Skam, skuld, falsk eller sann?

I ”Det Goda Samhället” skriver Richard Sörman en intressant artikel om att Löfven försöker undkomma sin skuld, genom sitt hårresande uttalande att invandring inte har med kriminalitet att göra.

Kanske bidrar detta till att SD nu ligger jämsides med Löfvens parti?

Eftersom allt fler medborgare, unga som gamla, har fått uppleva konsekvenserna av EU:s alla friheter och FN:s föråldrade konventioner, där Löfven vill vara draglok.

Våldet från förortens unga män, som i avsaknad av både skam och skuld hånskrattar åt polis och finner njutning i att förnedra svenska offer, som med en pistol i munnen eller avklädd inpå bara kroppen tvingas krypa för dessa bestialiska gäng, som polisen sedan bjuder på pizza under vänsterns ”moraliska” paraply.

Nu var det visst sysslolöshet och långtråkighet som polismästare Erik Nord i Göteborg förde fram som förklaring. Att öppna en bok, plugga i skolan kommer inte på fråga, så nu får vi kanske finansiera taxi till rånoffren? För att dessa utanförskapets gossar inte skall få någon lucka i sina almanackor. https://www.friatider.se/polischefens-analys-av-f-rnedringsr-nen-de-har-l-ngtr-kigt

Richard Sörman lyfter fram gammal klokskap från vanligt folk.”Svensson, Nisse i Hökarängen”, avgör lättare var skulden ligger efter missförhållanden, jämfört med akademiker, som krånglar till det, för de blandar in orsaker som inte hör dit. Förmodligen för att det skall låta djupsinnigt och fint och bidra till karriären.

Sörman hänvisar till en text av filosofen Ingmar Hedenius (1908 -1982) från hans korta essä ”Vem bär skulden?”

Glädjande har fler Svensson insett att skulden ligger hos både nuvarande regering och den förra, där politiker övergav folket för att gå i EU:s ledband.

EU fortsätter nu med sin nya ledning att verka för klimatalarmism, globalism och så givetvis fortsatt migration.

När det gäller skydd av EU:s yttre gränser så skall ”Frontex” utrustas med 10.000 soldater, men hör och häpna inte förrän 2024!! För att de skall vara riktigt säkra på fortsatt nationsförstörande inflöde.

Men här finns varken skam eller skuld i denna skatteplundrande högborg, fylld med korruption, nepotism och medborgarförakt.

Det finns en känd ”skamforskare” professor, författaren Brené Bown, som höll en sk. Ted föreläsning under 2012 som renderade 11 miljoner visningar.

( Wiki: TED (Technology, Entertainment, Design – teknik, underhållning, formgivning) är en årlig tvärvetenskaplig konferens i Vancouver (Kanada) som definierar sitt tema som ”idéer värda att sprida” (”ideas worth spreading”). I samband med konferensen hålls ett antal föredrag med oftast kända och högprofilerade föredragshållare kallade TED Talks.)

Skam har fokus på självet, t.ex jag är dålig, medan skuld fokuserar på beteendet, t.ex. jag gjorde något dåligt.

Nu har begreppen blivit ett viktigt medel för makthavarna för att ytterligare kuva medborgarna med falsk skuld, själva anser de sig vara utan både skam och skuld.

Flygskam, bilskam, barnskam, matskam, miljöskam, klimatskam mm står nu som spön i backen.

Instagram är effekten god. Förr blev långresenären beundrad för sina insmickrande bilder, nu riskerar han att bli utskämd med bu rop.

Målgruppen är givetvis vanligt folk, som skall skämmas, för då blir de lättare att manipulera och styra och skulle inte detta räcka till, så skall vi skämmas över vikingarnas härjningar och gamla kungars krigsbravader ute i världen. Allt för att få öppna hjärtan till hjärtlösa brottslingar med annan hemvist, som ständigt kränker och stampar på värdlandet och dess befolkning, som tvingas föda dem.

Detta är smällar mitt folk får ta, för att jag skall få sitta kvar, tänker nog Löfven, men fortsätter hans floskelparad, så kanske inte ens hans omhuldade valboskap kan rädda honom kvar.

7 tankar kring ”Skam, skuld, falsk eller sann?

 1. Om jag inte minns rätt anlitade Scb ett företag som gav felaktiga upplysningar. De skulle utföra, s.k. profileringar kring vad ett antal tusen tycker om vad som anses vara relevanta frågor. De gav felaktiga uppgifter, avsiktligt! Företaget INVESTOR var en av ägarna. Har man tillgångar på Triljoner kronor då gäller det att säkra kapitalet medan kronan är värd ”något”. Dessutom säljs det mer. Migrationen har ju ökat på efterfrågan av varor och eftersom det är ”andra” som betalar blir inte det då en ”ond spiral”, inflation. Hur stora kostnader har det varit genom åren genom ”försörjningsstöds” omsorg. Antal per år är också intressant liksom brottsstatistiken (den riktiga). Kapitalet bromsar medan Migrationen påskyndar inflationen! När kapitalets ”fördröjande” hävs, Då går proppen i hela Sverige.

  1. Ja, då har vi nått fram till ättestupan.
   Jag tror även riksbanken ligger bakom med sin minusränta som orsakat kronfallet och medborgares skuldöversättning. När det brakar ihop då kommer 7 klövern att framställa euron som en säker hamn och lättindoktrinerade låntagare följer med till denna dårskap. Jag begriper inte hur inflationen framställs så låg, när de flesta av mina varor har ökat kraftigt i pris.
   Tacksam om någon läsare kan förklara för mig hur det hänger ihop?

 2. Gör din plikt – kräv din rätt. Vad innebär det? Om man arbetar/har arbetat och gjort rätt
  för sig, skall man självklart ha tillgång till den gemensamma välfärden. Om man inte
  har gjort rätt för sig, vad har man för rättigheter då? Skyldigheter?
  All makt skall utgå från folket. Vilket folk? Är politiker folket? Det kan väl knappast vara en rättighet att resa hit och bli försörjd. Man får vända sig till ambassaden för det land
  man är medborgare i för sin försörjning. (Har försökt förenklat frågeställningarna)
  Beslutande folkomröstningar, är det något att tänka på?

 3. De flesta problem Sverige lider av har orsakats av politiska beslut.
  Flertalet problem har sin grund i massinvandring från länder med låg utbildning och icke västerländska värderingar.

  Politiker har talat om behov av integration och har stött invandrares kultur med bidrag till deras föreningar. Integration har i hög grad inneburit krav på svenskars anpassning till invandrarnas livsstil. Vi har fyllt på med oanställbara och skyller brottslighet på socioekonomiska orsaker som politiken skapat. Fyller man på med oanställbara ökar de ekonomiska klyftorna även om högavlönade inte tjänar mer!

  Politiken har möjliggjorts genom att en majoritet av svenskarna har röstat på partier som fört svenskfientlig politik, främst för invandrings-, miljö- och energifrågor. Som lök på laxen har vi undermålig kontroll av bidragsutbetalningar och bidragstagares identitet. Det har varit möjligt genom begränsad yttrandefrihet och vänsterdominans i högskolor med repressalier mot kritiska personer.

  Allt större del av landets skatter går till utlänningars välfärd på bekostnad av svenskarnas. Nu klagar man i kommunerna på nerdragningar i skolan och äldreomsorg för att man inte förstått att pengar för invandrares försörjning måste tas från andra områden.

  Få tycks fråga sig varför kommuner måste spara nu, när kommunskatten är på ungefär samma nivå som för några år sedan. Orsak: Migrationsverkets bidrag har upphört. Pengar måste tas från vård, skola och omsorg men det vill få kommunpolitiker tala om av risk för att bli petade neråt i partiet,

  1. En imponerande och klarsynt sammanfattning, som borde in i MSM:s varje debattutrymme. Men omöjligt, för de är ju en stor del av problemet.

Kommentarer är stängda.