”Det är helt OK med åsikter som provocerar”

Skriver Anna Lindberg, journalist och fd publisher i Öst Media , i en krönika den 23 maj i Östgöta Correspondenten. Jag får ta fram luktsaltet för att inte dåna av, när hennes hyckleri flödar fram.

Under Ordet Fritt är endast vänster-liberla-korrekta ord tillåtna. Sedan slutet på 80-talet och framåt har jag varit en flitig insändarskribent i ”Corren”. Förr fick privatpersoners alster även ledarplats, men efter hand blev detta utrymme endast till för t.ex. politiker, myndighetspersoner, fackliga representanter, organisationsföreträdare och någon enstaka person med de rätta åsikterna. Katten slängdes ut av vänsterliberala hermeliner, som ansåg att de stod över oss andra med sina korrekta åsikter. Tolkning av verkligheten blev allt snävare, medan självgodheten bredde ut sig.

De korrekta skriver gärna sina namn på listor mot rasim, främlingsfientlighet, så vi andra skall inse hur överlägsna de är.
Varför förekommer inga listor för rånoffer, våldtagna, knivskade, förnedrade unga, mördade och utsatta gamla, sjuka, fattiga i värdlandet kan man fråga sig?

Nej, dessa förövare befinner sig endast i permanent utanförskp oavsett hur mycket av våra skattemedel som stjälps över dem. Ansvar för sina handlingar är dött och begravt för länge sedan.

Ansvaret har flyttats över till besvikna pensionärer som luftar sin vrede över orättvisor på nätet, de kläms åt med böter för några ovarsamma ord och hot om fängelse. Medan de få busar som fångats in, som t.ex. småtjuvar, rånare, stenkastare, bilbrännare, djurplågare hånflinar åt polis, som efter ett par timmar tvingas släppa dem. De vet så väl att något riktigt straff inte kommer att hända, för himmelriket för dessa unga ligister finns i den humanitära stormakten, där de tom kan skita i några utdömda timmars samhällstjänst, utan att något händer.

En bit in på 2000-talet blev det ännu värre med filtrering på systemmedias redaktioner. Oro över en för stor invandring till vad landet klarade av blev bannlyst under Ordet Fritt, oavsett vad denna hycklerska säger.
Identitet, relativism, hierarkiska strukturer, förtryckande patriarkat, feminism, HBTQ vurm, genus, berikande globalism med mångkultur dök upp från sumpmarken och tog redaktionerna i besittning. Verklighetens röster skulle tystas och de få journalister som orkade stå emot sparkades ut eller hamnade i Wolodarskis frysbox.

Anna Lindberg fortsätter att ljuga och påstår att det finns ”en del utbredda missförstånd. Som att pressetiken skyddar en speciell politisk åskådning, eller strävar efter en likriktning av ”politiskt korrekta åsikter.

När artiklar, reportage skulle illustreras med personer, så kom ofta en invandrare i blickpunkten.

Hur många snyftreportage har inte ”Corren” publicerat om ensamkommande barn ofta med en medlidande medelålders kvinna bredvid sig och otaliga insändare om hur fina, skötsamma och utsatta de är? Barn fick nu en mycket vid tolkning, där det ensamma barnet i vissa fall kunde ha egna barn i hemlandet, där familjen väntade på resa till bidragslandet.

Kritiska åsikter om att allt för många varken var ensamma eller barn åkte direkt ner i den liberala papperskorgen, oavsett faktaunderlag.

Därutöver hånas Trump, ömmas för Hamas, varnas för Kina och Ryssland, Nato är räddningen, klimatet kan ej vänta, vaccintvivlare med alternativ vård ställs i skamvrån, globalismen är räddningen, liksom EU och FN med de vanliga flosklerna om att värna asylrätten, mänskliga rättigheter och en stor dos förakt för fosterlandsvänner, som inte förstår sitt eget bästa dvs. elitens osv, osv. Allt detta är insvept i självgodhet och överlägsenhet, se vilka fina och goda människor vi är.

Här kommer slutet på hennes krönika ” …….att läsa åsikter som man själv inte håller med om, det är inte skadligt. Snarare tvärtom, det är mat för tanken. Någon att studsa sina egna åsikter mot, att reflektera kring. Ett mediklimat som kräver likriktning och konsensus är en dålig grogrund för ett levande, demokratiskt offentligt samtal”.

Då undrar jag varför inte denna insändare ”Fadime är död – hedersvåldet lever” kunde publiceras? ( Jag bruker oförtröttligt skicka in 1-2 insändare varje månad, som åker direkt ner i redaktionens papperskorg).

Glädjande har jag mött Linköpingsbor, som undrat varför jag har slutat skriva insändare. Jag förklarar att tiger man inte eller inte tycker som tidningens redaktion då körs man ut och det levande, demokratiska offentliga samtalet riskerar att dö ut. Ingen riktig debatt förekommer, bara ett jamsande om självklarheter, där alla tycker nästan lika, dvs. ingen tycker något eget alls.

Fadime är död – hedersvåldet lever!

Fadime är död – hedersvåldet lever står att läsa på reklampelare i centrum. Avsändare är ett insamlings 90-konto.
Trots vår feministiska regering så utsätts tusentals kvinnor och unga för hedersvåld och får sina livsmöjligheter starkt beskurna. Barnkonventionen var Sverige bland de första länder att införliva i grundlagen, men om ingen efterlevnad sker spelar det ingen roll vad som står i lagtexten.
Vid skolans terminstart står många skolbänkar tomma, orsaken är ofta kusingiften i hemlandet för skolflickor med utomeuropisk hemvist.
”Barn – inte fru”, står också att läsa på stora helsideannonser i dagspress.
Om politiker skulle omsätta de vackra högtidstalen i praktisk handling, då borde förbud mot kusingiften omgående upp på agendan.
Redan under 2013 publicerade läkartidningen en artikel om fördubblad risk för missbildningar av dess ”giftiga ingiften” med hänvisning till den mycket välrenommerade vetenskapliga tidskriften The Lancet.
Undertecknad har under min yrkestid inom rehabilitering sett konsekvenserna av ingiften med motoriska och kognitiva funktionsnedsättningar. Men om detta vill ingen politiker lyssna till.
Tyvärr tror jag att statsministern hellre värnar om sitt röstunderlag i invandringstäta förorter, framför unga flickors och kvinnors möjligheter att själva få bestämma över sina liv.
Därför skulle jag vilja att ovanstående upprop såg ut så här: ”Fadime är död – Hedersvåldet lever – stoppa kusingiften!

Harriet Larsson

https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2013/08/fordubblad-missbildningsrisk-vid-kusinaktenskap/

—————————————————————————-

Men räddningen för det fria samtalet och folkets demokrati är sociala medier, när systemmedia svikit sitt uppdrag. Därför utgör alternativen ett så stort hot mot den politiska eliten med dess media och måste därför vingklippas med censur.

SwebbTV utgör ett stort orosmoln för makteliten på Sveriges Radio https://newsvoice.se/2020/05/vit-maktradio-sverige-radio/

9 tankar kring ””Det är helt OK med åsikter som provocerar”

 1. Tänk vad fort det går när man tar upp Palme mordet. I Aftonbladet kan man idag läsa ” Innan den 1 juli kommer chefsåklagare Krister Petersson att fatta beslut i åtalsfrågan, meddelade Åklagarmyndigheten” ” – Jag hoppas att vi ska kunna ge vår bild av vad vi menar har hänt. Om det räcker till ett åtal får vi återkomma till. Jag kan dock inte svara för hur alla kommer att uppfatta det beslut vi meddelar, men vi kan stå för det och jag hoppas att folk ska begripa vad vi menar, har han tidigare sagt till Aftonbladet”. Man nämner även den s.k. Skandia mannen.
  Problemet med Skandia mannen är att Leif Ljungqvist var på plats och säger att ”Skandia mannen kom efteråt”! Vidare säger Ljungqvist att ”det är en skandal om man påstår något liknande”! Med det menar han att det INTE kan vara Skandia mannen! Det ska bli intressant vilken sanningshalt som finns i vad chefsåklagaren ska presentera under semestern.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=315&v=5NEmqBBF1D0&feature=emb_logo
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jbAvz/da-kommer-beslut-i-palmeutredningen

 2. Det börjar bli mer an bara ”intressant”. Trump försöker nu stoppa alla som säger emot honom, speciellt hans lögner. Kolla fakta. Hur gjorde Hitler. Samma sak. Propagandan går för fullt. SVT gör gällande att Kina nya säkerhets lag förtrycker och stoppar yttrandefriheten. Varför stoppar varken den amerikanska eller svenska identiska lagen yttrandefriheten och skapar förtryck då.
  https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/23/sveriges-kontroversiella-sakerhetslagar-och-hong-kongs/
  SVT ger intrycket att Hong Kong borna är emot lagen. Lögn. En petition som stöder lagen fick 100,000 fysiska påskrifter på en dag i Hong Kong. Var kommer ”demokrati kämparna” ifrån. De som svenska media framhåller som hjältar som vill ha frihet och demokrati. Jo – USA tillämpade samma metod som Hitler Jugend, att indoktrinera barnen i skolorna. Det är omkring 1,000 kvar nu. USA vill ha Taiwan demokrati eller Irak demokrati, som USA kan kontrollera. SVT hänvisar ofta till att det ”blir som i Kina”, men här i Kina har vi inga USA styrda upplopp, och vi kan fritt och under ansvar säga vår ärliga mening utan att bli förföljda eller hotade, och vi kan påverka de beslut som rör oss. Det går inte i ”demokrati” diktaturerna. Taiwan är bara en diktatur med potemkinkuliss.
  https://mychinaway.wordpress.com/2020/05/07/tillbaka-till-framtiden-och-1933-pa-sveriges-radio/

 3. Varför finns det inget media typ Svt, granskning, Agenda med flera som intervjuar nattvakten Anette Kohut om hon släppte in Olof Palme i Skandiahuset eller inte? Väntar man på att hennes uppgifter skall följa med henne i hennes grav? Det verkar inte vara ”fritt fram” med att lägga ned Palmeutredningen innan hon är borta. Man stoltserade sig i pressen med att man nu vet vem som mördade Palme när det visade sig att man ”körde en bluff” i och med dess tystnad efter deras uttalanden! Har man haft detta som avsikt då skall de som packat på oss dessa lögner Åtalas och fängslas. Men inte i Sverige inte. Där får myndighetspersoner ”ljuga/roffa/dölja sanningar/svågerpolitik” m.m. utan att man får några eftergifter. Egentligen är det konstigt att man inte tömt allt som finns att tillgå när ”vägen till att vara korrumperad” är öppen för ALLA myndighetspersoner att fritt kunna sko sig. Det verkar som DE alla står utanför LAGEN och tvingas man avgå då erhåller man ekonomiskt mer än när man var ”anställd”. Roffa på dessto mer pengar du få! En slogan som blivit ingrodd i hela det svenska samhället. Har någon hört talas om att de som fastnade i ”syltburken” fått det sämre?

 4. Ett praktexempel på hur man INTE tillåter ”Åsikter som provocerar” är väl Bedrägeriet kring Olof Palme mordet. Swebbtv har i en intervju med Claes Hedberg där han tar kål på att det inte var Olof Palme som sköts. Vid minut 32:19 berättar Claes Hedberg att nattvakten Anette Kohut släpper in Palme i Skandiahuset! Hon gör det INNAN den s.k. ”stand in”, som senare var den, som blev skjuten. Vid minut 49:50 finns det ett foto där Lisbeth Palme kommer i en kappa med kapuschong! Hon hade alltså BYTT från päls till kappa när hon kommer 10 minuter efter det att ambulansen kommit till sjukhuset! Denna bild säger mer än MILJARDER ORD! Vid tidpunkt 1:09:41 visas en bild på ”Motion 2000/01:K216 av Birger Schlaug (Mp) där han till KU anför ”vikten av öppenhet och offentlighet av obduktionsprotokoll då en statschef eller statsminister mördas”. Som naturligtvis röstades ner! Tyvärr fanns det ett eller flera reportage till om Palmemordet på swebbtv.se. När jag sökte efter dessa (eller andra ”olustigheter) ”ringer det alltid någon från Norge”! Jag använder en gammal mobil som modem och därför måste de tydligen ringa för att få mig att starta om! De gamla mobilerna är mycket känsliga när man med dagens teknik försöker göra eventuella intrång. Uppkopplingen avslutas varje gång när ”obekanta” ringer samtidigt som jag är på nätet. Denna video borde vara medialt upplysande. Alternativt borde den ingå i det sista året t.ex. för de som genomgår Gymnasieutbildningar eller på Universitet nivån för att visa på den Politiska manipulation och dess korruptionsverksamhet som än idag genomsyrar dess propagandaverksamhet.
  De som ”hittade” pistolen och allt vad man nu försöker åstadkomma med att man nu har löst Palme mordet, håller inte. Därför blev det knäpptyst när man försökte lägga ned fallet genom att man hittat denna pistol på en vind och dess påstådda ägare är död! Vilka korkskallar/anstiftare till lögner kring Palme mordet till Politiker/Poliser vi har, som skjuter sig själva i BÅDA fötterna.

  Saturday interview 46 – Claes Hedberg about the fraud surrounding Olof Palme.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1094&v=ETrcRb0GQW8&feature=emb_logo

  1. Jag tror aldrig sanningen om Palme mordet kommer fram, många starka krafter ligger bakom och förser oss med villospår.

 5. Dina insändare åker direkt ner i redaktionens papperskorg därför att dom inte tjänar det svenska alltmer toppstyrda propagandasystemet. I Sverige är det toppstyrt med MSB motsvarande tyskarnas en gång ”propagandaministerium”, alternativa media och åsikter dödas alltmer effektivt. Nu skall det även bli ytterligare ett ”ministerium”, kallat psykologiskt försvar, för att styra åsikter och handlingar efter ”klickens” åsiktsmall. Det finns en intensiv åsiktsövervakning, Näthatsgranskaren, med hårda straff för felaktiga åsikter som inte överensstämmer med de styrandes åsiktsmall. Statsklicken har köpt kontroll av hela medieapparaten, mediestödet och skatter. Gräsrötterna har inget att säga. Den som har kontroll över toppen kontrollerar och styr hela systemet. För närvarande har USA kontroll. Utvecklingen i Kina är intressant men en verklig mardröm för det toppstyrda Sverige. Papperet är borta, man har utvecklat ”sociala media” istället för att bekämpa dom som i Sverige, ”media” är nu nätverken på WeChat, sedan knoppas diskussionsgrupper av när det gäller enskilda frågor. Allt drivs underifrån, och enligt regler en majoritet ansluter sig till. De ”styrande” måste följa folkviljan. De nya nätverksbaserade media är alltså gräsrotsstyrt, och kan inte tas över och kontrolleras centralt som en gång i Tyskland. Yttrandefriheten måste regleras i Sverige, liksom vapen och trafik. En reglering begränsar inte yttrandefriheten, men förhindrar missbruk som 1933 i Tyskland. Vapenlagstiftningen förhindrar inte användandet av vapen, bar missbruket, trafiklagstiftningen förhindrar inte resandet, bara missbruket. Avsaknaden av reglering av yttrandefriheten kosta 70 miljoner människoliv i Kina 1912 till 1949 och i Tyskland (WW2) 5.5 miljoner, lägg till förintelsen och 80 miljoner i världen. Orsaken var att yttrandefriheten brukades för provokationer och maktmissbruk. Kina lärde sig läxan, den var dyr, hur många liv kommer det att kosta innan Sverige lär sig.

 6. All Media skulle jag vilja påstå för endast en ”simplex” konversation. Man har sedan länge dödat den tidigare rådande ”duplex” konversationen. Med det menar jag att mottagaren får enbart medias förmedlande av dess åsikter. Det måste återgå till det som var tidigare där man kunde ifrågasätta medias artiklar och inte som nu sakta infört att kommuniceringen skall vara ”enkelriktad”. Det visar bara på hur fogliga vi är i att acceptera ”våra” politikers strävan om att all makt utgår från OSS POLITIKER. Det hela skenade iväg under 2006 med det korrupta valet och dataintrånget hos sossarna som i sin tur begränsade folket åsikter av att bemöta medias roll med att ösa i oss ”lögner”. Det finns ingen sanning kvar utan vi ska ingå i den planerade Globala Diktaturen som ”står runt hörnet” redo att sjösättas till varje pris. T.o.m. EU folket vet att man kommer kämpa ända tills EURON faller. För den är på god väg att göra det vilket då man nu ”har brist” och behöver förstärka bristen med 7 900 MILJARDER kronor eller 750 Miljarder EURO, som låter betydligt mindre än vad det egentligen är. Därför ska vi ut ur EU samt att de 7 Partier som huserar i Riksdagen måste bytas ut till Partier som värnar om det svenska folket och inget annat. Vi kan inte ha Politiker eller media som under lång tid provocerat det svenska folket, DAGLIGEN

  1. Här i Kina pågår något intressant. Pappersmedia är borta och traditionella media försvinner även på webben. Dom ersätts med nätverk på WeChat, som drivs underifrån, inte från toppen och kan inte toppstyras. De som vill diskutera en fråga interaktivt knoppar av ett undernätverk, en diskussions grupp. Det omöjliggör att media blir propaganda system som styrs av främmande stat som i Sverige. Det är därför WeChat inte får nämnas i svenska media och smutskastas så intensivt.

Kommentarer är stängda.