Avundsjuka kortar inga vårdköer

Jan Ivarson, politiskt obunden, kommer här med ett nytt och tänkvärt inlägg om privat vård.

”Mänskligheten har alltid bestått av fattiga och rika. Det är något vi måste förhålla oss till på ett förnuftigt sätt och inte låta avundsjuka leda till att barnet kastas ut med badvattnet.
De flesta tycker det är naturligt att personer med god ekonomi bor bra, åker i dyra bilar och gör fina kryssningar. Det är vad vanligt folk ofta vill göra något av, då de vinner på lotteri. Problem uppstår i vårt land med socialistiskt förflutet, om rika vill köpa vård för att snabbt bli botade. Vi är vana vid att vård tillhandahålls av samhället och tycker vi betalat skatt för det. 

Köp av privat vård kallas att gå före i vårdköer och anses omoraliskt, trots att det kortar köerna och avlastar samhällets ekonomi. En viss tillvänjning har vi haft genom att företagare och chefer i kommuner och fackföreningar har fått sjukförsäkringar för privat vård, så de snabbt kan återkomma i tjänst på sina viktiga poster. Det har mildrat kritiken i socialistiska media. 

I Sverige har det vuxit fram privata läkarstationer under relativ tysthet. De är ofta specialiserade på vissa typer av åkommor, som ögon eller höftleder. För verkligt svåra fall söker personer som har råd behandlingar utomlands. De har hittills gått under vänstermedias radar. 

I dagarna har ett privat initiativ i vården rört upp känslor.
Deckarförfattaren Camilla Läckberg har satsat på att öppna en ny vårdcentral Hedda Care i centrala Stockholm. Behandlingen sker utan samhällsstöd så patienterna får betala hela kostnaden. Ett läkarbesök kostar från 1150 till  2490 kr. 

Priset är orimligt tycker många som relaterar till landstingets taxa. Man kan undra om landstinget kan öppna en ny vårdcentral för den kostnaden.

Vi får vara tacksamma för det staten bidrar med när vi kommer fram i vårdköer som Hedda Care kommer korta. Det är svårt att ta till sig efter generationer av socialistiskt omhändertagande som nu kippar efter andan. Tidigare östtyskar upplevde nog något liknande när de blev fria och fick lov att köpa en VW eller Mercedes om de kunde.  Det tog tid för dem att vänja sig och alla har inte gjort det än.
Tyskar säger att de lyckades få ut Merkel ur Östtyskland, men de har inte fått ut Östtyskland ur Merkel.

Vi skall vara glada åt att rika vill betala för att korta köer som våra politiker skapat. Sverige hade år 1998 8,85 miljoner invånare och 2018 10,23 miljoner. Ökningen under tjugo har varit 1,38 miljoner eller 15 %. Under de tjugo åren har vi inte förmått öka vård, skola, omsorg och infrastruktur med 15 %. Det fanns inga tomma vårdplatser när folk strömmade till. Ökad befolkning med delvis nya åkommor, högt bidragsbehov och låg skattekraft har inte möjliggjort tillräckliga investeringar, högre löner och ny teknik. Därför skall vi vara glada för att det tas privata initiativ om inte fler skall lida i längre vårdköer.”

https://samnytt.se/kritik-mot-forfattare-som-oppnar-vardcentral-pa-stureplan/

https://www.dn.se/debatt/privat-vard-utvecklar-battre-an-nar-politiker-far-styra/

5 tankar kring ”Avundsjuka kortar inga vårdköer

 1. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your
  post’s to be what precisely I’m looking for. can you offer guest writers to
  write content available for you? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a lot of the subjects you write with
  regards to here. Again, awesome website!

  Maglia Manchester City Bambino

 2. När det gäller Försäkringskassans handläggare har de tydligen befogenheter att friskskriva svårt skadade! DE gör det med osanna intyganden som deras beslut vilar på.
  Exempel: Enligt din läkare kan du ta ett normalt arbete, fast läkaren 100 % sjukskriver den skadade. Ett annat exempel är: Enligt din sjukgymnast kan du arbeta! Man får igenom alla möjliga LÖGNER för de som skall göra kontroller, de gör inget annat än tittar på hanläggarens papper! De som farit med OSANT INTYGANDE för att göra skadade personer 100 % arbetsför, bara genom osanna intygande! Finns det någon som kan vara behjälplig med att ge sådan information till de advokater som har ”modet” att åtala dessa handläggare för GROVT TJÄNSTEFEL? Vore tacksam om någon kunde rekommendera RÄTT Advokatfirma. Egentligen borde ALLA begära sina journaler för där står det som är OSANT. Ju fler som ÅTALAR dessto bättre för alla de skadade som man kört över, UTAN LAGLIGT STÖD.

  1. I den humanitära stormakten har det alltid varit de sjuka som fått betala för att för många friska sjukskrivit sig, när makthavarna har dragit i bromsen. Att 18 miljarder!!! varje år försvinner i fusk beklagar finansministern lite lätt, för att sedan höja skatten för alla som gör rätt för sig. Hur länge skall folket acceptera att betala världens högsta skatter, för att sedan svårt sjuk få vänta 12 timmar på akuten? Eller att den cancerdrabbade i operationskö hinner dö? Att tvingas betala för välfärd flera gånger om tycks vara vänsterns nya giv, mer finansiering behövs för alla som fuskat sig hit.
   Läs gärna om hur en LO-kvinna övergivit S för att rösta på SD, ännu i smyg för att inte kölhalas av sina röda vänner.
   https://detgodasamhallet.com/2019/12/14/bitte-assarmo-kvinna-i-lo-socialdemokraterna-ar-inte-langre-mitt-parti/#more-20433

 3. Här i Kina betalar jag 40 kronor för et privat läkarbesök på ett stort och välutrustat universitetssjukhus. Väntetiden är noll till 15 minuter normalt.

  1. Min svåger, svårt sjuk, fick efter ambulansfärd in till Södersjukhuset vänta > 12 timmar på akuten, sonens kommentar: Detta har farsan betalt skatt för under hela sitt liv! Min svärson fick vänta
   6 månader på sin andra canceroperation, som krävde specialistkompetens på ett sjukhus i huvudstaden. Riksdagens politiker har privat vård och har som i Kina från 0-15 min väntetid, men för oss andra är detta en utopi i den humanitära stormakten….

Kommentarer är stängda.