SVT lyder regeringens minsta vink, denna skattefinansierade ”smilfink” till Löfven

SVT:s opartiskhet, någon med mig skämta aprillo??

Nu är det verkligen dags för SVT att ta bort sina bedyranden om ”sant, relevant, opartiskhet och objektivt…” beträffande sin verksamhets journalistiska gärning.

De lyder vänsterns minsta vink om subjektivitet och partiskhet.

Ett praktexempel var SVT:s Morgonstudio den 7 juli där Morgan Johansson vägrade debattera med moderaternas talesperson i migrantfrågan.

Karln borde då aldrig ha släpps in i studion, om SVT hade skött sitt uppdrag.

Men med rödfärgade Hanna Stjärne som ledare för SVT så har det onormala blivit normalt, eftersom det ständigt pågår. Filtreringen av det som sänds och ödmjukheten för Löfven har nu nått en ännu högre nivå.

Ni minns väl hennes upprördhet, när SVT/morgonstudie friskt ljög om ungdomsbrottsligheten  i slutet av februari i år och SD gick till aktion.

Sverigedemokraterna ville under torsdagen kalla in cheferna för public service-bolagen till kulturutskottet för att svara på kritik om bristande opartiskhet i enskilda program. Något som upprör SVT:s vd Hanna Stjärne.
– Det är en gräns som har passerats, när man vill kalla publicister direkt till riksdagen för att stå till svars för en enskild publicering….”

https://www.svt.se/kultur/svt-chefen-forslaget-ar-forvanande-och-ovanligt

Sedan kvittrar denna upprörda dam om granskningsnämnden, oberoende medieföretag och om sändningstillstånd, så man kan smälla av.

Charlotte Friberg chef för nyheter och morgonstudion tog chansen att imponera på sin chef när hon utbrast att hon var stolt över allt (dvs. desinformation) som SVT skickar ut, ett uttalande som kanske sätter spår i lönesamtalet.

Skönt att även en ledarskribent är upprörd, men i mer återhålsamma ordalag skriver Fredrik Haage i Smålandsposten om ”Politiskt ofog på SVT”

”…..Morgan Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa. Han skulle enbart svara på frågor från programledarna. Av någon anledning fann sig Stenergard i situationen. Hon kunde lika lekande lätt som Johansson trolla bort de korta lama framkasten av typen ”hur villiga har ni varit”, och ”hade ni inte chansen.
Men det anmärkningsvärda handlar inte om Stenergard utan förstås om SVT som på detta sätt dagtingar med sin trovärdighet genom att över huvud taget bjuda på den bisarra föreställningen? Varför sade man helt enkelt inte nej till Johanssons villkor och förklarade att man tänkte ha det som vanligt?….”

Och detta ständiga ”ofog” är vi tvingade att finansiera!

4 tankar kring ”SVT lyder regeringens minsta vink, denna skattefinansierade ”smilfink” till Löfven

  1. Just nu är statsmedierna i färd med att marknadsföra corona-vaccin. Ingen tvekan tillåts. Endast vaccinfrämjare får komma till tals.

    Tur att vi kan gå in på http://www.vaccin.me och få en motvikt.

    1. Tack för upplysning om givande artikel, som riskerar att klassas som hets mot Big Pharma.

  2. SVT är en föga demokratisk, tvångsfinansierad partisk, delvis lekstuga och skyddad verkstad samt propagandaministerium för miljökommunister och likasinnade. Denna inrättning är föga konkurrensutsatt. Ett slags valboskap i likhet med krypandet för det samhällsförstörande islam. Hur omfattande är skattefinansieringen av valboskap i det rödgröna Sverige? När får de svenskarna nog? Dock verkar det som att det är på väg att vända.
    Beträffande den lismande socialisten Morgan Johansson så är det respektlöshet, lögner, förhalning och arrogans som mest präglar hans framträdanden. Minst sagt motbjudande.

Kommentarer är stängda.