”Postmodernismens mörka hjärta”

 Gunnar Sandelins artikel https://morklaggning.wordpress.com/2020/06/11/postmodernismens-morka-hjarta/#more-19566 från K-O Arnstbergs blogg ”Invandring& mörkläggning” är utgångspunkt för dagens inlägg, samt egna erfarenheter och tankar om hur detta postmoderna virus har smittat hela samhället av i dag.

Glädjande är att medborgare från olika håll utvecklat motståndskraft mot detta virus och genomskådat dess verklighetsförvanskning, vilket ofta klassats som rasism av den korrekta eliten och dess knähundar, som inte vågar protestera och bekänna färg.

Sandelin: ”Det finns ett YouTube-klipp med den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson som har påverkat mig starkt. På tolv minuter förklarar han vad postmodernism är, varför vi måste skaffa oss kunskap om den och varför den måste bekämpas….”

Att lyssna på Jordan Peterson samt få ta del av andra stora tänkares alster är som att känna sig nyduschad och titta ut genom nytvättade fönster.

Jag förstår att fd utrikesminister Margot Wallström med sitt mediokra studentbetyg ville att han skulle gömma sig under en sten.

Här kommer illustration från ”Steget Efter” om Margots skiftande engagemang.

Frågan är om det finns så många och stora stenar som skulle kunna gömma alla förljugna och postmoderna identitetspolitiker?

Här kommer några axplock från texten för Er som inte har tid att läsa hela artikeln.

Postmodernismen förkastar det förnuft och den individualism som hela den upplysta världen vilar på. Sedan utmynnar det hela i ett angrepp på upplysningsfilosofins följder i sin helhet, från kapitalism och liberala styrelsesätt till vetenskap och teknologi……
Enligt postmodernisterna är kunskapen relativ och socialt konstruerad. Därför finns det egentligen bara åsikter…..…
Med ordet som vapen och relativismen som strategi sådde postmodernisterna sina frön till den nya vänsterns akademiska riktning mot den politiska korrekthet som vi skördar i idag….….. personangrepp blir därför viktiga vapen i arsenalen, där (grovt uttryckt) vita, män och rika är fredlösa medan kvinnor, sexuella minoriteter och tredjelandsmedborgare är fridlysta….”

Efter marxismen, som kom miljörörelsen och postmodernismen blev till en rödgrön sörja.  

Min erfarenhet från 68- års studentrörelse, var att lathet och smarthet ofta frodades under dessa paroller från främst medel- och överklassens bortskämda gossar. Många av deras söner och döttrar och deras avkomma utvecklade dessa egenskaper ytterligare, eftersom Marx och Lenins skrifter var för jobbiga att läsa.

Identitet; uppfattningen om sig själv och –relativismens mantra, att det inga sanningar eller universella värden finns, passade in som handen i handsken, för detta bortklemade gäng.

Alla blev vi inordnade i gruppidentiteter, som kön, sexuell läggning, etnicitet, religiös tillhörighet, social status mm.

Offermentalitet frodades genom att ”orättvisa strukturer” var orsak till allt djävulskap i livet. Inget ansvar kan utkrävas från dessa fridlysta grupper. Bekvämt och bra, ansträngning blev kränkning för dessa aktivister, som efter hand även tog skolan i besittning.

När rättstaten numera ömmar för bestialiska våldtäktsmän och polisers knäböjningar för ”Black live matter” rörelsens värstingar, då har vi nått vägs ände i detta postmoderna träsk.

Det går knappast att läsa om näringsliv, statliga verk och myndigheter, media, föreningar, religiösa samfund mm utan att först få värdegrunden, det lika värdet och mänskliga rättigheter slängt i ansiktet.  
Den postmoderna ideologin har spridits värre än ett virus in i samhällets alla vrår. Jag ser röd/gröna akademiker i symbios med politiker och media, som de största smittbärarna, som jag skulle vilja bura in i evig karantän.

När skall postmodernismens värstingar som hyllandet av identitet och relativism återföras till sumpmarken, undrar jag?

Illustrationen kommer från Sandelins artikel i Invandring&Mörkläggning

https://sv.wikipedia.org/wiki/Relativism#Kritik_och_f%C3%B6rsvar

https://sv.wikipedia.org/wiki/Identitet_(beteendevetenskap)

Ps. För nya läsare kommer här lite återblockar på hur min röda ungdom förvandlades till blå ålderdom. https://word.harrietsblogg.se/category/om-min-roda-ungdom/ Ds.

En tanke kring ””Postmodernismens mörka hjärta”

Kommentarer är stängda.