Reflektioner kring antisemitism

Från en bloggföljare:

Nu verkar judehatarna ha hittat ett forum för sina budskap.
Jag vet inte om de är den sorts judehatare som ser folkgruppen judar som något ont. Eller om de bara ser till dem som sitter på finanshusen, ja även mediahusen, och därigenom har makt. Det finns förstås även mindre bemedlade judar av olika grader, som hos oss andra, på den sociala skalan.
När kristna har makt, säger man då ”titta på de där kristna, så de skor sig”?

Nej, så säger ingen. Så varför just judarna?
Kanske för att de är duktiga på alla möjliga områden, vetenskap, teknik, konst osv. Även bra på sammanhållning. Det är nog inte de (sekulariserade) kristna i samma grad.
Men ett rykte säger, att tysk lag förbjuder forskande i sanningshalten om Förintelsen. Om det stämmer, så uppstår frågan ”varför det?”

Jag upprepar åter att skilja på antisemitism och antisionism. Att rikta hat mot folket, i stället för dess ledare är bara en önskvärd bricka hos de som kontrollerar pengarna. Jag är inte medansvarig för landets huvudlösa invandringspolitik.

12 tankar kring ”Reflektioner kring antisemitism

 1. ”Om det stämmer, så uppstår frågan ”varför det?””

  Jag tvingas konstatera att Harriet inte har något svar på denna fråga. Istället väljer hon att radera kommentarer så att de inte stör i hennes egen åsiktskorridor.

  1. I denna ”korridor” är det högt i tak, men inte för judeförakt, som finns i dina kommentarer. Dessa kommentarer tar jag bort. Härmed avslutar jag denna dialog i kommentatorsfältet.

  1. Jag har tagit bort dem, eftersom dina kommentarer inte skiljer på antisemitism och antisionism. Att förmildra hatet och förföljelsen av alla judar, berikar inte diskussionen.

 2. Går man in på: gluefox.com/orel/nobelislam.shtm., framgår det att muslimer (c:a 20% av jordens befolkning) erövrat 8 nobelpris. Judarna som utgör 0.2% av jordens befolkning har erövrat 136 nobelpris. Det vill säga 100 gångers skillnad i befolkning. Dividera sedan 136 med 8 vilket ger 17 gångers skillnad i antal nobelpris. Skillnaden är en avgrund! Varför?
  Studerar man den globala IQ-kartan får man klart för sig varför vårt fosterland och åtskilliga västländer måste avislamiseras. Historiens erfarenheter talar sitt tydliga språk.
  Det går att lära av historien. Alltför många politiker är historielösa och besitter knappast någon strategisk intelligens.

 3. Inte bara judarna. Kineserna är lika eller mer utsatta nu. Rashatet mot kineser flödar ju på MSM och till den grad att dom nu börjat attackeras på gatorna och på public transport. Bonniers har varit ledande och just nu speciellt Expressen. Där sprider man falska rykten om att dörrar svetsas igen till hemmen, förtryck, brott mot mänskliga rättigheter, koncentrationsläger, övervakning, osv. Allt vilket är bara grova lögner. Det kallas antisinotism och frodas vilt på MSM media i Sverige just nu.

  1. Väst förväntade sig inte att Kina skulle bli en stormakt efter pingpong diplomatin, då dörren öppnades. Först var relationerna avspända, men när Kina allt eftersom växte i styrka, då måste andra medel till. Där Bonniers media varit framgångsrik med att svärta ner landets stora framgångar på olika samhällsområden.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Pingpongdiplomati

   1. Men den mest klassiska ”fulingen” i svenska medier är väl ryssen.
    Redan i skolan talade lärarna om att Ryssland är vår arvfiende. Så sa de till min mors klass, och till min klass ca trettio år senare.

     1. När SR Ekot och SVT Nyheter rapporterar från Ryssland är det nästan alltid något negativt. Så kan de förvisso låta även om andra länder, men inte så massivt som mot Ryssland. De aktar sig noga för att säga något som kunde irritera Nato. Sverige tillhör den västliga världen, därav följer att spetsen riktas österut. Eller som Jan Myrdal skrev, ”Hultqvist sitter i Natos bröstficka”.

     2. Ja, och Stefan Löfven sitter i knät på EU och FN, som i sin tur sitter i den globala finanselitens knä…

Kommentarer är stängda.