Från förlovat till förlorat land

Om detta skriver Jan Ivarson, politiskt obunden i sitt första gästinlägg för i år. Bidragen flödar, pensioner för avlidna betalas glatt ut, hundratal skrivna på samma adress och råkar det handla om en migrant då tar granskning tvärt slut.

Dubbla identiteter har skatteverket uppskattat att 30-50 % av alla asylanter har, så fiffigt och bra och sedan snyftar Löfven om utanförskap. https://www.youtube.com/watch?v=Bc_OI0R0Zio

Därutöver så försvinner 18 miljarder varje år i felaktiga utbetalningar. Från 2005 uppgår detta svindleri till >300 miljarder! https://www.dagensps.se/privatekonomi/pengar/300-skattemiljarder-pa-vift-i-svensk-valfard/

”Trots de stora summorna finns i dag inte något långsiktig arbete för att motverka detta. Inte heller sker någon samlad uppföljning. Vi lämnar nu till regeringen förslag på en rad angelägna åtgärder för att minska läckaget”, skriver Sven-Erik Österberg på DN.s debattsida.
…………………………………………………………………………..

Jan Ivarson: Det är lätt att tappa hoppet för vårt land. Nu uppdagas det att ännu en person som det ansetts vara synd om, lever på bidrag i Sverige och har fin villa i Kabul. Personen är politiker i Afghanistan och väntas få hög post i landets administration. Han uppges heta Abdul Razag Ahmadzai. Han har uppgett att han är född 1961 och inte 1958 som det står i svenska ID-handlingar.
Det finns intressanta sakar att läsa om Ahmadzai på nättidningen Fria Tider.se. Tidning kritiseras av våra makthavare för att vara främlingsfientlig. De är själva föga intresserade av att upplysa sina läsare om fall som detta. Ahmadzai sägs gå på bidrag i Göteborg. Han disponerar sin mors konto som har pension från Sverige trots att hon avled den 13 januari 2017. Noll koll på pensioner för invandrare.
Vad skall vi tro om vårt lands framtid som har så dålig ordning på bidrag till personer med tvivelaktig identitet och avsikter?
Svt Nyheter berättade den 22/12 om nya fall med många personer som är folkbokförda på samma adress. Hur många av dem som uppbär bostadsbidrag fick vi inte veta. Noll koll på vilka som bor i en bostad. Det anses vara integritetskränkande och komplicerat om det är myndighetsöverskridande. Lättare att bara betala.
Vårt lands framtid känns nu så hopplös att många anser den gått förlorad. Våra politiker är inte bättre än de Afghanistan. De har bara lärt sig bedra väljarna på ett finare sätt. Partierna köper media för att få välbetalda jobb efter karriär från ungdomsförbunden, inte sällan utan erfarenhet från riktiga jobb, med resultat – låga prestationer.

https://www.friatider.se/razaq-58-vann-afghanska-valet-g-r-samtidigt-p-bidrag-som-razag-63-i-g-teborg?fbclid=IwAR31Cby6ggm6EOW6ZCG0zRQksG9vwI2-_qSfo0Omi7ySG2ckcS9BGeZXtkM

Hoppet har många familjer tappat, här är en familj i Västerås, som berättar om invandrargängens uppfinningsrikedom och ser hur regeringen fördriver sitt eget folk. Videointervju: Exakt24

”Mamman: Ett kriminellt gäng ger sig på de två ungdomarna med en vapenattrapp. De trycker den mot huvudet på Bellas bror medan de hotar dem. Mamman till de drabbade ungdomarna säger att det grova våldet har exploderat bara de två senaste åren i Västerås. ”Jag vill att folk ska börja se problemen och inte stoppa undan…..”

Detta sker dagligdags, medan regeringen blundar, snyftar över utanförskap och skrämmer folket med klimatundergången. Årets förvillare blev Isabella Lövin, med statsministern i hälarna. Det är bara att Gratulera!

https://newsvoice.se/2019/12/fordriv-inte-ert-eget-folk-vasterasfamilj-talar-ut-om-gangvaldet/

2 tankar kring ”Från förlovat till förlorat land

  1. Skulle inte förvåna mig om 4 barns familjer är ”överrepresenterade” bland de s.k. migranterna. Det försvinner ju barn ständigt! Kommer de tillbaka med en ” ny” migrantfamilj? Det är väl vid 4 barn som man får 5 barnbidrag. Flyttar man isär då tillkommer det till den ene föräldren dessutom 4 stycken underhållsbidrag. Den andre förärädern får ett eget boende med plats och möblemang åt sina 4 barn samt kostnaderna täckta när barnen är hos den andre föräldern. Tror nog att kostnaderna spränger 500.000 kronors strecket med råge, eftersom ”migranterna” blir/är specialister på att få ut så mycket som det går. Speciellt när det svenska bidragssystemet öppnar för det. Ingen kontroll här inte.

    1. Du har säkert rätt. Jag hade under min yrkestid stora tvivel på några muslimska familjer som glatt skiljde sig. Koranens budskap om evig sammanhållning, vägde lätt när inkomsten kunde fördubblas. Att lura otrogna var nog tillräckligt skäl för att Allah skulle bli glad och se mellan fingrarna på sitt eget budskap. Bostad fixades snabbt av förstående vänsterorienterade socialtanter och i vissa fall kunde mannen bo kvar och den extra lägenheten hyras ut svart. Likavärdeprincipen har för länge sedan gått i graven av karriärvurmande kommunpolitiker.

Kommentarer är stängda.