Var är pengarna som skall rädda människor?

Den berättigade frågan ställs i Göteborgs-Posten men svaret bör vara uppenbart för de flesta.” Skriver Jan Ivarson i en replik till en debattartikel i GP, som här återges.

Miljarder kronor har betalats ut i årtionden för att rädda människor från andra länder till bättre liv. Det är den prioritering våra regeringar gjort och en majoritet av svenskarna har röstat för att få det så. Annat har ansetts rasistsikt och Sverige har framställts vara ett rikt land som har råd att fungera som världens socialbyrå. Dessutom har makthavare förkunnat att migrationen är lönsam på sikt. Tyvärr är den ännu inte i sikte, inte ens i statens offentliga utredningar som visat att BNP/capita kommer ligga vid eller under noll under årtionden!
Den förda poltiken har ofta fått komma till tals i media, medan de som varit kritiska har omtalats nedsättande. De har mobbats genom att utestängas från uppdrag, nekats hyra lokal och i vissa fall mist jobbet.
Det finns inget ont som inte för något gottade sig är gammalt uttryck. Bra om coronan kan leda till en mer realistisk syn på hur våra skatter används, så att större andel kommer svenskar till del, men det förutsätter att vi röstar annorlunda – för mer svenskvänlig politik.

Bildkälla: Jeander, som återgivits på Petterssons blogg.

https://www.gp.se/debatt/stödpengar-regnar-på-näringslivet-var-är-pengarna-som-ska-rädda-människors-liv-1.25777128

5 tankar kring ”Var är pengarna som skall rädda människor?

 1. Kapitalisten Wallenberg hade aldrig haft denna förmögenhet utan de svenska politikerna och de svenska arbetare som genom slit bidragit till denna ständigt växande kapitalistfamilj.
  De skulle inte ens bidra med ”en krona” till den svenska välfärden. Vid 1 % ränta skulle de få 30 Miljarder om året, minst.
  Vad betalar DE i skatt?
  Man har genom åren skott sig i Sverige men när det gäller att släppa ifrån sig lite av sitt kapital då är det stopp!
  Sverige får hellre gå under än att kapitalisterna bidrar till att så inte sker. Trots att man tjänar pengar på oss inser man inte att utan deras ”bidrag” kommer de inte att tjäna en krona om Sverige faller.
  Någon nationssympati verkar de heller inte besitta. De (”Enigma folket”) kanske har sina sympatier hos andra nationer, som sina ”hemtrakter”. Då kan de flytta dit där DE hör hemma. Är man ”en svensk” då ställer väl man upp för svenskar?
  Märkligt att kapitalisterna inte inser att när Sverige faller då faller ju även DE själva! Snålheten bedrar vissheten. Genom att BIDRA överlever både Sverige och NI själva.

  1. Denna gång skall Ulla Andersson, ekonomisk talesperson för V ha en eloge. Statens miljardstöd i coronakrisens spår skall inte gå till permiteringsstöd till företag som delar ut miljarder till aktieägarna. Flera av dessa företag har Wallenberg aktieposter i. Regeringens långsamhet med att dra åt svångremmen på fuskande storbolag, med skickliga advokater, räknesnurrar och skatteparadis ligger i nivå med verkställandet av utvisning för illegala låtsasflyktingar. Migrationen är en finfin affär för den globala finanseliten, lönerna pressas ner, facken blir spakare, bostadspriserna går upp till bankernas glädje, välfärden eroderar, pengar måste lånas upp, när skatterna inte kan höjas mer, då tiger folk tom vid köksbordet. Exprimentet med låga räntor är att förstöra ekonomin, med konstgjord andning. När det smäller, då är det skattebetalarna som får betala för hyperkapitalisternas fest och sedan fortsätter allt som förut..med lojala storfinanspolitiker.

   https://www.svd.se/regeringen-maste-stoppa-skattesmitarna
   https://www.expressen.se/dinapengar/foretag-som-vinstutdelar-kan-bli-utan-krispengar/

 2. Kapitalister som Wallenberg behövs.
  Tänk om vi hade haft fler sådana familjer med omsorg om Sverige.

  Vem skall annars skapa och driva stora bolag?
  Pierre Schori, Alexandra Pascalidou och Ylva Johansson?
  Varför gör de inte det?

  Minns ni statens storstilade bolag Stålverk 80?

 3. Var är pengarna som skall rädda människor? Kanske ”Enigma folket” med Wallenberg i spetsen kan ge svar på det.
  Wallenberg stoltserar ju med att man är god för nästan 3 TRILJONER kronor!
  Hur det har gått till kanske ”våra” eminenta politiker kan ge det svenska folket svar på hur det har gått till?
  Politikerna har ju t.ex. varit behjälpliga tidigare med att låta Wallenberg bygga en vapenfabrik i Saudi. Politiker, visa oss var alla MILJARDPOSTER genom åren har gått till. Hallandsåsen, när blir dess kostnader klara? Listan kan göras lång men inga svar ges. De behöver ju inte ta ansvar för någonting och därför går man kapitalets ärenden före befolkningens. Vi måste RÖSTA bort alla dessa parasiter från Riksdagen. All makt utgår från folket heter det och NU vill VI som har makten att ÅTAL skall verkställas mot just de som går under begreppet, PARASITER. Det är ju VI som har makten, se till att RÖSTA rätt nästa gång.

  1. Wallenberg har alltid fått hedersplatsen i socialdemokraternas knä, eller kanske det är tvärtom. Löfven var i alla fall överlycklig när han fick åka med i Wallenbergs plan till ett Bilderbergmöte. Folket skrattar dessa herrar åt, de har ju säkrat sin valboskap i förorten. Diskriminering, hedersförtryck, böneutrop, osv är smällar folket får ta för att ledande politiker skall behaga den globala eliten. Att lagren tömts, respiratorer går på export och skyddsutrustning saknas för sjukvårdspersonal är den globala marknadens förtjänst. Där Sverige värnar om de som inte har rätt att vara här i stället för att skydda sin befolkning.

Kommentarer är stängda.