från koncentrationslägren uppvisade i frihet. Första tiden hade han mardrömmar, kanske återupplevde han, när han troligen var infångad och fick vara jaktbyte för pitbull hundar. Ett fruktansvärt djurplågeri, som inte bara gav ärr i hundsjälen utan också på kroppen.

Så här meilade Morris matte;

Det är farligt att titta på denna sida, om du klickar vidare ser du hur fin Georgia är i dag. Hon finns i hundstallet  på Irland i ett bedrövligt skick. Kanske en bra kompis till Morris, så att han blir lite lugnare.  Ja, jag vet det är en knäpp idé, men hon är så söt, gillar inte trafik  och är en tik.  Visst är hon söt? https://hundarutanhem.se/

”Vackra Georgia räddades från ett sk dog pound och kom till rescuet i mycket dåligt skick. Hon var mager, sjuk och hade ögoninfektion. Efter några månader i jourhem på Irland har hon återhämtat sig och mår bra igen. Till sättet är Georgia lugn och mjuk och kan vara lite blyg för nya människor.
Hon älskar andra hundar och skulle gärna bo med en annan snäll hund i sitt nya hem. Ett lugnt hem på landet skulle passa henne bäst då hon tycker att det är jobbigt med alltför mycket trafik. Har ni det lugna och kärleksfulla hem Georgia söker, skicka då in en intresseanmälan!

Alla har inte möjlighet att öppna sitt hem för en hemlös hund, men kanske du kan skänka en slant, som kan bidra att King, Arlo och Svante får komma till  bestående och kärleksfulla hem.

Plusgiro 30 99 36-3
Swish 123 1616226
Ring 0939-111 90 02

En tanke kring ”Hundar som önskar ett hem!

Kommentarer är stängda.