Orban får ris och Löfven ros, hyckleriet från korrekta är utan slut

Undertecknad lyssnade på Filosofiska rummet den 10 april kl 2000 -2100. Programmet handlade om den kris vi nu genomlever med Coronan. Jag häpnade när den kvinnliga deltagaren tog upp Ryssland, Polen, Ungern mfl  som exempel på stater där man försöker begränsa ja tom krossa demokratin. Detta gör man när man har ett dagsfärskt exempel på hur den egna staten – Sverige – endast för några dagar sedan bryter mot grundlagen och därmed demokratin. Riksdagen har efter att regeringen krävt det gett denna makt som går utanför grundlagen. Ett mer tydligt exempel på åsidosättandet av demokratin är svårt att finna och det nämns inte!
Jag kräver en kommentar varför ni inte nämnde detta.
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Svar från Filosofiska rummet SR P1

Hej Olle!

Tack för ditt mejl. Du har verkligen rätt i att de här två sakerna hänger ihop även om det väl i Sveriges fall blev så att man kom fram till en kompromiss som även oppositionen accepterade och där riksdagen i efterhand kan kontrollera beslut och ställa regeringen till svars. Att överlappningen inte kommenterades berodde, om jag minns rätt, på att programmet spelades in en eller ett par dagar innan regeringen lade fram sitt hårt kritiserade förslag om utökad makt.

Med vänlig hälsning,

Lars Mogensen”


Att reagera på systemmedias dubbelmoral är en föredömlig gärning, vilket fler bloggföljare gör. Ni är värda all beundran.

4 tankar kring ”Orban får ris och Löfven ros, hyckleriet från korrekta är utan slut

  1. Sedan har vi ju Bonniers inflytande genom sina medieföretag som vinklar det mesta. Frågan är: Vems ärenden går Bonnier egentligen och VILKA är det som berikar dem (”Enigma-Folket”)? Politikerna, kabalerna (Khazarjudarna) eller det svenska folket? Man kan tro att Bonnier, Wallenberg och de övriga likasinnade ömmar för Sverige där DE är medborgare. Dessa ”klaner” har inget på svensk mark att göra. När det svenska folket insett att de hellre utarmar oss då får nog dessa ”klaner” bråttom att dra till ”sitt hemland”, var det nu ligger? Israel kanske! De har våra ”styrande” politiker i ett järngrepp men IMMUNITET har de väl inte, i LAGENS MENIG?

  2. Håller med TT!
    Aldrig en röst på det gäng som sätter ”värdegrunden” framför demokratin.

  3. ”Ett mer tydligt exempel på åsidosättandet av demokratin är svårt att finna och det nämns inte”! Jo, det gör det i och med att man en gång lagstadgade att för att kunna åtala en Riksdagsledamot krävs det att 5/6 av ledamöterna är för det! Vilket aldrig kommer att hända. Det är bara att titta på vad ALLIANSEN åstadkom i förlustväg. All makt utgår från folket men VI FÅR INTE ENS åtala en Riksdagsledamot oavsett hur korrupt denne är och att bevisningen är 100 procentig! Lägger man till borttagandet av Tjänstemannaansvaret råder det absolut ingen tvekan om att vi har INGEN demokrati i Sverige. När inte ens Svensson har insett det då har propagandaapparaten gjort ett bra jobb genom att ständigt gömma undan att ”VI HAR INGEN DEMOKRATI LÄNGRE”. Istället förskönar man och stoltserar inför det svenska folket som om vi har den ”Världens Bästa Demokrati”! När det i själva verket är TVÄRTOM! Partierna är företag och företag ombesörjer inga andra än sin egen verksamhets överlevnad. Det vill säga VI det svenska folket är inget som ”dessa” företag prioriterar endast för sitt bästa. Deras ”arbetsbörda” medför att man har inte tid för det svenska folket. De ska ALLA 7 BORT vid nästa val. De har förstört och stulit nog i den svenska välfärden som tagit dekader att bygga upp. På 14 år har man havererat välfärden samtidigt som man beslutade om att vi skulle gå från att vara en fredsbevarande nation till att vara en krigsförande nation (tack vare ALLIANSEN). De övriga partiföretagen hade väl också en ”fot med”. Varför pratar man om ansvar när de inte behöver stå rättsligt till svars? Tala klarspråk till folket: Vi, ALLA Riksdagsledamöter STÅR UTANFÖR LAGEN i 99,999 % när vi ska stå till svars för ansvarsmissbruk. Ni skulle inte få en enda röst vid något val, för det är ni inte värda! Eller hur medborgare.

  4. Vi skall inte glömma att ordet och begreppet ”demokrati” inte längre har något att göra med folkstyre. Systemet uppfanns och tillämpades av Sovjet. Det går ut på att innevånarna får rösta fram ”godkända” partier som sedan tillsätter ledare som leder lika mycket som galjonsbilden navigerar segelfartyget. De verkliga besluten fatta av partistyrelserna utan offentlig insyn. När andra länder producera dugliga ledare i folkstyrda politiska system, då attackeras dom av den dolda politiska eliten i partistyrelserna, mediemogulerna och kapitalägarna som förlorar makten. Sveriges coronastrategi går ju öppet ut på att rädda ”ekonomin”, ett kodord för statens och elitens skatteintäkter, värdet på deras aktieportföljer, Sörmländska slott och Herresäten, Östermalmsvåningar eller sommarstuga på Storholmen. Priset betalas i människoliv.

Kommentarer är stängda.