Sprängningar i Sverige och Kabul, men dessa siffror undviker nog BRÅ….

Tyvärr är detta ingen fråga som Löfven med sin bräcklga regering ställer. Om Jökarnas humanitet vore sann, då borde de sätta återvandring högst på agendan.

………………………………………………………………………………………………..

Sedan har vi ”herr utrikesminister” Mats Erikson, som är gift med utrikesminister Ann Linde, som visst tycker att landets kriminalitet är en bagatell i sitt hån mot Joakim Lamotte, som blev utsatt för ”berikare” och en vänstermobb i Krongården, med poliser som stod med armarna i kors. Nu är det LO som står för Eriksons försörjning.

Denna herre har alltid fått sin försörjning genom rörelsens försorg. Tänk om dessa snorungar kunde tåga till Norra Bantorget med sten och hemmagjorda bomber, då kanske det blev annat ljud i skällan från denne man, som får mig att skämmas över regeringens allierade patrask.

Läs Rebecca Heidemo Uvells granskning av denne herres meritförteckning. https://uvell.se/2019/12/16/mats-eriksson-troll-och-flopp/

Och här fortsätter han hånet mot brottsoffer, vars förövare finns inom socialdemokratins valboskap.

https://samnytt.se/har-hanar-hogt-uppsatt-socialdemokrat-och-utrikesminsterns-man-den-mordade-60-aringen/

Mycket bra svar från Lamotte till den fulaste och fegaste av alla journalister, Robert Aschberg. https://newsvoice.se/2019/12/lamotte-svarar-aschberg/

…………………………………………………………………………………

I går fick jag nästan känna mig stolt över en utvärdering från Linköpings universitet om BRÅ:s bristande tillförlitlighet.

”Om det var så att resultat inte gillades så blev det censur, tillrättaläggande av resultat, nedtoning av resultat och att man lyfte fram andra delar av en studie som inte var så känsliga eller kunde visa på ett positivt resultat”, säger en tidigare anställd på Brå i studien.

Att varken chefen för BRÅ (dvs. ”Brottsförnekande rådet”) eller Morgan Johansson känner igen sig i bilden var förväntat.

https://www.gp.se/ledare/brottsf%C3%B6rnekande-r%C3%A5det-1.21653364

https://www.expressen.se/nyheter/rapport-bra-andrar-i-forskningsresultaten/

Här kommer hela rapporten.

http://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:1378909/FULLTEXT01.pdf?fbclid=IwAR3OI9WSbs_nx6GBGtKzXh5D2q0SQmVva_jLQ1u8CQr9_-1_gMmXGMLnj8U

Nu hoppas jag att forskarteamet inte viker sig, när de blir kallade till justitieutskottet tillsammans med Brå:s generaldirektör Björn Borschos, som nu med lögner försöker få rapporten sänkt.

Kanske fler team nu förstår att det går att forska utanför universitetens ”drivbänk för politiskt korekthet” (Uttrycket kommer från prof K-A Arnstberg i hans intressanta krönika om ”Fördumning” https://morklaggning.wordpress.com/2019/12/17/fordumningen/#more-19186

9 tankar kring ”Sprängningar i Sverige och Kabul, men dessa siffror undviker nog BRÅ….

 1. Jag tycker synd om det ”fotfolk” som jobbat som undersåtar vid BRÅ. De får göra grovjobbet som topparna sedan får ”skörda”, oavsett vilken vinkel man valt att presentera från undersåtarnas arbete.

 2. Ifall forskningschefen riskerar sparken, så finns det väl risk att hon viker ner sig i utskottet.

  1. Att kliva ur universitetes politiskt korrekta drivbänk kan innebära att forskningsanslagen sinar.
   Den mediala uppmärksamheten borde ledningen i stället uppskatta och använda som reklam för oberoende forskning.
   Fortsättning lär följa.

   1. I kvällens Rapport verkade det som att rapportens författare svävar på målet och backar något. Eller?

    1. Tyvärr tror jag att du har rätt, de ser väl forskningsanslagen tryta och karriären ryka, precis som glädjen gör över min stads universitet.

  1. För 18 år sedan!!!! Citat från artikeln, som signaturen ”hllviken” delger oss:
   ”När Exit nu vid årsskiftet sökte nya miljonbidrag hos regeringen hänvisade man till BRÅ:s positiva utvärdering av verksamheten.
   – Den här så kallade utvärderingen är en regelrätt skandal, säger Johannes Knutsson.
   Justitieutskottets moderate ordförande Fredrik Reinfeldt anser att BRÅ måste göras om i grunden:
   – Forskningen måste stå fri. Den måste vara opolitisk och inte bunden av regeringen.
   Enligt Reinfeldt får BRÅ:s rapporter ett väldigt medialt utrymme – trots att de ofta är tunna.
   – De säger att brottsligheten inte växer. Jag kan bara konstatera att åtminstone när det gäller våldsbrottsligheten och organiserad brottslighet så säger alla att det ökar – utom BRÅ.”
   Inte konstigt att EXPO och andra vänstersinnade organisationer fått sina plånböcker välfyllda. Tänker på ”Bröder ilar till bröders hjälp”

 3. Att förtiga information på just detta sätt var precis hur det tyska media arbetade under Tredje Riket. Dagens Sverige är en exakt kopia. Dödslägren tystades precis liksom bombningarna i Sverige. Den tyska journalisten Michael Gerlich (15 februari1883 – 30 juni1934), vägrade att tiga. Han arresterades, dödades och kremerades i koncentrationslägret Dachau. Gerlich porträtterades i TV-filmen ”Hitler: The Rise of Evil ” av skådespelaren Matthew Modine. I filmen, när han beskriver en första sidan artikel som varnar för faran som Hitler utgör, avslutar Gerlich med orden: ”Det värsta vi kan göra, det absolut värsta, är att göra ingenting”. Gerlich ville skriva sanningen, chefredaktören ger honom ett enkelt val, sanningen eller jobbet. Så fungerar även svenska redaktioner, sanningen eller jobbet. Istället försöker man med klassiska metoder att avleda uppmärksamheten mot förmenta kinesiska ”läger”, vilka ingen kan hitta trots att tusentals personer ur allmänheten har försökt. Korruption och propaganda och media lögner i Sverige börjar likna något av ett historiskt världsrekord.

  1. Löfvens devis är nog orden från den beundransvärde journalisten Gerlich: ”Det värsta vi kan göra, det absolut värsta, är att göra ingenting”.
   Tack för denna information.

Kommentarer är stängda.