Lövin och Löfven utan poäng!

”Är inte det själva poängen!” skrev min gamla väninna, som skickade bilden.

Men något extraval blev det inte, inte heller någon misstroendeförklaring, för Löfven fann det säkrast att dra i bromsen för JÖK förslagen om AF, som nu ligger på is fram till 2022. Nyttig prestigeförlust för centern och arbetsmarknadsministern kan andas ut, medan Sjöstedt kan fira i champagne.

Först ut i dagens inlägg kommer en skarpsynt analys, av Löfvens bryderi från en följare, med flera decennier av intresse och engagemang för politik och samhällsfrågor.

Hej Harriet!
Anna Dahlberg är klarsynt i Expressen idag 8 december, men sitter till synes fast i arbetsgivarens krav.  Det är väl henne ålagt att (låtsas) hålla på L:s linje, så länge hon är anställd i det mediet. Samma med Alice Theodorescu. Hon är anställd hos M, men verkar  tänka SD. De båda kan i långa stycken låta som Åkessons sekreterare. Men de lägger gärna mot slutet in något beskt mot SD, ett slags ”passerkort” till fortsatt jobb. Det handlar troligen om just brödfödan.    V:s medlemmar känner sig med rätta förödmjukade över att tvingas utgöra rullator åt skröpliga S, samtidigt som S inte ger ett enda barr tillbaka, utan tvärt om utesluter V från alla samtal. C backade med tidtabellen, men mumlar ändå om LOV.

När S sedan slänger ett sådant uselt köttben till V och menar: ”här har ni, och håll käften sedan!”, så kan det uppfattas ytterst provocerande. Jonas Sjöstedt tvingas då av besvikna medlemmar att agera.  Nyamko Sabuni är en joker i leken. Det är väl känt att hon söker ett tillfälle att hoppa av Jöken. Om hon får med sig resten av L:styret (vilket kan betvivlas) så kan L anse att avtalet är spräckt.
I så fall kan det bli en ny talmansrunda. Men har Kristersson tillräckligt stöd för att bilda regering, även om L skulle ställa sig på KD-M-SD-sidan?

Självklart anpassade sig Löfven till Sjöstedts krav om broms på hastigheten i AF:s avveckling och ett nja till valfrihet (LOV) för arbetssökande och privata aktörer, genom nya kompromissord, som kan tolkas lite hur som helst. Kanske en låååångsam utredning om Af:s framtid fram till 2022?

Tyvärr får nu regeringens destruktiva arbete fortsätta, till stor glädje för lilla miljöpartiet.

Hur länge till är frågan?

Löfven blev smärtsamt medveten om att hans regering saknar riksdagens majoritet.

Nu räcker det inte med lunch och fika med Ebba Busch Thor och Ulf Kristoffersson. De borde ha struntat i Nobelmiddagen och i stället bjudit Jimmie Åkesson på en gourment middag.

I hela Europa råder samma dilemma för gamla, numera verklighetsfrånvända ledare med sina partier, därför måste de bjuda in nationsvänliga partier, än så länge med armbågen. Risken är dock stor att de snart tvingas bjuda in med hela famnen, eftersom deras bruna färg inte vill fastna på nationens försvarare.

———————————————————————————————

För kännedom: Detta mejl skickade Olle Ljungbeck till

– ulf.kristersson@riksdagen.se
– ebba busch thor@kristdemokraterna.se
– jimmie.akesson@riksdagen.se

Ebba och Ulf.
Om det finns minsta heder hos er så kräver ni att Jimmie Åkesson skall vara med vid förhandlingarna med Stefan Löfven om arbetsförmedlingen. Om inte Löfven går med på detta så ingen förhandling.I annat fall är ni ynkryggar och har återigen visat att ni inte är kompetenta att leda en regering.
Olle Ljungbeck, Gävle

7 tankar kring ”Lövin och Löfven utan poäng!

 1. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other websites?
  I have a blog centered on the same subjects you discuss
  and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your
  work. If you’re even remotely interested, feel free to send me
  an e mail.
  Italien Trøje

 2. I must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog.
  I’m hoping to view the same high-grade content from you later on as well.

  In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website
  now 😉

  Frankrike Drakt

 3. Eftersom INGET av de 7 partierna proklamerade för EXTRA/NY val efter det senaste valet, innebär inte det att ingen av DE 7 är ”kompetenta att leda en regering”? Den som tror att en Högerregering skulle vara till bättre, denne behöver i sådana fall läsa på om Högerns historia. Börja med Ådalen -31.

 4. Man kan ju önska att vi blir av med Göken-regeringen men vi bör nog stå ut de tre åren som är kvar.
  Tiden är för kort att ställa allt elände tillrätta, om det ens går.

Kommentarer är stängda.