Är M och V polare i årets första partiledardebatt? Där ingen såg elefanten i rummet…

Mer pengar till välfärden låter det unisont, från 3-7 och till 10 miljarder, men inte ett knyst om varför det behövs. Elefanten i rummet vill ingen av 7: klöverns ledare se.

Jimmie Åkesson deklarerade att orsaken inte kommer från mars, utan beror på politiska prioriteringar. Tänk om han hade utvecklat lite mer om vad som splittrat landet och presenterat riktiga åtgärder, som asylstopp och verkställande av utvisningar för grova brott.

Ulf Kristersson vill ha extraval, kanske för att dölja att partiet tappat farten? Han har dämpat tonen mot SD för utan deras hjälp blir han aldrig statsminister.

Jonas Sjöstedt dundrar på om 10 miljarder till välfärden, kanske för att han slänger in handduken i vår? Löfven nickar då och säger att han förstår, för annars kanske han inte regera får.

Ebba Bussh Thor tog upp brunsmetningen av SD, som gav partiet växtkraft, om hon själv varit med och smetat förtäljde hon inte.

Isabella Lövin fick kanske frispel för hon saknade Reinfeldt, men det var väl minnet av hans ömma prassel under täcket, som hon längtar efter, när M och MP förenades med sina öppna hjärtan och öppnade världens mest generösa socialbyrå för alla som vill ha av svensk välfärd.

Nyamko Sabuni (L) har det inte lätt, att sitta på två stolar brukar gå snett. Hon tycker nog själv att Jöken är skit, trots att Jan Björklund blev rikligt belönad för sitt Jökande med en ambassadörpost i Rom.
Partiet är splittrat och frågan är om det är kär i S/Mp eller i M/KD?
Hon kan falla på eget grepp, för sin ovilja att peka med hela handen om vilket val som är bäst.
Utan egen riksdagsplats fick Johan Pherson ordet, han pratade om sänkning av strategiska skatter, vet inte vilka han syftade på, för värnskatten är ju redan sänkt.

Annie Lööfs röst framfördes av hennes vikarie Anders Jonsson (C) som dundrade på om M skall samarbeta med hemska SD, men här var Kristersson snabb på bollen och kontrade med kovändningen hos hans parti som lätt slank in i Jöken för att få igenom sina liberala önskemål. Men centern vill inte se Löfvens mästerskap i lögner och förhalning av Jökens 73 punkter, kräftgången i genomförande är påtaglig.

Summa sumaring allt var som vanligt, medan elefanten i rummet får fortsätta att fylla ut det.

Kanske dess svans skulle märkas om fönstren även skulle ryka i riksdagshuset? Men då skulle väl armén jaga några sk. nazister i Borlänge och Åkesson skulle beskyllas för att ha hetsat fram denna terror mot demokratin och alla lika värde lagen. Ljuset i tunneln är ännu svårt att se, men hoppet är det sista som mig överger.

5 tankar kring ”Är M och V polare i årets första partiledardebatt? Där ingen såg elefanten i rummet…

 1. Allas lika värde jag undrar hur länge denna paroll skall väcka genklang i gemene man?
  Troligtvis längre än vi anar på denna sida. Jag var på semester i Dalarna förra sommaren och vid de diskussioner vi hade då blev jag snabbt varse att tänket levde starkt och det var ju ändå ett lärarpar i 60årsåldern.

  1. Lärarkåren i stort är mycket allierat med det lika värdet. När tom SFI lärare tar på sig slöja, för att visa solidaritet med kvinnoförtrycket, då förstår jag att Ditt lärarpar i Dalarna sitter fast i värdegrunden och det lika värdet. Att tycka så är att demonstrera vilken god och fin människa jag är.

 2. ”Mer pengar till välfärden”

  Problemet är att det inte finns pengar till välfärden.
  De läggs på försörjning av människor från andra länder som släpps in i Sverige med liten kontroll. De och deras barn tackar oss med brottslighet och inför värderingar som råder i länder de sagt sig flytt från.

  Det goda är att bristen på pengar för välfärden tvingar 7-partierna till viss återhållsamhet med migrationspolitiken. Goda svenskar får inte klaga på migrationspolitiken, men än får de klaga på vårdköer och låga pensioner.

 3. Nr 1 är att återställa alla de MILJARDER som man lånat/stulit från det SVENSKA FOLKETS pensionsfonder.
  De politiker som inte avser detta, DE SKA KASTAS UT från Riksdagen. Även hela partier ska ut om de inte har det på sin agenda som Nr 1.
  Har man inte det då har man heller inget intresse av det svenska folket och samhällets behov i övrigt.
  Vad ska vi med sådana egocentriska styrande ”människor” till?
  De är mer intresserade av sina egna än att tillgodose det svenska folket, trots att de är valda av folket! De (politikerna) klarar bara av att sprida skattemedlen som om det vore gödsel. Annat vore det om det var deras ”egna” pengar som ska spridas.
  Än så länge exponeras de friskt i media i tron att de är etablerade.
  Vad ska man sedan exponera när DOMEN från det svenska folkets kommer, vid Nyval eller nästa val?
  Nästa val kommer att vara HÅRDBEVAKAT. Alla har rätt att stanna vid vallokalen, när rösterna räknas. Det kallas för Demokrati, men man vill gärna inte informera oss medialt om det. M
  Manipuleringarna skulle lättare ha upptäckts om VI varit mer närvarade vid röstsammanräkningen. Det finns snart INGEN som litar på någon politiker! Man ser bara dem som ”roffare” som halkat in på diverse ”bananskal”. De lever och seglar i det blå och kan därför aldrig se den fattiga massans behov.
  Man kan ta pengar från folket och t.o.m. komma undan med det!
  Helt lagligt, enligt deras egna konstruerade lagar!
  Svenskar, VILL inte vi ha en lag där det i klartext står vad man får och inte får göra i sitt ämbete som politiker? Dessutom skall de även följa den lag som gäller för oss andra. Hur kan vi tillåta att DE STÖRSTA bovarna får skapa sina egna immunitets/skyddslagar? Det är absurt.
  Du som inte Vill att vi ska ha sådana politiker, RÖSTA BORT DEM för gott.

Kommentarer är stängda.