Mer ödmjukhet önskas från både klimattvivlare och alarmister

Utgångspunkten för dagens inlägg är en artikel från nättidsskriften Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeld som handlar om klimatets tvivlare och alarmister. Där både grupperna kan tolka den till sin fördel.

Rubriken lyder ”Bli aldrig färdig med din världsbild.”

Han efterlyser ökad ödmjukhet och mer nyfikenhet efter mer kunskap från båda hållen, där även sk. experter som forskare ingår som klimatopinionsbildare.

Jag tycker att Greta Thunbergs domedagsprofetior påminner om den hyllade AL Gores som ännu inte slagit in, liksom klimatgurun Michel Manns sk. hockeyklubba, som han påstod visade på temperaturökning på norra halvklotet, vilket vid granskning av hans trädringsserier visade sig ha stora vetenskapliga brister.
Gemensam nämnare för både förnekare och alarmister är att de anser sig ha monopol på sanningen.
Att vädret har förändrats råder inget tvivel om, liksom försämring av jordens miljö för människor, växter och djur. Klimatförändringen behöver längre tid för att säkerställas och om fossila bränslen utgör enda orsak till förändringarna får mitt tvivel att slå rot.

Att säga att Greta Thunberg låter som en vänsterpopulistisk politiker gör man inte ostraffat, framför allt inte om man är en SVT journalist, som Erika Bjerström.
Om vänsterns marxister skall bli nöjda, då skall man skriva att koloniala, rasistiska och patriarkala krafter ligger bakom klimatkrisen och att folket måste ändra livsstil och självklart betala mer skatt för sitt syndiga leverne.
Dessa skattepengar faller lätt ner i hyperkapitalisternas fickor med samma globala godhetsalibi som vid västvärldens öppna portar till ekonomiska migranter.
Låneekonomin eskalerar, både för folket och staten. Migrationen ökar bostadsbristen och folk tvingas köpa sin bostad till överpris och staten vältrar över migrantkostnaderna på kommunerna, vars skuldtak nu har sprängts, som fått både  löner och välfärd att bli sänkta.
Vinnarna i den globala nyliberalismen med EU:s alla friheter är politiker, högutbildade och kriminella aktörer, de skrattar hela vägen till banken, där medlemmarna i Rockefeller och Rotschild dynastierna kan sitta, precis som Joakim von Anka, och njuta av billionerna som trillar in. Deras bästa bundsförvanter är inbjudna gäster från Bilderbergarna, där Annie Lööf har fått många guldstjärnor för sina liberala insatser, som eroderat välfärdsstaten. Statsministern är nu i gungning och funderar på hur han ska få Jonas Sjöstedt lugn, som nu flankeras av Kristersson, Busch Thor och Åkesson.
Eller har han fått rådet att skaka av sig dessa verklighetsfrämmande miljöpartister, som sitter klistrade i hans knä och njuter av att deras klimatskatter och fossilfria subventioner blir förverkligade?
 Syftet är att visa på ett nytt framkantsområde, när det gamla med ”flyktingpolitiken” sket sig.

  Jag avslutar med citat från artikeln ovan.

 ”….Ropen på undantagstillstånd
Det är när vi kommer till hur säkra vi kan vara på de framtida effekterna av uppvärmningen och hur denna utmaning ska adresseras som jag menar att vi bör vara mindre tvärsäkra. För när en del av klimatdebattörerna bygger upp ett narrativ om akut fara, snabba åtgärder och förestående undergång skapas en stämning där det ropas på undantagstillstånd. Där allt från demokratin till förnuftet och logiken kan offras om det bara sker för ett ädlare mål.
När SVT-journalisten Erika Bjerström granskade Greta Thunbergs retorik – något som framstår som helt rimligt med tanke på den roll 17-åringen har fått i klimatdebatten – möts hon av en hatstorm som till sist får henne att helt lämna Twitter.
Och när samma personer som predikar avhållsamhet från än det ena än det andra för klimatets skull postar bilder på sociala medier från flygplatser och paradisstränder, eller understryker hur viktigt det är för just dem att ha förstklassig service och extra stort benutrymme när de flyger – hur ska man då förstå deras övertygelse? Gäller den bara andra? Är det bara en pose som de har intagit för att vinna andra fördelar i livet?…..”

Mitt svar; Ja det är det! Champagnevänstern förnekar sig aldrig.

Relaterade källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hockeyklubbskurvan

https://kvartal.se/artiklar/du-blir-aldrig-fardig-med-din-varldsbild/

2 tankar kring ”Mer ödmjukhet önskas från både klimattvivlare och alarmister

  1. Jag känner inget behov av att visa ödmjukhet mot dem som kallat mig förnekare, rasist och ännu värre saker.
    De människorna borde be om ursäkt.

  2. Hur skulle det vara med lite mindre propaganda och lite mer fakta, bondförnuft, folkvett, sans och realism. En annan bit information dök upp i veckan, källa NIWA. Havet blir varmare, och dom har räknat ut den ökande energimängden under de senaste 25 åren. Den motsvarar 5 Hiroshima bomber varenda sekund under 25 år, så – gå nu och släck det där stearinljuset hemma, det värmer upp planeten mot en katastrof – eller hur. Klimatalarmisterna talar om en ”tipping point”. En sådan har redan inträffat, för några miljoner år sedan, när CO2 halten var hög, omkring 7,000 PPM. Den möjliggjorde riklig växtlighet vilket i tur möjliggjorde utvecklingen av högre liv och fauna, som blev människan, bland annat. Vi har 400 PPM CO2 nu, vid 200 börjar livet stanna, vid 100 upphör allt levande. Vi har alltså väldigt god marginal uppåt, men väldigt liten nedåt.

Kommentarer är stängda.