Slöseriet med dina skattepengar!

I dessa inomhustider, så rekommenderas Johan Gustavssons bok ”Slöseriet med dina skattepengar.”

Efter tips från ledarskribenten Christian Dahlgren den 20/3 i ÖstGöta Correspondenten.

Inte konstigt att intensivvårdsutrustning saknas och att försvaret går på sparlåga, allt medan den humanitära stormakten blomstrar, medan svångremmen nu ytterligare dras åt kring oss skattebetalare, som inte ingår i regeringens humana omsorger.

När nu regeringen framställer sig som givarnas konung med 300 miljarder i stödpengar till sårat näringsliv, så bör varenda svensk påminnas om, att den totala kostnaden för migrationen uppgår enligt flera källor till 200-300 miljarder varje år!

Det globala produktionssystemet med just-in-time har visat sig vara ett höriskprojekt och borde mana till eftertanke. Det är min bror, långtradschauffören som utgör lagren ute på E4:an. Det nu ekar tomt i landets förråd och beredskapslager. Respiratorer saknas liksom adekvat skyddsutrustning för utsatt personal. Finland har däremot fullt i sina lager, troligen beror det på mer ansvarsfulla och kunniga politiker, än det moras vi har här hemma. Skolpolitiken är ett annat område där lärare är ett mycket respekterat och eftertraktad yrke. Kanske saknas karriärhungriga tjänstemän på ett skolverk, som hos oss trasat sönder utbildningar med krav på värdegrund, jämställdhet, feminism och HBTQ.

Nu några exempel på hur Östergötland visat framfötterna i boken ovan.

Östergötland ligger i framkant även i denna bok om politikers slöseri och förakt för medborgarna.

Sveriges dyraste simhall, påminner mig om Nya Karolinska bygget. Konsulterna håvar in kosing, så frågan är om det finns pengar till att fylla bassängerna med vatten, om och när de blir klara.
”Jag hoppas nu att vi kan få Linköpingbor, föreningsliv och alla andra aktörer att ställa sig bakom” sa kommunalrådet Muharrem Demirok © om detta skrytbygge, som suttit fast i en långbänk. Troligen menar han skattehöjning för att betala kalaset.

Att sköta basuppgifterna verkar vara tråkigt, lite glam och glamour är mer livat.

I augusti i fjol så bjöd kommunen invånarna på en tre dagar lång nycirkusföreställning för 1,5 miljoner. Denna utgiftspost försvarades av kommunens kulturutvecklingschef Mårten Hafström med orden ”Det sätter Linköping på kartan, samtidigt som det skapar positiva  och utmanande mervärden för medborgarna.”

Norrköping ligger också bra till där kommunen köpte in fem små humanoida robotar till skolan, som inte gick att använda i undervisningen, då de levererats med bara ett program.

Men digitaliseringsdirektören Johan Högne var inte ledsen för det, han var så nöjd ändå. Hör här: ”Målet är att ge invånarna en känsla av att de verkligen bor i en digital kommun.”

I Motala var man inte dålig heller med slöseriet. Mark och exploateringschef Hanna Hammarlund höll i de generösa spakarna och gav danska Lalandia en nätt rabatt på 135 miljoner vid inköp av attraktiv strandnära mark. Denna dam klämmer ur sig att de inte har värderat marken per kvadratmeter utan som helhet. Helheten torde ge företaget mycket klirr i kassan.

Ni har väl märkt precis som jag att det vimlar av chefer av allehanda slag. Ordet chef är oftast förenat med ett trevligare lönebesked och mer av brödraskapets värme.
Om de inte har någon/några att chefa över, så får det bli över en garderob.

När man anser att vi skall vara nöjda över gigantiskt slöseri, politikers förakt för oss medborgare, då har man nått vägs ände och ansvariga borde omedelbart kastas ut.

Inom kommunen och regionerna är brödraskapet väl utvecklat, att avveckla alla byråkrater som slukar pengar finns inte på kartan, samma elände finns inom regionerna där byråkraterna frodas, medan fotfolket utarmas. Mer statliga pengar hjälper inte, det bara göder byråkratin och ansvariga politikers som idisslar vidare om framkanter, helheter, utmaningar och mervärden.

Johan Gustafsson fyra budskap till oss skattebetalare

* Vi betalar en stor del av vår lön i skatt.
* Fler borde ställa större krav på vad de får för sina skattepengar.
* Slöseriet trivs bäst när vi inte pratar om det.
* SlösO behöver er hjälp för att sprida alla tokigheter till fler!

Slöseriombudsmannen granskar hur våra skattepengar används och uppmärksammar nya exempel på slöseri nästan varje dag. SlösO syns ofta i media och ställer makthavare till svars och har idag över 100 000 följare på Facebook. Vill du tipsa SlösO?

Maila till sloso@skattebetalarna.se

Läs boken och bli heligt förbannad!

En tanke kring ”Slöseriet med dina skattepengar!

 1. Om nu ”totala kostnaden för migrationen uppgår enligt flera källor till 200-300 miljarder varje år”!
  Varför har NI inte betalat tillbaka de futtiga 250 Miljarderna som Moderaterna hade förbrukat, som sedan sossarna var tvungna att låna ur pensionsfonderna?
  När det gäller ”ALLIANSENS” kupp mot det svenska folket där man sålde statliga Vin & Sprit för 55 Miljarder för att i nästa andetag göra en förlustaffär på 53 Miljarder (NUON-affären)!!
  Smart va, inga pengar saknas i statskassan. Var tog de 53 Miljarderna vägen?
  Kanske Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och inte minst Maud Olofson kan GE det svenska folket svar på VEM/VILKA var det som tog alla dessa pengar?
  Ni kan ju säga som det är för NI har ju immunitetsskydd från åtal!
  Hur kan man rösta på dessa partier som tömmer statskassan på 100 tals Miljarder, utan att behöva stå juridiskt till svars!
  Det krävs att 5/6 delar av Riksdagen är för ett åtal för att ett sådant skall kunna verkställas mot en eller flera Riksdagsmän! Man kallar det för ”demokrati”, trots att den inte är större än ett nålsöga. Det vill säga, det kommer aldrig att kunna hända på grund av partisammansättningarna.
  RÖSTA ALDRIG MER PÅ DESSA 7. Rösta på partier som är FÖR ett politiskt juridiskt ansvar. Annars är det ju bara att plocka ur statskassan och gå på en evig ”Lyxsemester”.
  Hur MYCKET har man TULLAT ur statskassan sedan 1976??
  Vad säger STATSREVISORERNA?

  https://www.svd.se/vin–sprit-saljs-for-55-miljarder
  https://www.svd.se/overpriset-for-nuon-53-miljarder

Kommentarer är stängda.