När ska V tröttna på att vara dörrmatta åt Löfven?

Om Jonas Sjöstedts kaxighet kommer att bestå efter byte av partiledare är ovisst.

Bildkälla: Twitter

Hur kunde partiet släppa fram Löfven som statsminister med hans liberala Jökar, begriper jag inte.

Läste han inte förnedringsklausulen i JÖK avtalet om att ”Vänsterpartiet kommer inte att ha inflytande under den kommande mandatperioden?”

Löfven den slipade förhandlingsräven, som nu övergått i förhalningsläge, räknade kallt med att partiet lät sig förödmjukas, eftersom valet för dem handlade om pest eller kolera.

Att stödja M+ KD kanske de skulle ha överlevt men inte tillsammans med den hatade Åkesson.

Ni minns väl Rassana Dinamarcas t-shirt i riksdagen där det stod att SD = rasister, ett demokratiskt valt parti.

Hade det varit utomlands då hade hon blivit utslängd med huvudet före, när hon frankt sa att ”Du är inte min talman” åt Björn Söder.

Hon avgick efter valet, då hon inte fick gehör för sin åsikt att partiet inte borde ha släppt fram Löfven om inte V fick samma inflytande som C och L.

Risk finns dock att hon återuppstår, då partiet nu efterlyser en ledare med tuffare linje mot Löfven och där en kvinna helst med invandrabakgrund kommer att ha förtur.

Men jag vill tro att vice partiledaren Nooshi Dadgoster ligger bättre till hos partiledningen, för hon har samma fallenhet som Sjöstedt och påminner mig om musen som röt.

SD försöker efter alla eftergivenheter att bli mer synliga. Efter partiledardebatten anmälde de Löfven till KU, för att han for med osanning i sitt uttalande att ”den största delen av invandringen är arbetskraftsinvandring.”

Men KU har gång på gång visat att de är ledare för dagens skendemokrati i sin egenskap av ”Lame duck”. Lam eller halt spelar ingen större roll, när demokratin redan är satt ur spel och skattebetalarna får vara dörrmatta åt våra mångfaldspolitiker, som ständigt belönas för sitt folkliga svek.

2 tankar kring ”När ska V tröttna på att vara dörrmatta åt Löfven?

  1. Vad det visar är att det svenska politiska systemet inte fungerar. Sverige är ingen demokrati i ordet rätta bemärkelse. Ordet ”demokrati” kommer från grekiska och bokstavligen betyder ”folkets makt” eller δῆμος demos, folket, och κράτος kratos. I Sverige har folket ingen makt, bara en självutnämnd elit. I Sverige röstar man på partier, som sedan sinsemellan gör upp om makten och tillsätter makthavare. Folket tillåts inte påverka alls eller ens rösta. Det var i staden Aten för 2,500 år sedan det började. Männen samlades att styra, endast boende fick rösta, männen röstade för familjen, inte personligen. Var mannen och frun oense var det en hederssak att lägga ner sin röst, precis som om rösterna eliminerade varandra. Röstningen skedde öppet, med handuppräckning, man stod för sin åsikt och det respekterades. Det var även en hederssak att endast rösta de frågor som angick en, inte någon annans angelägenheter. Sverige är ingen demokrati. Demokrati är att folket tillsätter, och avlägsnar, de styrande personerna, och kan påverka deras beslut.

    1. Helt rätt, men vår maktelit tar sig ständigt rätten att kritisera andra länder för bristande demokrati!

Kommentarer är stängda.