Kurt Lundgren – var Sveriges bästa journalist och fritänkare

”Täppas har till sist fått sluta på Sveriges Radio.
Kurt Lundgren (1945-2009) skulle ha fått leva idag. En av de bästa journalisterna.

Gå in på hans blogg så kan du finna ett och annat” mejlade en vän, som själv under många år agerat mot förljugenheten i samhället och fick betala ett högt pris för sitt engagemang.

Lundgren var redaktör för ”Ölandsbladet” och på senare år har han varit en flitig bloggare på ”Östra Ölands fria horisont.”

Hans utgångspunkt var det latinska uttrycket ”Non serviam : Jag ska inte vara slav,” som borde stå över varje journalists skrivbord.

Här kommer ett exempel på Kurt Lundgrens ärliga skrivkonst, som idag sällan finns inom systemmedia.

…………………………………………………………………………………………

”Svenska journalister är ett samhällsproblem
Den danske bloggaren Snapphanen, som kritiskt granskar den svenska mångkulturpolitiken, ser svenska journalister som ett samhällsproblem.

Jag håller med honom.

Med det perspektiv jag har, genom läsning av både inhemska och utländska bloggar och daglig konsumtion av många svenska och utländsk media, framstår journalistkollektivet i Sverige som särskilt uselt.

Favoriseringen, likriktningen, förutsägbarheten och propagandan har dimensioner som jag föreställer mig fanns i forna Östtyskland.

Det är speciellt märkbart vid hanteringen av vissa ämnen som invandringspolitiken, Israel, president Bush, kriget mot terrorismen, brottsligheten, Danmark och feminismen för att nämna några.

Feministerna behandlas fortfarande med silkesvantar trots att de i den politiska korrekthetens namn i ett decennium prisgav tiotusentals unga invandrarflickor åt hederskulturen.

Lyssna t.ex. på Täppas Fogelberg i Ring P1 så förstår ni vad som menas med journalisten som ett samhällsproblem. Värst är alltså de statskontrollerade TV- och radiokanalerna, då dessa dessutom har mage att i annonskampanjer framställa sig som fria ?

Fria?!

Fria att göra vad då?

Jo, att i åratal ensidigt kritisera det som inte faller dem på läppen samtidigt som man okritiskt köper det som enligt journalistskollektivet är politiskt korrekt.

Den svenske ’journalisten’ är den födde anpasslingen, feg och fisförnäm, och vet inte vad fair play är. Behandlas något som inte är politiskt korrekt (PK), finns inga hämningar.

’Reporter’ Lars Hermansson får exemplifiera.

Den 20 september gjorde han ett program i P1:s Kulturradion Reporter om just politisk korrekthet, där Sverige och Danmark jämfördes. Förment objektivt, men upplagt så att han skulle få möjlighet att runda av med att kalla Dansk Folkepartis ledare, Pia Kjaersgaard, för ’dansk svinehund’.

Lättköpt, precis vad flocken och PK-hannen Guillou förväntar sig. Men det är inte journalistik!”

Källor

http://kurtlundgren.webblogg.se/2007/november/samhallsmoralens-vaktare-ar-varsta-syndarna.html

http://eutext.blogspot.com/2009/03/kurt-lundgren-sveriges-baste-journalist.html

3 tankar kring ”Kurt Lundgren – var Sveriges bästa journalist och fritänkare

  1. Non serviam (lat.) ”jag tjänar inte” eller ”jag tänker inte underordna mig”, tillskrivs Lucifer, den fallna ängeln, när denne vägrar lyda Gud. Denna mytologiska händelse har använts av John Milton i Det förlorade paradiset, där Lucifer förklarar för Gud att ”det är bättre att härska i helvetet än att tjäna i himmelen”. Frasen är namnet på ett svenskt black metal-band, Non Serviam.

    Kurt Lundgrens utgångspunkt var det latinska uttrycket ”Non serviam”. — ??? — Jösses! Vad menade han egentligen?

  2. Politiker, är det Mossad eller annan underrättelsetjänst som kontrollerar er?
    Excellensen kanske kan ge svar på det. Han har ju varit ”springschas” åt CIA sedan Fälldins dagar. Det svenska samhället är KAPAT.
    Frågan är, VILKA är dom?
    Finns det INGEN ”visselblåsare” i Riksdagen? Du kan ju vara anonym och posta skiten för PUBLICERING.

Kommentarer är stängda.