Många, många Brexit Gratulationer från de Nordiska länderna!

Från en vän:

”Ni som såg SVT:s Brexitvalvka i går noterade väl  hur James Savage och Ann-Britt Ryd Pettersson pratade i ett, troligen för att avleda feststämningen i London vid midnatt. Det var antagligen bestämt uppifrån, från regimens medie-ledning, att inget roligt skulle få dominera utträdet. Risken fanns ju att det kunde smitta av sig och starta en dominoeffekt.
Men den effekten kan komma ändå, till etablissemangets förfäran. En inringare till Ring P1 häromdagen berättade, att en enkät i de nordiska länderna visade en majoritet för ett utträde ur EU, om det istället upprättandes en nordisk union.”

I systemmedia låter det likadant, övervägande intervjuer med Brexitmotståndare och ytterst motvilligt får ja-sägarna komma till tals och då är den enda förklaringen att britterna är innerligt trötta på denna segdragna soppa.

I SvD den 31 januari konstaterade ledarna för EU:s tre institutioner; Ursula von der Leyen, EU kommissionens ordförande, Charles Michel, ordförande för Europeiska rådet och David Sassoli ordförande för EU-parlamentet  att ”Britterna är våra nära allierade” sedan följde det vanliga snömoset om partnerskap, starkare tillsammans, gemensam framtid, dynamiska demokratier osv.

Från Mr Brexit Nigel Farage kommer andra tongångar. Han konstaterar att både MP, V och nu också SD har bytt åsikt och trivs mycket gott inne i EU värmen med trevliga luncher, champagne, limousinservice och generösa arvoden/ersättningar som orsak till åsiktsbyte.

Vad sägs om 94.000 i bruttolön, 3.400 skattefritt traktamente/sessionsdag, 48.000 i kontorspengar, resor till hemlandet 48.000, samt ersättning för resor i Bryssel/Strasbourg, unionsskatt på 22 % och för de parlamentariker som lyckas hänga kvar, så återstår pension vid 63 årsålder med goda pensionsvillkor. Ingen höjd pensionsålder här inte. Så något Swexit lär det inte bli under min återstående levnad. EU:s dragningskraft är som en sockerbit för hungriga flugor.

För nu skall EU reformeras, så att inga länder kan lämna unionen!

https://samnytt.se/eus-brexit-forhandlare-vill-gora-det-omojligt-att-lamna-eu/

”Det finns inga bättre ställen i världen att korrumpera människor än Bryssel och Strasbourg och Europeiska unionen,” konstaterar Nigel Farage.

Relaterade källor

https://www.svd.se/eus-ledare-britterna-ar-vara-nara-allierade/i/senaste/om/debatt

https://www.expressen.se/nyheter/farage-sd-korrupta-av-eu-champagne/

https://www.europarl.europa.eu/news/sv/faq/14/sammanfattning-av-ersattningar

https://www.europaportalen.se/2019/05/stor-ekonomisk-skillnad-mellan-eu-parlamentariker-och-riksdagsledamot

2 tankar kring ”Många, många Brexit Gratulationer från de Nordiska länderna!

 1. Hade det inte blivit Brexit då skulle nog både The Queen och Pundet vara ett minne blott.
  Å andra sidan, varför ska EU sätta sprätt på de 1000 tals Miljarder som gått till spillo utan att behöva redovisa någonting!
  De blir miljonärer medan man lagt Vår framtid i kapitalmaffians ”portmonä”, sedan 1994.
  Vi får tillbaks pengar heter det eller snarare det är ett ”fåtal” som får de s.k. EU bidragen, som vi själva betalt! UT UR EU, NU.
  Ska vi belastas ännu mer DÅ skall de ansvariga träda fram som tagit ett sådant förödande beslut.
  Hur kan någon överhuvudtaget rösta på partier/politiker som går bakom ryggen på det ”egna svenska folket”?
  Det svenska folket börjar nu inse att de politiker man röstat på är detsamma som att man är ”för fortsatt politisk korruption”!
  Eller hur? Ingen kan klag
  a! För skiten vi fått har vi själva röstat fram, om inte röstsiffrorna kan ha manipulerats om de avviker från de 7:s agenda eller snarare enligt order från ”The Top”.

Kommentarer är stängda.