Onämnbara smittvägar på äldreboenden?

 Detta får inte skrivas eller sägas...skriver Olle Ljungbeck och fortsätter.
Är det de som skulle berika oss som smittat ett flertal på ett stort antal äldreboenden?

Dödstalen orsakade av Corona skiljer sig stort för å ena sidan Sverige och å andra sidan de 4 nordiska länderna. Samma gäller dödstalen på Sveriges äldreboenden i förhållande till de övriga.

Detta är märkligt eftersom man påstått sig vara särskilt rigorös avseende kontakter uti-från på äldreboenden. Men då bör man kanske ha i minnet att på dessa består vårdpersonalen av ett mycket stort antal av personer från utomeuropeiska länder.

Kulturen vad avser dessa människors samvaro skiljer sig mycket från vår egen kultur. Sålunda lever individer från dessa länder i många fall i vad vi kallar klansamhällen som vi lämnat för länge sedan. Även om dessa människor lämnat sina hemländer har de kvar mycket av klankulturen som innebär stora sammanhållna grupper även här i Sverige. Självklart är det under sådana förhållanden omöjligt att undgå smitta om någon eller några i dessa sammanhållna grupper blir smittade. 

Vi vet också att ett mycket stort antal av dessa individer arbetar på våra äldreboenden, vilket innebär att om de är smittade bär de denna smitta med sig till äldreboenden.

Språksvårigheter, okunnighet om smittorisker och i många fall varken normal skolutbildning eller tillräcklig information om smittospridning gör att sannolikheten är stor att dessa vårdare kanvidareföra smitta till de äldreboenden de arbetar på. Eftersom ett mycket stort antal äldreboenden smittats varav ett mycket stort antal patienter dött och dessa boenden i mycket hög grad har invandrad personal med den bakgrund jag nämnt, som vårdare, måste frågan ställas om de nämnda i högre grad än övrig personal kan vara smittförare?

Det är inte min avsikt att här göra den invandrade personalen till syndabockar. Men däremot är det de myndigheter som i stor utsträckning accepterar alltför usla kunskaper för den personal som skall vårda våra äldre som skall ställas till svars om mina farhågor visar sig berättigade. En av dem som visserligen inte har det direkta ansvaret för äldreboenden – Stefan Löfven – men som är ytterst ansvarig för hur vi hanterar Coronaepidemin skall självklart ställas till ansvar.
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

——————————————————————————————-

”Professor i mångkultur: Bra att fördomsfulla äldre dör,” en artikel från 2013, som Olle Ljungbeck bifogade. Vår misstanke är att denne unga karriärprofessor med rätta åsikter och korrekt forskningsområde är mycket nöjd i dag.

Publicerad 29 mars 2013 kl 00.18

”INRIKES.Svenska pensionärer är den mest fördomsfulla gruppen, hävdar Mikael Hjerm, professor i sociologi och expert på mångkultur vid Umeå universitet.
– För att tala klarspråk: När de dör kommer saker att förändras till det bättre, säger han i en intervju.

Mikael Hjerm är född 1969 och har gjort en kometkarriär inom det akademiska Sverige. Han har erhållit Umeå universitets skattefinansierade ”karriärbidrag” och arbetar idag på sociologiska institutionen vid Umeå universitet, där hans forskning inriktas på att bekämpa nationalism, konservatism och invandringskritiska attityder. Den 1 oktober 2010 utsågs han till professor i sociologi.

I en intervju med The Local ger Mikael Hjerm sin bild av svenskars rasistiska attityder. Enligt den unge akademikern är Sverige inte på det hela taget ett främlingsfientligt land, men många äldre utgör fortfarande ett problem.

– Den mest fördomsfulla gruppen är de äldre, som växte upp i en annan tid. För att tala klarspråk: När de dör kommer saker att förändras till det bättre, säger han till The Local”

Vill någon veta mer om denne skitstövel till professor, med hans selekterade värdegrund, så finns uppgifter här

https://www.umu.se/personal/mikael-hjerm/

—————————————————————————-

Mohamed Omar bekräftar bakgrunden till Ljungbecks misstanke i denna artikel. https://detgodasamhallet.com/2020/04/11/mohamed-omar-ar-coronaviruset-rasistiskt/

”……… I Sverige visar statistik att det invandrartäta utanförskapsområdena i Järva i Stockholm har stor smittspridning. Rinkeby-Kista är den stadsdel som har flest covid-19-smittade i relation till befolkningen. Många av dem som dött av sjukdomen är så kallade svensksomalier……..”

Olle Ljungbeck är inte ensam om sina misstankar.

”Vi umgås helst många på en gång”, skriver invandrarförfattaren Nuri Kino i SvD. https://www.svd.se/nuri-kino-annu-en-kniv-i-vara-hjartan

”……..Beteendet skulle också kunna förklara den omfattande döden på äldreboenden, då kommuner och vårdbolag på många håll har förlitat sig på personalförsörjning via instegsjobb och andra program för att försöka sätta MENA-invandrare i arbete genom olika gräddfiler med skattefinansierade inslag. Även bland de anställda inom hemtjänsten är andelen etniska svenskar på många håll mycket låg. https://www.friatider.se/mena-grupper-anser-sig-extra-hart-drabbade-av-corona

Men vår ”landsfader” med den politiska eliten, folkhälsomyndigheten, smittskyddsläkaren är nu lika aningslösa som de var när våldtäktsepidemin eskalerade. Sambandet med invällandet av unga män uppfostrade i en patriarkalisk och kvinnoförtryckande kultur, mörklades med främlingsfientlighet och rasism.

5 tankar kring ”Onämnbara smittvägar på äldreboenden?

 1. Här några viktiga artiklar i dessa tider – Vem är egentligen WHO – ”överhuvud” – en
  ”doctor” – fd hälsominister i Etiopien med ytterst tveksamma meriter och bakgrund –
  sponsrad av Kina . ref. bif.artikel i Fontpage Magazine.
  Betänk att Sverige är en storfinansiär av FN!
  https://www.frontpagemag.com/fpm/2020/04/legacy-marxist-failure-dr-who-frontpagemagcom/https:/

  Ett mycket intressant avslöjande om Frankrike – hur globalisten Macron hanterat
  Covid-19 initialt för att sent om sider ”få eld i baken” med att införa mycket tuffa
  regler. – kanske är det vi ska vänta oss av den svenska regeringen inom kort ??

  /www.gatestoneinstitute.org/15880/coronavirus-france-disasterhttps:/
  /www.svd.se/utegangsforbudet-i-frankrike-forlangs

  1. FN korruptionens högborg, som Sverige göder och kryper för. Från ”Staffans” länk: ”Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus är namnet på den främsta globala hälsoinspektören. Men vad vet vi om den här mannen? De globaliseringsfavoriterande vänstermedias mainstream-medier har varit tyst, uppenbarligen ovilliga att undersöka den totala bristen på kvalifikationer för denna man för rollen.
   De ger honom moniker av ”Doctor”, men han är egentligen inte en läkare alls. Han är faktiskt den första generaldirektören för Världshälsoorganisationen utan medicinsk examen.

   Han har aldrig botat en patient i sitt liv. Han har ett diplom i folkhälsa, men till och med detta kunde inte täcka hans farliga inkompetens som Etiopiens hälsominister…..”

 2. Vad är det för skillnad på denne professor och nazister. Samma fördömmande ja rent av önskande död åt äldre personer som hela sitt liv levt hederligt. Vi har fler av dessa som nu sticker fram sina fula trynen. En av dessa är Torbjörn Tännsjö. Hade en Sverigedemokrat formulerat sig och påstått saker som de gör hade han fått hela PK-media och PK-eliten mot sig.

  1. Kanske finns det korrekta nazister också inom vänsterns etablissemang?
   Samma floskler från statsministern som ”vi har varit naiva”, ”vi såg det inte komma” etc kanske återkommer som förklaring till varför coronviruset sprids med betydligt högre hastighet bland gamla på våra äldreboenden, jämfört med övriga Norden. Rubrikerna i DN den 12 april är talande, ”Ministerns: Vi vet inte varför äldre smittas”, ”Socialministern om smittan på äldreboenden: Vet inte orsaken”.
   Ökad kunskap, dålig utbildning, obefintlig skyddsutrustning, senkommet besöksförbud, nämns i artiklarna, men inte ett ord om kulturella ”smittspridande” beteenden i förorten, som trängsel, med närhet i moskeér och där klanen bestämmer mer än folkhälsomyndigheten. Den kulturella identitetens traditioner får inte ifrågasättas, för då kan värdegrunden förlora lite av sitt värde. Så även denna gång kommer rädslan för att särskilja och diskriminera invandrare, att sopa en viktig orsak till smittspridning under mattan. Däremot är det ingen hejd på föraktet mot 70 plus som vågar sig utanför dörren, på dom bara, tycker vänsterns ”professorer,” med kulturella supporters. Fördomsfulla och rent ut sagt dumma i huvudet som de gamla är, så gör det inget om ett virus ger dem en skjuts ut ur livet, tänker många i vänsterns korridorer, allt medan deras elit ojar sig över att ”vi har misslyckats med att skydda våra gamla”…

Kommentarer är stängda.