Nu har näthatsjägaren fått blodad tand, Du som kan, skänk en slant!

Tyvärr orkar jag inte skriva varje dag om nya sprängningar, senast i Husby. Samma, samma verkningslösa tjat om hårdare starff och fler poliser, i stället för att sparka ut dem. 257 sprängningar i fjol och redan 4 i år, är inte OK, mässar vår statsminister, så jag lämnar detta politikersvek för att ägna mig åt Joakim Lamottes fight mot en av Löfvens favoriter, nätjägaren Tomas Åberg, som inte borde få gå lös.

Joakim Lamotte Facebook.

15 tim ·

”Många journalister hör just nu av sig med anledning av att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg stämmer människor som delar mina reportage om honom.

Nu har han gått ut i media och hotar att stämma mig om jag inte förlikas med honom. Tomas Åbergs krav skulle kosta mig hundratusen kronor och dessutom vill han att jag ber offentligt om ursäkt till honom.

Mitt kommentar är enkel. Jag kommer inte gå med på någon förlikning eftersom jag inte har gjort något fel.

Mitt reportage om Tomas Åberg bygger på information från personer med insyn i hans verksamhet som polis och även privata verksamhet. Det är uppgifter som var viktiga att publicera eftersom det gav en annan bild än den som han själv oemotsagd fått framföra i intervjuer. Tomas Åberg fick även möjlighet att kommentera uppgifterna innan publicering, men avböjde.

Förtalsdomen som kom förra veckan är alltså felaktig från början till slut, men jag är övertygad om att hovrätten kommer att rätta till detta misstag. Det är inte förtal att dela en journalistisk granskning av en makthavare.

Uppgifterna i mitt reportage är sanna och av stort allmänintresse. Det hade varit tjänstefel av mig att inte skriva den artikeln.

Att människor som delar reportaget nu döms för förtal är ett hot mot yttrandefriheten, och får mig att undra om vi bor i Iran eller Kina.

Om Tomas Åberg vill stämma mig får han göra det. En sådan process skulle ge mig möjlighet att fråga ut honom och även kalla egna vittnen som kan berätta om hans bakgrund. Jag ser fram mot detta.

Dela gärna!
____________________________________
Stöd till arbete med oberoende journalistik. Då har jag möjlighet att fortsätta detta arbete.
Swish: 1233561149
Bankgiro: 5431-6872
Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.”

Källa :https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/2856782591082980

———————————————————————————————–

Insamlingen för hetsmotfolkgrupps dömda via den ideella föreningen MagMa fortsätter.

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2020/01/21/djurplagares-senaste-offer/

Ingrid Carlqvist och nu Ramona Fransson (via Lamotte) har fått av insamlade medel.

 Nu är kassan tom, men öppen via Bankgiro 8021840316879 Betalningsmottagare: MagMas dissidentfond. Swedbankskunder kan skriva 8021-8 4031 687-9

Detta är folkets protest mot övergrepp!

4 tankar kring ”Nu har näthatsjägaren fått blodad tand, Du som kan, skänk en slant!

 1. [K4]4 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar någon att göra, tåla eller underlåta något döms för olaga tvång till böter eller fängelse i högst två år.

  Om någon med sådan verkan utövar tvång genom hot att åtala eller ange någon annan för brott eller att lämna menligt meddelande om någon annan, döms också för olaga tvång, om tvånget är otillbörligt.

  En jurist kan säkert titta på detta.

 2. Det börjar se verkligt otäckt ut i Sverige, vi har dessutom Sverige trakasserier och drev för att försöka påverka Kinas rättsväsende, samtidigt gömmer Sverige åtskilliga förrymda grova brottslingar och terrorister på rymmen undan rättvisan, och i går publicerade Bonniers (Expressen) en artikel som kunde vara klippt ur Der Stürmer, den ökända rasist tidningen i Tredje Riket. Falsarierna och desinformationen om Kina är så grov att det verkligen är vidrigt. Sverige har verkligen blivit en diktatur av värsta sorten.

  1. https://www.expressen.se/dinapengar/kinas-ambassador-pa-ud-fragas-ut-om-hoten/
   Citat: Utrikesminister Ann Linde meddelade i lördags att Kinas ambassadör Gui Congyou skulle kallas till UD efter de nya påhoppen mot svenska medier…….– I Sverige råder yttrandefrihet och det som Kinas ambassadör nu gör är väldigt allvarligt. Vi har upprepade gånger från utrikesdepartementets sida och även från min sida påtalat för den kinesiska ambassaden och för ambassadören att yttrandefriheten är grundlagsskyddad och att journalister har rätt utföra sitt arbete fullständigt fritt, sa Ann Linde till SVT.”
   Jag undrar om alla hetsmotfolkgruppsdömda och nu Joakim Lamotte instämmer????

   1. Låt mig ta er tillbaka till historien, närmare bestämt till främst 1933. Där har vi ett utmärkt exempel på hur just ”yttrandefriheten” brukades, och missbrukades. Idag gäller det Sverige. Samma sak, olika ideologi, samma metod. Förr blev den som ville påverka samhället politiker, nu blir dom journalister. Det är en mycket farlig utveckling att journalister numera driver politik, mest genom att mörka och förvränga, och rent ut ljuger. Kinas ambassadör är den enda som tagit upp detta mycket allvarliga problem, ett problem mänskligheten har upplevt tidigare, närmare bestämt just 1933 till 1946. Glöm inte historien. ”Det värsta vi kan göra, det absolut värsta, är att göra ingenting”, Fritz Gerlich, som dog 1934 i Dachau. ”Världen är en farlig plats. Inte på grund av de människor som är onda, utan på grund av de människor som inte gör något åt det.” Albert Einstein 1879–1955, som själv flydde från drevande USA journalister. ”När onda män går i hemligt maskopi måste de goda förenas. Annars kommer de goda männen att falla, en efter en, envar ett obetydligt offer i en föraktlig kamp”. Edmund Burke, 1729 – 1797, engelsk filosof och brittisk riksdagsman. Så – kära läsare, vad planerar du själv att göra mot ondskan som ljuger och mörkar idag.

Kommentarer är stängda.