Landets gökunge är migranter utan förmåga till egen försörjning

”När JÖK:en gal om vintern” skriver medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé.

Han gör en träffande liknelse av göken, som lägger ungar i andras bo, för att sedan knuffa ut värdarnas egna, som tvingas till evig försörjning av denna parasit.

Löfvens skakiga regering saknar både riktning och visioner, men det som överskuggar allt är att stänga ute Åkesson och behålla makten.

”Januariöverenskommelsen – den så kallade JÖK:en – är nu satt under press. Egentligen är förkortningen helt genial, för den säger precis vad vi har att göra med.

De flesta människor som har ett uns av naturkunskap vet hur det går till när göken förökar sig. Det är ingen vacker historia. Den värper sitt ägg i ett annat fågelpars rede, varpå det hårt arbetande värdparet, likt trojanerna inför trähästen, tar det främmande föremålet till sig. Sedan matar de gökungen, som svarar med att trycka ut parets egna ägg och ungar över boets kant. I slutänden har paret gjort hela jobbet och fött upp en parasiterande inkräktares avkomma.

Så tycks Januariöverenskommelsen fungera. Socialdemokraternas problem är att de förväntas föda upp och försvara helt främmande ungar som andra partier – vilka inte sitter i regeringen – har lagt S-Mp-boet. När det gäller den nu aktuella omstöpningen av Arbetsförmedlingen är det ett centerpartistiskt ägg som nyligen har kläckts i sosseredet och ungen skriker efter mat och uppassning. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (s) förväntas vårda och göda främlingen och hon tvingas sitta i SVT Agenda och med en robots inlevelse försvara någonting som hon och hennes parti helst hade velat driva ut med svavel och eld. Och i bakgrunden bevakar det värpande Centerpartiet skeendet och kommer att gala så fort S-Mp-regeringen börjar tukta ungen. Nu hotar i stället misstroende mot Nordmark och regeringskris för att hon genomför någonting som hon själv måste anse vara en styggelse.
Är detta rimligt?
Nej, men det är följdriktigt. För JÖK:en är ju bara resultatet av den för riksdagsmajoriteten allt annat överordnade målsättningen att inte förhandla med Sverigedemokraterna, parad med Socialdemokraternas vilja att till varje pris behålla regeringsmakten. Då kan det bli så här.

Listan med 73 punkter har karaktären av allt åt alla, utan någon som helst inre samstämmighet eller riktning. Har centerpartisterna en fetisch för skattefinansiering av konsultverksamheter? Visst, vi tillfredsställer era böjelser. Vill miljöpartisterna få igenom sitt sabla friår igen? Den parasiten får vi också ta hand om. Önskar båda att migrationspolitiken ska ta steg tillbaka i riktning mot läget år 2015? Låt gå. Och hur blir det med mindre LAS och mer marknadshyror? OK, bara vi kan ruva på de där äggen tillräckligt länge, så att de förhoppningsvis aldrig hinner kläckas. Och vad ska vi själva göra? Jo, vi kan i alla fall få igenom att skattekollektivet ska betala föräldrar för ytterligare en semestervecka.

Regeringskansliet har blivit ett gökbo!

Missförstå mig inte. Jag anser inte heller att Arbetsförmedlingen är lyckosam i sin förmedlande verksamhet, och mindre LAS och en friare hyresmarknad är rimliga reformer. Poängen är bara att det saknas tillstymmelse till helhetssyn i detta mischmasch till regeringspolitik. Det är allt åt alla. Ingen riktning; inga prioriteringar. Men inte minst är det en förstärkning av de splittrande och upplösande krafterna i samhället.

Göken är, som bekant, en flyttfågel som inte hörs om vintern på våra breddgrader. JÖK:en tillkom dock, som namnet förtäljer, mitt i vintern och nu börjar det också galas lagom till jul. Det återstår att se om galenskapen och det destruktiva julklappar-åt-alla-avtalet håller. Troligast är väl att eländet står pall. För är det någonting som inte ska underskattas, är det galenskapen.”

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

6 tankar kring ”Landets gökunge är migranter utan förmåga till egen försörjning

 1. …… man t.o.m. utför Arbetsförmågebedömningar på de som Fk nekas att fä vara sjukskriven t.e.x. p.g.a. av skada! Af skall även utföra SJUKVÅRDENS arbete. Sedan har vi socialtjänsten som påtvingar ungdomar praktikplatser där blandningen består av normala ungdomar till gängmedlemmar. Man har belastat Af till den grad att dess tidigare kompetens måste ha lämnat. Hinner man inte med det man ska, då blir det inget gjort i slutänden. De skyfflar saker vidare och lägger mer tid till att skapa ännu mera problem som andra ska lösa. Arbetsförmedlingens börda blev till sist för stor och INGEN förstår varför?

  1. Politikerna har väl varit naiva i vanlig ordning, när allt skiter sig. Deras specialité är att skyffla över problemen på andra (dvs skattebetalarna) som de med sin humanitära stormakt skapat.
   När folket protesterar då försöker de med allt större ansträngning att släpa fram rasistkortet, som nu bleknat betänkligt. De ojar sig och kan inte förstå hur väljare väljer SD framför deras budskap ”Ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige” som främst är riktat mot deras valboskap.

 2. Angående ”Jag anser inte heller att Arbetsförmedlingen är lyckosam i sin förmedlande verksamhet” vill jag säga att Af havererade till slut tack vare Socialtjänstens krav på att ALLA försörjningtagare måste stå till arbetmarknadens förfogande liksom söka ett visst antal jobb. Enbart hanteringen av alla intyg från Af till Soc tar resurser. Man har belastat Af så att deras nyckelroll är som bortblåst. På köpet får företagare fortsätta med att begränsa utannonseringar efter arbetsktaft. Företagen får ju mängder av ansökningar från sökande som påtvingats att söka en viss mängd jobb från socialen. Oavsett om man är lämpad eller ej. Det gäller att fylla en A4 sida med de jobb man sökt, annars blir ”livets nödtorft” indraget (i varje fall om man är svensk). Företagen törs ju inte annonsera efter aebetskraft, p.g.a. de måste besvara ALLA ansökningar! Ni, politiker från 7:e himlen, när ska ni sluta med att ständigt sätta käppar i det svenska samhällshjulet? Se till så att hjulen ”snurrar” runt för fullt, än att vi blir ”ståendes” med en punktering som aldrig går att laga.

  1. Du ger en mkt viktig upplysning om en bidragande orsak till AF:s påtvingade förlust av sitt grunduppdrag. Att matcha lämpliga arbetssökande till lediga jobb. Nu handlar det byrokratiskt tvång, som gör både den sökande och arbetsgivaren frustrerade. Att ständigt söka jobb som man vet att man inte kan få, är nedbrytande, men det är väl det makthavarna vill, göra folk spaka och medgörliga.

 3. Det blir betydligt mer skrämmande om man tar ett steg tillbaka och försöker betrakta hela systemet, där våran maktelit bara är en kugge. Massövervakningen är en massiv insamling av personlig information som åsikter. Datalagringsdirektivet en del, amerikanska NSA-CIA, och insamlingen av information via Facebook, Twitter, osv. en annan och huvud kanalen. Denna massiva mängd data analyseras sedan och ligger till grund för hur man bäst skall skapa propagandan, som levereras via massmedia som Bonniers eller statliga media, med avsikt att styra våra åsikter och handlingar, som vem vi röstar på eller våran inställning till andra nationer, som Ryssland, Iran eller Kina. ”Låt mig kontrollera media och jag kommer att förvandla varje nation till en flock av svin” – Nazistiska propagandaminister Joseph Goebbels förvandlade ord till ett massförstörelsevapen. Hans metod är just den som tillämpas idag i Sverige, och väst, men den krackelerar alltmer som alltfler börjar förstå hur Jöken-systemet fungerar.

  1. Det råder dragkamp om internet, mellan makthavare och folket. Övervakning kontra frihet till eget val av åsikter, produkter, samarbetspartner, likasinnade osv. Systemmedia/MSM har svårt att hitta sin nya roll, när deras monopol till ”sanningar” gått förlorade. Läsare ser att det vänsterliberala filtret inte stämmer med deras verklighet. Därför måste nätet tuktas med hot, böter, avstängning, för folket vill ha fakta och bilda sig sin uppfattning själva.

Kommentarer är stängda.