Utomlands har Sverigebilden gått i kras, men inte i Rosenbad!

Detta är inget nytt för oss luttrade svenskar, men vad jag med detta inlägg vill lyfta fram är att både alternativ media och enstaka kritiska artiklar i systemmedia citeras allt flitigare utomlands.

Hej, Harriet.
”Läste hur man ser hur Sverige är på väg att kollapsa, utomlands. Här i Sverige har vi eminenta politiker som aldrig varken ser eller gör något åt det som komma skall. Bifogar länkar från utländsk alternativ media” skriver en bloggföljare.

Ett exempel. Här återger ”Breitbart” en artikel från ”Nyheter i Dag”

https://www.breitbart.com/europe/2020/01/10/former-insurance-directors-warn-migrants-can-abuse-welfare-system-easily/

https://nyheteridag.se/tidigare-fk-direktorer-larmar-folkbokforing-och-kontroll-av-invandrare-har-narmast-kollapsat/

Men makthavarna med sina svassare i media gör det lätt för sig, alternativa källor både här hemma och utomlands, som dessa exempel med Nyheter i Dag, Beforeitsnews och Breitbart  m.fl. anses som icke trovärdiga eftersom de stämplas som högerextrema, fyllda av främlingsfientlighet och rasism och efter detta korrekta konstaterande, så är det klart. Ingen förändring genomförs, efter att Löfvens ord om ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige klingat ut från talarstolen. Hans maktinnehav får ej rubbas, hellre får hela landet gå i kras.

Från Breibart:

”-Systemet fick sin sista spricka under 2015 då integriteten i de offentliga dokumenten inte längre kunde garanteras.
Idag har bokföring och kontroll av invandrare nästan kollapsat.
Vi har inte längre kontroll över vem som bor och bor i landet, ”sade de tre tidigare av Försäkringskassans direktörer i en debattartikel i Nyheter Idag.
-”Vi har ett stort antal samordningsnummer, som ger rätten till socialförsäkring, bostads-bidrag till personer vars identitet inte bekräftas.
”-Svenskt medborgarskap har tilldelats personer vars identiteter vi inte har kunnat fastställa och som i många fall har tilldelats parallella svenska identiteter, ”förklarade de.
Ett annat problem som listas av författarna är att Sverige inte har någon kontroll över människor som lämnar landet och fortfarande samlar in förmåner, vilket påstås vara fallet med den afghanska politiker Razaq Ahmadzai – en nära allierad av president Ashraf Ghani – som misstänktes för att samla in förmåner för sin mor som dog flera år tidigare.
År 2018 avslöjades att vissa svenska kommuner gav välfärdsförmåner till asylsökande som nekats asyl och olagliga migranter, trots ett domstolsavgörande om att dessa asylsökande inte hade rätt till förmåner. Förra året släpptes också webbplatsen sweden.se, som drivs av Svenska institutet, för att publicera information om hur olagliga migranter kan få statligt betald sjukvård och barnförmåner!”

I både Göteborg och Malmö har bidrag har delats ut till olagliga migranter. Min misstanke är stor att denna generositet har skett av hjärtnupna och rödfärgade damer med rätt värdegrund på socialkontoren. Fattigpensionären i sliten kappa och med sin nötta plånbok väcker inte samma givmildhet.

Skattebetalarna som finansierar trygghetssystemen får allt mindre tillbaka. Samtidigt flödar pengar till kriminella, inte sällan över landets gränser. Vem tror att det kommer att hålla i längden?” är ett citat från Göteborgsposten som Breitbart också hänvisar till.

Ledarskribent Karin Phil, skriver att välfärden har blivit en bankomat för brottslingar.

Jag vill tillägga att våra skattepengar har blivit en bankomat för den största av dem alla; Stefan Löfven!

https://www.gp.se/ledare/v%C3%A4lf%C3%A4rden-har-blivit-en-bankomat-f%C3%B6r-brottslingar-1.22282329

2 tankar kring ”Utomlands har Sverigebilden gått i kras, men inte i Rosenbad!

  1. ”välfärden har blivit en bankomat för brottslingar”, värre än så, 230 sprängningar i Sverige förra året, vilket påstås vara mer än fyra gånger så många som i Afghanistan, som ändå är i krig. Ändå ”flyr” man till Sverige, kan det bero på gratispengarna månne. Sverige har blivit berömt som ett safe haven för allsköns ”flyktingar”, för flyktingar är dom, på flykt undan rättvisan. Sverige är berömt för att ta emot ekonomiska brottslingar, bedragare, förskingrare, terrorister och deras finansiärer, supporters och organisatörer, som sedan skyddas mot ”flyktingspionage”. Sverige är redan berömt i Asien, allt man behöver göra är att dra en rövarhistoria om etnisk och religiöst förtryck, koncentrationsläger, tortyr, övervakning, osv för att få stanna. Ingen kollar ändå. Om någon spridde ryktet att Karl XII statyn i Kungsan hade ersatts av en skär elefant, hur skall man veta om det är lögn. Enkelt, gå dit och kolla, eller skicka en vän med en mobiltelefon, och det är precis vad tusentals personer gjort i Kina när det gäller Xinjiang, utom förstås ljugarbrigaden som kallar sig journalister i Sverige.

    1. Ja, här är vi helt överens om elefanten i rummet som ingen ser, trots smarta mobiler hos allt fler…

Kommentarer är stängda.