Ebb i kassan – höj skatten och spänn fast Er i utförsbacken!

Det tycks vara politikers mantra, efter snyft om att bevara välfärden med vården, skolan och omsorgen. Sedan kommer den demografiska utvecklingen, med oss gamlingar, som inte trillar av pinnen i tid.

Någon enstaka gång kan det smyga in några ord om migranters svårigheter på arbetsmarknaden, efter Löfvens Agenda manual, men aldrig ett knyst om Koranen och kognitiva svårigheter efter generationers giftiga ingiften eller om smugglarnas överdådiga bild av landet som glädjs åt välfärdsmigranter. Vilket väl överensstämmer med änglakörens snyft över alla som vi måste hjälpa och vår maktgalne statrsminister som stjälper landet för röster.

Att knappt 10% av migranterna har riktiga asylskäl och att majoriteten utgörs av bidragsmigranter, sopas helst under mattan av korrekta skribenter. Nu är mattan så knölig att Löfven ständigt snubblar och tappar balansen. Även om Lena Melin på Aftonbladet ständig försöker dra upp honom, med alltmer desperata bortförklaringar.

Slöseriombudsmannen summerade slöseriet till > 25 miljarder på bara 6 månader under 2018 och inte har det blivit mer återhållsamt under fjolåret.

Läs och förskräcks!

 Fester, studiebesök, mutor, Nya Karolinska haveri med konsultnoter på 57 miljoner utan underlag, ogenomtänkta helikopterinköp, storhetsvansinne hos mina (Linköpings) politiker, som till sist tvingades dra i handbromsen, när kalkylen för simhallsbygget passerade 1 miljard, mutor med 12 miljoner till OECED för att Sida chefen skulle få nytt toppjobb osv, så här rullar det på år ut och år in.

Men 25 miljarder är kaffepengar jämfört med vad migrationen kostar oss skattebetalare varje år. I värsta fall, nästan 1/3 av statsbudgeten på > 1000 miljarder.

200-300 miljarder om samtliga kostnader för samhället räknas in, utöver direkta bidrag och försörjningsstöd. Men den debatten är ännu lite försynt, här är det skattebetalarnas VD Christian Ekström som försöker tala ut om migrationens kostnader i Aftonbladet.

Förmodligen för att redaktionen skulle få publicera motattacker från vänster, om att läsa bibeln som fan, att sitta på samma bänk som Sverigedemokraterna och hur oumbärliga invandrarna är för vården…. Så här rullar det på.

När skattehöjningar åter slår rekord för > 60 av landets 290 kommuner och > 100 får underskott i sin budget, då borde regeringen ta krafttag mot fusket inom välfärdsutbetalningar. Ingen blir väl förvånad över att de gör tvärtom och underlättar för fuskandet efter innehållslösa brösttoner från Löfven.  

Galghumorn frodas precis som i DDR, en överlevnadsstrategi för ett kuvat folk, skriver ledarsidorna.se.

–  Vad fan får jag för pengarna? Svar: Du får en irakisk försvarsminister!

När ska folk gå ut på gatorna och ropa att nu är det nog?

Vi luttrade skattebetalare tvingas nog i stället att följa rådet; ”Spänn fast Er för nu går det utför!”

Relaterade källor

https://skattebetalarna.se/25-miljarder-har-slosats-bort-hittills-i-ar/

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/b56l5l/dags-att-tala-ut-om-migrationens-kostnad

https://www.friatider.se/expressen-kronikor-nu-kollapsar-valfarden

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/regeringen-gor-det-annu-enklare-att-fuska/

https://ledarsidorna.se/2019/12/spann-fast-er-nu-gar-det-utfor/

6 tankar kring ”Ebb i kassan – höj skatten och spänn fast Er i utförsbacken!

 1. Egentligen borde företagen sluta med att betala in skatt för det är ju ändå DE som kommer få ta de första smällarna, förr eller senare. Det borde vara dags för företagen att skydda sig själva genom att ”hålla inne” med skattebetalningarna tills politikerna blir pressade av att agera för Sveriges väl och ve. Ni alla som tror att ni har ”pengar” så att ni klarar er och därför saknar intresse i vad som sker. GLÖM inte att ett lands valuta kan få en sådan inflation att landets s.k. pengar blir helt värdelösa. Dessutom ägs pengarna av banken, om den går omkull. Först får ägarna sitt, sedan får alla andra dela på det som ”blir över”. Förmodligen INGET. Tyskarna körde väl under 1920 talet skottkärror ”fulla med pengar”, som enbart kanske räckte till lite bröd. Hur kan man vara en fortsatt ”anhängare” till Moderaterna (Högern) när det är ”deras” tidigare gångna politik som förstört Sverige? Anhängare, era pengar kommr ju också att INTE vara värde något! Vad säger ni anhängare om Högerns destruktiva penningpolitik genom åren och som nu orsakat att den svenska valutan är på väg att nå ”SKRÄPSTATUS”? Blir allas pengar och andra tillgångar värda NOLL då? De 7 måste röstas bort då INGEN av dem vill stänga MIGRATIONEN med omedelbar verkan. Därmed har de samtliga 7 diskvalificerat sig från att ”sitta” i en svensk kommande regering, liksom bedriva partiverksamhet i övrigt. Inse att de har ju blivit vårt lands fiende. Istället för att säkra och utöka den svenska välfärden har man sakta MONTERAT ned den, Punkt Slut.

  1. Jag bra upprepar AfS krav: -Asylstopp, -repatriering samt utvisningar som verkställs och -ut ur EU.
   Om SD fortsätter med sin 7 klöver anpassning, lär inte skillnaden bli så stor, samma utförsbacke…
   Tänk om Ditt förslag kunde genomföras, ingen inbetalning till statskassan, så länge som välfärden raseras.

 2. Varför var det inte svårt innan politiker bestämde att landet skulle bli mångkulturellt?

  1. Detta faktum vägrar både statsministern och hans media att inse, trots att många av LO:s medlemmar har gjort det för länge sedan och gått över till SD. Kanske har Löfven en begynnande huvudvärk av att LO:s mångmiljon stöd nu kan sina.

   1. Det är nog inte så ovanligt att sossar är nästan religiöst troende på sin rörelse.
    Inom religionerna ifrågasätts ju inget, om man vill vara solidarisk med sin tro.
    Det kan väl vara en delförklaring till att S ideligen blir största parti vid valen.
    Eller rättare sagt BLEV, ty nästa gång kan de hamna längre ner på pallen, kanske rent av utanför.

    1. Så är det nog, solidarisk med sin tro, oavsett innehåll, inte med värdlandets medborgare, som skatteplundras för deras framkantshybris inom både migrationen och klimatet.

Kommentarer är stängda.