Dela ett inlägg på Facebook och Du åker dit!

Det är vad deckarförfattarinnan Ramona Fransson gjorde, när hon delade Joakim Lamottes granskande reportage på Facebook. Hon blev anmäld av den skattefinansierade näthatgranskaren Tomas Åberg och nu dömd av Göteborgs tingsrätt.

Så nu ligger vi andra som gjort likadant risigt till.

Ramona Fransson skiljer sig åt mot många andra deckarförfattare. Hon skriver om verklighetens brottslingar med annan hemvist, så det ryker om det, till skillnad från sina deckarkollegor. Där är alla invandrare goda, skötsamma och snälla i alla fall de från Mellanöstern, något undantag kan förkomma om Baltikums tjuvgäng och ryska torpeder.

Ett exempel av många finns i ”Luftburen” av Sussanne Boll, där är huvudpersonen psykologen Vera en kvinna med ruter i. Hon ställer sig i vägen och tvingar Nordiska motståndsrörelsens gossar att dela på sig under deras demonstration och en regnbågskvinna faller henne om halsen i stum beundran. Sedan upptäcker hon att hennes älskade är homosexuell, men efter hans bilolycka får hon tröst av den guddomligt snälla sköterskan Ibrahim.…..osv

https://scontent.farn2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/cp0/p50x50/1534301_936709516423640_8132170636957064448_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ohc=85lFTxBWS1wAX9pirik&_nc_ht=scontent.farn2-1.fna&oh=f87184a3fcc5ab56d4e2af89308bb373&oe=5EA1BB49

Joakim Lamotte Facebook 2020

13 januari kl. 14:02 · 

”RAMONA FRANSSON DÖMS FÖR FÖRTAL EFTER ATT HA DELAT GRANSKANDE REPORTAGE PÅ FACEBOOK

Nu har vi fått bekräftat att yttrandefriheten i Sverige på allvar är under attack.

Idag dömdes nämligen författaren Ramona Fransson för förtal efter att ha delat ett av mina reportage på Facebook.

Reportaget handlar om Tomas Åberg, eller ”Näthatsgranskaren” som han kallar sig, och Göteborgs Tingsrätt anser att Ramona Fransson skall betala 10000 kronor i skadestånd och 3423 kronor i rättegångskostnader.

Detta är helt obegripligt. En vanlig medborgare som delar en journalistiskt granskande och relevant text döms att betala tusentals kronor i skadestånd, samtidigt som Tomas Åberg kan fortsätta att håva in miljonbidrag från oss skattebetalare till ”Näthatsgranskaren”.

Jag har haft kontakt med Ramona Fransson som är upprörd, men tänker överklaga domen.

Om det nu skulle visa sig att hovrätten inte går med på överklagan så har jag lovat hjälpa henne att betala skadeståndet, för jag tänker aldrig tillåta att de som delar mina reportage råkar illa ut. Då tar jag hellre den smällen själv.

Dela gärna detta så att folk får upp ögonen för vilket skevt rättsväsende vi har i Sverige.

Stöd till arbete med oberoende journalistik.
Märk gärna donationen ”Näthatsgranskaren”.
Swish: 1233561149
Bankgiro: 5431-6872
Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

…………………………………………………………………………………………..

Den ideella föreningen Magma:s insamling för hetsmotfolkgruppsdömda finns kvar. Ingrid Carlquist har tidigare tilldelats insamlade medel.

Kontonummer: 8021840316879 Betalningsmottagare: MagMas dissidentfond.
(Swedbankskunder skriv 8021-8 4031 687-9)

Kontaktperson Lars-Erik Nilsson – seje@telia.com – ordförande i ideella föreningen MagMa 
https://corneliadahlberg.wordpress.com/magma/

Varje insamlad krona är en protest mot makthavrnas attacker på yttrandefriheten!

Ps. Här stampas det vidare på yttrandefriheten, helt i DDR anda, tror nästan att Nordkoreas ledare Kim Jong -un är imponerad av Löfven och hans lejda torpeder. Ds.

https://samnytt.se/facebook-censurerar-samhallsnytts-journalistik-blockerar-lasare-som-delar-videoreportage/

4 tankar kring ”Dela ett inlägg på Facebook och Du åker dit!

 1. Föreningen MagMa har i helgen beslutat att skänka innevarande medel till Ramona. Vi jobbar helt ideellt, inte en krona går till admin, möteskostnader mm. Pengarna betalas ut i veckan!

  1. Jättebra, det värmer en pensionär som ligger i riskzonen, med ett stort Tack till er bloggföljare som skänkt en slant, hoppas fler uppmärksammar MAGMas insamling till hetsmotfolkgrupps dömda.
   Betalningsmottagare: MagMas Dissidentfond
   Kontonr 8021840316879
   Sweedbankskunder 8021-8 4031 687-9

   Se gärna tidigare inlägg under: Kategori ”Hets mot folkgrupp”

 2. Det verkliga problemet är att det är bara viss yttrandefrihet av vissa personer som är under attack, precis som en gång förra seklet i Tyskland. Statliga media och statliga finansierade media, läs statens propagandamaskin, tycks inte ha några begränsningar. Dessutom har man satt upp en statligt finansierad övervaknings- och angivericentral i Näthatsgranskaren. Det är så nära det går att komma en ren diktatur och det är det Kinas ambassadör så starkt kritiserar. http://www.chinaembassy.se/eng/sgxw/t1733543.htm Skulle media attackera det judiska folket på samma sätt som dom attackerar det kinesiska folket med förtal och smädelser skulle organisationer som bekämpar antisemitism rättmätigt och omedelbart reagera mycket starkt. När svenska journalister och media direkt ljuger och förfalskar information om Kina och kineser och Kina protesterar då sägs dom ge sig på yttrandefriheten. När Kina påpekar att svenska journalister och media interfererar i interna kinesiska angelägenheter, då anser dom ha rätt att göra det. Lösningen för individer i Sverige är densamma som för individer i forna hårdföra diktaturer, skaffa anonymitetsskydd med en anonym proxy beläget utanför Sverige. Diktaturer som Sverige måste bekämpas. Det är folket som skall ha yttrandefrihet, inte staten.

Kommentarer är stängda.