”Häxjaktens kultur förgiftar samtalen” om Roger Scruton

Hej!
Här kan du läsa lite om Roger Scruton. Jag upptäckte honom tidigt och
har läst en del av honom. Om du känner för det så skriv lite om honom på din blogg. Julia Caesar har skrivit om honom” mejlar en bloggföljare.
http://eutext.blogspot.com/2009/07/nationalstaterna-under-attack-anser.html

Först när jag trycker fram länken får jag besked om att källan ej är tillförlitlig, därför trycker jag genast på ”Fortsätt” och tar del av vad Julia Caesar skrev redan 2009 om den brittiske filosofen Roger Scruton, som nu avlidet.

”MÅNDAG 27 JULI 2009

Nationalstaterna under attack anser Roger Scruton, brittisk filosof

Vet du vad oikofobi är?
Den brittiske filosofen Roger Scruton anser att nationalstaterna i Europa är under attack både inifrån och utifrån.
Han är mycket kritisk till utvecklingen av de mångkulturella samhällen med globala ambitioner, som framför allt folket på vänsterkanten undan för undan genomför med tvång i Europa……Han menar i sin lilla bok, The Need for Nations, att nation och nationalitet är en direkt förutsättning för demokrati och fredlig utveckling. ”Bara om människor har en stark känsla för vilka de är och inser varför de handlar på ett visst sätt och varför de handlat på rätt eller på fel sätt, då kan individen bli så engagerad i kollektiva beslut att den kan acceptera dem som sina egna”, skriver han…..”

Men nu har tiderna förändrats . I SvD 10 år senare, den 19 januari skriver professor Inger Enkvist om ”Häxjaktens kultur fögiftar samtalen” https://www.svd.se/haxjaktens-kultur-forgiftar-samtalen

Många kände nog en tacksamhet mot filosofen Roger Scruton, som tog sig tid att debattera helt andra ideologiska utgångspunkter. Vem ska göra det nu? Frågar sig Enkvist.
Den framstående brittiske filosofen Roger Scruton (1944–2020) avled för några dagar sedan, och det är en förlust för alla som vill att samhällslivet ska baseras på samtal. Han skrev inte bara om filosofi utan också om estetik och musik och arkitektur, teologi, vin och jakt i sina ungefär 50 böcker. Man får en god uppfattning om vem han var genom att lyssna till ”The witch-hunt culture”, hans nio minuter långa inlägg på Youtube från 2018.
Den häxjakt han talar om är den förföljelse av oliktänkande som sker i namnet av det politiskt korrekta. Dagens förföljelse utövas genom att beskylla personer för att vara rasister eller islamofober, och resultatet liknar inte bara 1600-talets häxjakt utan också förtrycket i 1900-talets totalitära regimer…..”

Xenofobi är att hata och förakta främmande människor och kulturer. Oikofobi är motsatsen: att hata och förakta sina landsmän och den egna kulturen. Oikofobin är utbredd i Sverige…..skriver Peter Engellau i Det Goda Samhället om oikofobins ursprung. https://detgodasamhallet.com/2019/06/15/patrik-engellau-oikofobins-ursprung/

Ett litet ljus i mörkret att fd icke tillförlitliga källor nu blivit tillförlitliga på MSM:s ledarplats och vänsterns häxor synliggörs och avslöjas i sin ynkedom.

”Fransmannen och författaren Renaud Camus har fått två månaders villkorlig dom för att ha sagt att massinvandring till Europa representerar en ”invasion”….
Trots att Frankrike lider svårt av rutinmässiga islamska terrorattacker som knappt ens längre uppfattas som nyheter längre och trots att många terrorister radikaliserats i moskéer straffas Renaud Camus för ett åsiktsbrott, förklarar Paul Joseph Watson som skriver för tidningen Summit News.
Signalen till Frankrikes befolkning är tydlig, kritisera inte den demografiska förändringen i ett land med fel ord (red anm).”

Källa: https://newsvoice.se/2020/01/massmigration-invasion-villkorlig-dom/

Rätt ord här hemma är att vi pensionärer inte har vett att dö i tid, utan trilskas och lever allt längre i ett land där välfärden är förbi.

En tanke kring ””Häxjaktens kultur förgiftar samtalen” om Roger Scruton

  1. Oikofobi och xenomani är de påbjudna sentimenten för vita i Västerlandet. Nationalism är fult, om det inte handlar om ’den andres’ nationalism och etnocentrism.

Kommentarer är stängda.