Om procent, promille, alkohol och koldioxidutsläpp

PROCENT OCH PROMILLE HAR FÖRKNIPPATS MED ALKOHOL”, skriver Jan Ivarson.
Här får Ni åter ta del av en klok krönika full av väckande reflektioner och kom ihåg att en lättöl på 2,1 % vida överstiger Sveriges utsläpp. som är nära en alkoholfri Norrlands Guld.

……………………………………………………………………………………………..

”Nu bör debatten om procent och promille handla om Sveriges andel av det globala utsläppet av koldioxid.
Hur stor är Sveriges andel av världens utsläpp?
Varför hör vi så lite om den viktiga uppgiften?
Frågar man Google om Sveriges andel av världens utsläpp av koldioxid är svaren få. De visar på stora tal för mänger från Sverige, men relateras sällan till världens totala utsläpp, så läsare får en bild av hur liten andelen är.
Ändå handlar debatten i media om att svenskarna måste ändra sin livsstil med drastiska förändringar, för att rädda jordens klimat.

Skatter höjs på en rad varor och på fossila drivmedel, utan att alternativ finns annat än marginellt för ett fåtal som har råd att betala.
Få har råd köpa elbilar och det finns få laddställen. Begagnadmarkanden är osäker med tanke på risk för dyra batteribyten.
Här följer två svar på Google om utsläpp av koldioxid:
https://www.ekonomifakta.se/fakta/miljo/utslappinternationellt/koldioxid-per-capita/
Sverige har relativt låga koldioxidutsläpp per capita jämfört med andra OECD-länder.”
https://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/sveriges-andel-av-koldioxidutslappen/:

Tydliga uppgifter saknas men en insändare på sidan skriver
”…vi står för bara 0,02% av utsläppen internationellt.”
Om man sammanfattar uppgifter som finns på Google, finner man att Sveriges del av världens utsläpp av koldioxid ligger i spannet 0,01 till 0,2 % (0,1 till 2 promille)!
Om svenskar skall bidra till att minska världens utsläpp är det som om vi skulle försöka ösa ur Vänern med kryddmått!!
Samtidigt har kineserna tusen nya kolkraftverk på gång! Varje svensk bör fråga sig hur denna galna masshysteri uppstått i vårt land.
Förklaringar ligger troligen i dålig skola och medias okunniga och missledande rapporteringar.
Det är bra med nya uppfinningar som minskar världens fossila utsläpp även om svensk andel är försumbar. Om sådan forskning bekostas av Sverige kommer främst andra länder dra nytta av den. Här kommer det förmodligen saknas både kapital och bygglov för nya anläggningar. Migrationen äter upp våra resurser och miljöskäl blir hinder.
Det är anmärkningsvärt att media inte redovisar siffror för Sveriges andel av världens utsläpp, som de hävdar är så höga att vi måste ställa om hela vår livsstil. Orsaken kan knappast vara annan än att om uppgiften blev allmänt känd, skulle klimatscenariot framtå som det gigantiska bedrägeri det är! 
Syftet är att skrämma för att öka beskattningen, fortsätta globaliseringen och försörjning av inflöde av människor med främmande kultur och värderingar.

De blir bidragsberoende vänstersympatisörer innan de bildar egna partier och tar över landet med början i utsatta områden och i kommunerna. Det utveckling är påbörjad.
Jan Ivarson Politiskt obunden”

……………………………………………………………………………….

Lästips! Främst för klimatalarmister, men tyvärr finns de nog bara inne i åsiktskorridoren.

Först kommer en mycket, vederhäftig artikel med ansedda källor, visserligen 2 år gammal, men lika aktuell i dag, där författaren punkterar systemmedias påståenden att 97 % av forskarna är överens om klimataktivisternas larmrapporter.

Att Peter Wolodarski är mycket selektiv är välkänt, han har definitvt inte tagit del av den. I söndagens DN, den 13 oktober, fanns ett flersidigt reportage om Gretas vallfärd för klimatet i USA, som jag inte orkade läsa (min granne har DN söndagar).

I den sista länken avslöjar ”Bakom kulisserna” hur Al Gore blev miljardär på sina klimatlögner, men nu hotas han av stämning av ansedda forskare.

3 tankar kring ”Om procent, promille, alkohol och koldioxidutsläpp

  1. Det är ju just så svensk skatte-korruption fungerar. Först förbjuder man på olika sätt och med olika, helst inte så synliga, regler alla alternativ, sedan klämmer man åt med skatter motiverade med ”klimatet”. Allmänheten tvingas betala. Det finns inget val. Elbilar är faktiskt mycket billigare än fossilbilar. Här i Kina köper man en elektrisk stadsbil av mycket bra kvalitet för 40,000 kronor, det finns gott om delningsbilar, en elcykel kostar 3,000 av toppkvalitet, och en Segway av toppkvalitet kostar 2,500. I Sverige kostar en elbil tio gånger så mycket, elcykeln 15,000 och en segway är olaglig. De högre priserna beror på tullar, skatter, och byråkrati. Kina har inte tusen kolkraftverk ”på gång”, inte ens i drift för man har stängt ner tusentals och ersatt dom med kärnkraft, vindkraft, vattenkraft och solkraft, och Kina är erkänt världsledande. Vindkraften i Kina producerar nu mer än hela USAs kärnkraft och solkraftverken täcker hundratals kvadratkilometer. 90 nya fick tillstånd, antingen ersätter gamla förorenande kraftverk eller släcker ner miljoner koleldar i hem och fabriker, det blir alltså renare för dom nya kraftverken har effektiv rening.

    1. Nyttigt med fakta utifrån. Vår systemmedia förmedlar främst inifrån partihögkvarteren.

Kommentarer är stängda.