Sverige går ej att lita på!

Från Karl Wang i Kina.

Kina: Sverige är opålitligt

”Bättre respekt för Kina fordras, Kina kräver ingen underkastelse av Sverige som USA, men respekt. Inga mer glåpord och nedsättande uttryck för att smutskasta Kina och oss som bor i Kina. Inga mer fejknyheter. Det kommer att skada Sveriges affärer med Kina på ett sätt som aldrig tidigare och inte bara på diplomatisk nivå. Nu är allmänheten och företagarna i Kina på bettet. Goda relationer, eller…..Ericsson har just dumpats, en kostnad på 1 miljard (DI). Företag i Kina handlar hellre med länder som respekterar dom….”

Wang berättar om Sveriges kampanj (dvs. den USA:ledda elitens) för att få Gui Minhai frisläppt, men det kommer ej att ske, eftersom denne man var välavlönad av CIA, med brottslighet i bagaget. Wang berättar också om rättegången mot ambassadör Ann Lindstedt, om handel och om Kina i dag, där förtroende sk. Guanxi är förutsättning för affärer. Där Sveriges är borttappat, vilket näringslivet blivit varse, medan UD putsar vidare på den rostiga Sverigebilden.

Vad som verkligen händer och har hänt i Hong Kong, information i första hand, vad som inte går att läsa i media.

Det hände i Hong Kong

Ett massivt och oemotsagt folkligt stöd för säkerhetslagen i Hong Kong

https://mychinaway.wordpress.com/2020/06/02/ett-massivt-och-oemotsagt-folkligt-stod-for-sakerhetslagen-i-hong-kong/

”Nu kommer svenska medias reaktion att bli minst sagt intressant. Lögn – eller journalism.
”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet” – eller är den. Dags för granskning,

konstaterar Wang och får avsluta med landets opålitlighet beträffande dess coronastrategi, där han konstaterar att
”hade Sverige bemött viruset på samma sätt som Kina hade 32 personer varit döda nu. Istället är det närmare 5,000. Med det hade aldrig fungerat i den liberala ”demokratin” Sverige.”

https://mychinaway.wordpress.com/2020/06/12/hur-kina-smittades-av-viruset/

3 tankar kring ”Sverige går ej att lita på!

  1. Jämför ovanstående med Daniel Åkermans ledare på sidan 2 i SvD lördagen den 13 juni.

    1. Skillnaden är avgrundsdjup, här är inledningen på hans artikel den 13 juni.
      ”Underrättelsehotet från Kinas kommunistparti ligger enligt Säkerhetspolisen nästan i nivå med hotet från Ryssland. Ändå är kunskapen generellt sett låg i Sverige. Det beror på att mycket av partiets underrättelsearbete sker genom ett stort nätverk av civila aktörer, den så kallade Enhetsfronten. Verksamheten har kraftigt skalats upp underpresident Xi Jinping, som kallat den ett ”magiskt vapen”.
      Enhetsfronten är avsiktligen utformad för att vara svår att överblicka och spåra…..” https://www.svd.se/ta-det-kinesiska-sakerhetshotet-pa-allvar (Låst artikel, men jag tror inledningen räcker..)

  2. Vad som har hänt efter att detta skrivits är att samtliga tunga oligarker i Hong Kong och samtliga tunga banker, inklusive jättebanken HSBC, har ställt sig bakom den nya säkerhetslagen. HSBC får 70% av vinsten i hela världen från just Hong Kong. HSBC har även satt press på London regeringen att släppa in Huawei i Storbritannien. Det har länge varit tal om att HSBC skulle flytta sitt huvudkontor från London till Hong Kong. Det skulle vara nära nog en dödsstöt för London som finanscenter. Det finns tre stora finanscenter i världen, Hong Kong, New York och London. Trump har hotat med att avsluta Hong Kong’s handels privilegier till USA, alltså skulle gods från Hong Kong beläggas med samma tariffer och tullar som gods från Kina. OK, hela 0.1% av exporten från Hong Kong går till USA, medan Hong Kong är bland de fem största importörerna av USA gods, vin och kött till exempel, vilket går vidare till länder i Asien. Hong Kong är USAs export-port till Asien. Tala om att vifta med en flugsmälla för att jaga bort en noshörning. Både Sverige och USA har länge haft de säkerhetslagar Kina nu inför, och USAs lagar är drakoniska i jämförelse.

Kommentarer är stängda.