Public service biter inte den hand som föder dem….

”När tänker de förljugna svenska public service-journalisterna börja rannsaka sig själva?” dundrar medborgarjournalisten Katerina Janouch på sin sajt,” skriver signaturen Karl W från kommentatorsfälten.

Här kommer ett inlägg från hans blogg ”My China” om Public Service vilseledande klimatrapporter.

Först ”about” författaren:

”Officiellt är jag pensionär, men att implementera det har blivit något mitt livs misslyckande. För mitt yrke som ingenjör har jag flackat runt i världen, nu blir det mest en backpack eller på elcykeln. Jag besöker platser där de ofta aldrig träffat en utlänning, om jag ens kan kalla mig utlänning längre. Överallt är jag välkommen. Kunming anser jag vara min fasta punkt, men västra Kina är nu min hemtrakt. Kina är inte ett annat land, det är en annan värld, och inte bara en värld utan många med många olika nationer, språk, historia och kulturer.
Det är dags att blåsa liv i bloggen. Detta är inte en blogg som jag har etablerat, den har legat vilade i flera år efter att en gång ha satts upp av en annan kinasvensk som på grund av ålder och hälsoskäl inte velat fortsätta. Han gjorde även grafiken, både på denna sajt och ett flertal andra.”

Citat från https://mychinaway.wordpress.com/2020/01/18/analys-nar-vi-sager-adjo-till-2019-kan-vi-se-tillbaka-pa-det-varmaste-decenniet-sen-matningarna-inleddes/

”När tänker de förljugna svenska public service-journalisterna börja rannsaka sig själva?” dundrar medborgarjournalisten Katerina Janouch på sin sajt. [1] http://katerinamagasin.se/nar-tanker-de-forljugna-svenska-public-service-journalisterna-borja-rannsaka-sig-sjalva/ [1] Denna artikel [2] från SVT är bara ytterligare ett exempel.  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-nar-vi-sager-adjo-till-2019-kan-vi-se-tillbaka-pa-det-varmaste-decenniet-sen-matningarna-inleddes Den innehåller rader av grova faktafel och formeringar som tydligen avsiktligt är avsedda att missleda. Det är en tydlig partsinlaga för alarmister och borde ha märkts som en annons…… Denna artikel är inget annat än en ren partsinlaga och rena propagandan för klimat aktivisterna. Politikerna och storföretagen. Artikeln stöder öppet vad som har kallats ”klimatfascismen”. Det är klimataktivism. Varför måste journalistens ”egna slutsatser” ligga så långt från fakta och verklighet att det ibland blir rent ut löjeväckande….”

Därefter följer en redogörelse av faktorer som påverkar vädret och i förlängningen klimatet, där solen och haven står i centrum.

Slutsatsen är ”……. Politiker, oljebolag, energibolag, bilbolag, osv. har ett järngrepp över situationen och vill inte ha någon förändring. Det är ju därifrån pengarna kommer, speciellt skatter på energi i olika former. Nedsmutsning ger klirr i kassan. Varför stoppa det. Dom inkomsterna vill man inte mista, alltså inga förändringar att vänta. De så kallade ”forskarna” är med på tåget, deras anslag och löner kommer ju från staten och bolagen. Man biter inte den hand som föder…..”

3 tankar kring ”Public service biter inte den hand som föder dem….

  1. Höghastighetstågen i Kina går mellan städer med 5, 10, 20 och upptill 30 milj invånare.
    I Sverige är dessa tåg tänkta mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. (Mp och likasinnade) Minst sagt verklighetsfrånvänt.
    Helt riktigt att problem kallas utmaningar som göms i utredningar på mer eller mindre obestämd tid. Sveriges största skyddade verkstäder finns bland myndigheter och i medier. Detta bidrar till vårt alldeles för höga skattetryck och samhällsförfall. Vi måste rösta bort de politiker som göder och föder detta elände.

  2. Det underliggande problemet är att lagen säger att ett företag måste göra vinst, och maximera den vinsten. Människor investerar besparingar, och dom vill ha pengar i retur. Det betyder att måste maximera intäkterna och minimera kostnaderna, för skillnaden är ju vinsten. Skulle en företagsledning öka kostnaderna genom att gå ifrån billigt fossilbränsle, och därmed minska vinsten, skulle dom omedelbart på sparken. Därför gäller det att göra icke-fossilt billigare än fossilt, och det är där politikerna har totalt misslyckats. För att göra vinster pumpar bilfabrikerna ut vad dom kallar ”miljöbilar” vilka i verkligheten inte är något annat än rulland miljökatastrofer. Volvochefen säger helt öppet att man säljer dessa rullade miljökatastrofer med mördande reklam för att tjäna snabba pengar, det ökar vinsten. Samma sak gäller andra biltillverkare. Myndigheterna åderlåter public transport av girighet med skatter och dolda avgifter och därför att staten belamrat dom med kostnader för immigration och vård. En resa med tåg måste ner från 150 kronor till 7 kronor. Kina har gjort det och går framåt och lyckas. Sverige misslyckas därför att politikerna rätt ut ljuger och slingar sig med ordvighet. Det heter till exempel ”problem” inte ”utmaningar” som ljugande politiker ändå aldrig kommer att lösa. Sparka dom omgående.

Kommentarer är stängda.