Det kan inte vara rätt åtgärd…

Av Olle Ljungbeck

Det kan inte vara rätt åtgärd att stoppa företag, industrier skolor etc och lamslå ekonomin på grund av Coronan.

Under min 88-åriga levnad har jag varit med om ett flertal influensaepidemier. En av de värsta var asiaten som jag själv drabbades av. Men vad jag minns arbetade jag ändå. Men i inget fall tog man till så drastiska åtgärder som nu att stanna  stora delar av Sverige. Självklart blir det svårt att ta igen det vi förlorar genom denna avstanning av så stor del av landets verksamheter och därmed ekonomin.

Hur vet vi att smittspridningen blir mindre genom detta?

Inte kommer människorna att leva åtskilda i den omfattning som skulle kunna förhindra smittspridning.
Nej, i stället kommer många och inte minst ungdomar att ignorera myndigheternas påbud att vara åtskilda.

Och vem vet om ett stort flertal som smittas verkligen blir allvarligt sjuka?

Under tidigare epidemier verkar det ju som om många blev smittade, men inte på långt när alla smittade blev sjuka.
Efter 2000-talet har politiker och myndigheter i alltför många fall fattat felaktiga beslut som skapat en rad svåra problem.
Inte minst massinvandringen!

Att som nu stanna stora delar av Sverige kommersannolikt att visa sig vara totalt fel och kan innebära en katastrof för hela samhällsekonomin under flera år framåt. Ja kanske det inte ens går att reparera denna.

En av de personer jag känner en stor respekt för är f d riksbanksdirektören och numera chefen för en av ATP-fonderna – Kerstin Hessius.
Hon anser att de styrande gör helt fel och att vi helt kan slå sönder ekonomin så att vi hamnar i en katastrofsituation som vi kanske inte tar oss ur, åtminstone inte under de närmaste åren. Hon nämnde ordet konsekvensanalys vid ett flertal tillfälle. Det är just avsaknaden av sådana analyser som såväl riksrevisionen som lagrådet kritiserat regeringen för nästan varje gång de lagt fram ett lagförslag.

Det mest allvarliga exemplet på denna undermåliga och oansvariga utredningskvalitet är ju massinvandringen ett skräckexempel på.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


Jag ser stora likheter med klimathysterin, som nu råder med Covid-19 smittan. Att värna människoliv låter fint och att äntligen få visa handlingskraft känns nog skönt för Löfven, som annars varit naiv med stora skygglappar.

Nu fodras det gemensamma globala lösningar, som Agenda 2030 och som eftersträvas för flyktingpolitiken, där vicegradsländerna ännu håller stånd, trots hot om indragna bidrag, som Löfven kräver titt och tätt, när han stoltserar i EU.

Samtidigt ser allt fler hur skör den globala ekonomin är, när den inhemska produktionen flyttats till låglöneländer. Komponenter saknas och fabriker tvingas slå igen och småföretagare får se sitt livsverk snabbt falla ihop.

Min bror, långtradarchauffören har körning en vecka till, sedan stor ovisshet. För vem vill köpa en bil, när pengarna riskerar att sina. Hans förslag är att omedelbart ta bort alla idiotiska el.subventioner, där fusket är utbrett med t.ex. Norge export och han är fly förbannad över att småförtagare skall få betala ockerränta på 6-7 % av regeringens stolta miljardlån, för att inte tala om vad han tycker om miljöpartiet, det vågar jag inte sätta på pränt.

Vad tror Ni andra? Konspiration eller verklighet?

Finns det yttre krafter, som ”follow the money” som styr och som önskar en ”katastrofsituation”?

Kalle Hellberg i NewsVoice

https://newsvoice.se/2020/03/vanlig-influensa-coronavirus/

”…….Min uppfattning är att det bakom denna skapade hysteri som nu pågår, med regeringar och media i spetsen, finns en helt annan agenda! Löfven och säkerhetsfolket i ”full skyddsmundering” i provtagningstältet. Det visar klart att det är en bluff. …..

På plats 3: Cancer
På plats 2: Hjärt- och kärlsjukdomar
På plats 1: Läkare och läkemedel
!!

Mera proportioner! I Sverige dödas ca 3500 personer på våra sjukhus, år efter år, av felsprättande kirurger och läkarnas felmedicinering och feldiagnoser. Detta är officiella siffror som läkarna inte kan förneka (socialstyrelsens statistik). Den verkliga siffran torde vara över 10,000. De flesta som har cancer och dör i förtid dör inte på grund av sjukdomen, de dör av cellgifter och strålning! När såg du något om detta i media?

2 tankar kring ”Det kan inte vara rätt åtgärd…

    1. På Wikipedia läser vi bland annat:

      ”Metallstrejken 1945 eller verkstadsstrejken var en strejk som pågick februari till juni 1945 och omfattade 120 000 verkstadsarbetare.

      Fler arbetsdagar gick förlorade än under storstrejken 1909.”

      Landet reste sig sedan och börjar åter blomstra.

Kommentarer är stängda.