Presstöd eller partistöd?

Är en adekvat fråga som Olle Ljungbeck ställer och uppmanar Jimmie Åkesson att rädda resterna av demokratin genom att verka för avskaffande av presstödet, som regeringen vill öka på ytterligare. Baktanken är givetvis tjänster och gentjänster.
………………………………………………………………………………

”Regeringen Löfven har för avsikt att öka det statliga ”presstödet” från nuvarande dryga 500 miljoner med ytterligare 110 miljoner.
Flertalet svenska dagstidningar har i dag statligt stöd.
Några ex. Dalademokraten 14 milj, Gotlands allehanda 13 milj, Göteborgsposten 40 milj, Länstidningen Södertälje 16 milj, Skånska Dagbladet 20 milj, Östersundsposten 13 milj, Norrländska Socialdemokraten 22 milj, Svenska Dagbladet 40 milj, Östra Småland 13 milj etc etc.

Dessa miljoner kallas sålunda ”presstöd” när det borde heta indirekt partistöd.

Anmärkningsvärt är också att centerpartitidningen Skånska Dagbladet får 20 miljoner, trots att Centern tog hem ca miljarden, när man sålde sina övriga tidningar!
Självklart kan vi medborgare inte räkna med en självständig press under sådana förhållanden.
Det visar ju inte minst dagens medier som i stort sett driver samma politiska journalistik till 90 procent i de viktiga frågorna.
Att därför kalla det för presstöd när det egentligen är muta visar återigen hur manipulerade vi medborgare är.
Det allvarliga är ju att med detta stöd följer automatiskt också ett beroende som allvarligt hotar demokratin.
Ja inte endast hotar.
Systemet är ju en starkt bidragande faktor till att vi i dag endast har en formell demokrat.

När jag var i tonåren fanns det oftast tre tidningar inom en viss räjong. Dessa var en högertidning, en socialdemokratisk tidning och en bondeförbundstidning (nuvarande centern). Dessa tidningar låg alltid i ”luven” på var andra och hade oftast olika åsikter. Detta gjorde emellertid att de stora frågorna oftast fick en belysning som gjorde ställningstagandet för läsarna betydligt lättare.

Den totala motsatsen råder i dag.

Detta har ju också de styrande partierna, men också flertalet i opposition insett ”värdet” av och bromsar aldrig detta ”partistöd”.

Så jag vädjar till Jimmie Åkesson som är en sann vän av demokrati. Om ditt parti kommer i den situationen att det kan få utslagsröst så dra in allt presstöd och Du gör demokratin en stor tjänst.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

…………………………………………………………………………………………

Johan Ingerö/Facebook. Kommentar till Jan Helin och Helena Olsson, som skriver om SVT:s framtid – DN.SE
Han illustrerar med dessa rader att förtryckare aldrig ser förtrycket själva.

”Det här är en helt ny nivå.
Två höga chefer på statliga SVT kritiserar KD, M och SD för förslag om att stärka sakligheten och opartiskheten i public service (tydligen oacceptabelt) och ifrågasätter ”den demokratiska nyttan” med det.
De ifrågasätter dessutom idén med smalare public service, alltså att skattefinansierade kanaler inte bör ful-konkurrera genom att köpa in och sända samma program som exempelvis Netflix och TV3. Denna åsikt kallar SVT ”tafatt” och ett exempel på att ”åsikterna är många och känslorna är starka”.
Jag har aldrig sett ett så tydligt exempel på att toppskiktet inom public service talar i egen sak och intar partipolitiska ståndpunkter. Samtidigt som de anklagar OSS för att ”göra politik av medier”.
Det är magstarkt, och stämmer till eftertanke.”

https://www.dn.se/kultur-noje/svt-chefer-varfor-ar-det-sa-tyst-fran-vanster-i-debatten-om-public-service/
…………………………………………………………………………………………………..

”När alla tänker lika tänker ingen alls” detta ordspråk passar lika bra i Rosenbad, på SVT/SR som hos Bonnier och Schibsted.

9 tankar kring ”Presstöd eller partistöd?

 1. Det är lika bra att vi inför ”Politikerstöd” till de som behöver EMIGRERA p.g.a. jakten på ”svenska korrupta politiker”. Förr eller senare ”flippar” inte bara en ut utan hundratals! Har NI någonsin tänkt på det politiker. Och ER ska Polisen beskydda! Om Polisen tröttnar på er som vi gjort. Var ska NI ta vägen då? Gömma er bakome er ”egen” lagbok? Var? Fram med sanningen innan det är försent.

  1. Det är jag övertygad om. Beslut ena dagen och utfört den andra i snabbare fart än avvecklingen av AF. Samma turbofart har skattehöjningar, avgiftsökningar, men när det handlar om migrationen, kriminalitet, våra pensioner, då måste utredning ske under lååååång tid.

  2. Nej, det skulle öka. Man skulle bara göra om reglerna så alla tidningar som inte stödde SD skulle få mer pengar.

 2. Vad som skrämmer är att utvecklingen i Sverige alltmer liknar utvecklingen av en diktaturstat. Jag tänker särskilt på Tyskland mellan 1910 och 1946. Både mönster och metoder är nära identiska. Regimen tar en ökande kontroll över alla väsentlig informationskanaler, alla alternativa kanaler stängs ner eller diskrediteras systematiskt. Nästan allt som avviker från den svenska regimens officiella linje beskrivs nu som högerpopulistiskt eller högerextremt, beteckningar som är avsedda att systematiskt undergräva trovärdighet. Vi talar i grunden inte bara om partistöd, utan systematisk ideologisk indoktrinering och styrning av åsikter.

  1. Ja, visst är det så, att 30-talet går igen. Eftergivenheten för Hitler och nazismen har i dag ersatts av eftgergivenheten för islam, där säkerhetsrisk klassade imamer får gå fritt och hyllas som hjältar. Kommuner upplåter mark till saudifinansierade moskéer, ofta under marknadspris och medborgare tvingas höra att Allah är större. Religionsfrihet åt de som vill förbjuda den och för säkerhets skull vill skolverket slänga ut Bibeln till förmån för utanförskap och mångkultur i den nya skolplanen. Vänstern jobbar på, med infiltration i varje vrå och 7-klöver röstande väljare vill inget förstå.

 3. Varför kan/kunde inte det svenska folket BEGÄRA Extra val/nyval?
  Lever vi inte i en demokrati? Istället för att partier hade flugit ut ur Riksdagshuset får vi dras med ”avskummet” ett tag till.
  Politiker: Varför blev det inte extra val? Var det för att rädda ER pension, som kräver att vissa måste sitta mandatperioden ut eller TROR NI ATT FOLKET HAR GLÖMT ALLT till nästa val?
  GLÖM DET!
  Partier liksom politiker (pladdrare) ska ut från Riksdagen. Det har redan gått för långt när t.o.m. kriminella politiker får vistas i korridorerna iklädd rollen som ”lobbyist”. T.ex. när Lejonborg fick avgå 2006 efter det att partiet (eller Mossad, elller CIA, elller ?) gjorde 77 dataintrång hos sossarnas interna datanät.
  Ju mer man ”hänger sig kvar” ju mer får man i pension, fallskärm, avgångsvederlag, lön till 65 o.s.v. Med andra ord: Varför tillåter vi alla dessa kriminella politiker få vara verksamma? De är så korrupta att man t.o.m. på 1970-talet skapade sina egna skyddslagar för de kriminella handlingar som man dels gjort och som även fortgår än idag. Riskfritt eftersom man ”står över” den svenska lagen genom den politiska egenkonstruerade skydds/immunitetslagen!
  Hur mycket ”propagandastöd” som pungas ut har ingen betydelse. Politiker, Det Svenska Folket har redan genomskådat era försök att hänga kvar vid makten. Tyvärr, DE som ska kastas ut de kommer att bli varse om det till NÄSTA VAL. Hur dumma tror ni den svenska befolkningen är egentligen? Här glömms ingenting.

  1. Skyddimmunitet och borttaget tjänstemannaansvar är en skandal utan like. Straffrihet råder i princip också för den invandringsrelaterasde brottsligheten, då det i Sverige är nästan riskfritt att spränga, skjuta, mörda, vålta och råna, för invandringens röstboskap får inte störas.
   ”Politiker = pladdrare” vilket även deras verkställare har har smittats av. ”Gängkriminalit en utmaning” enligt rikspolischef Anders Thornberg. Nu väntar vi med spänning på polisens skarpa åtgärder. Kanske uttalanden om ”att det inte är acceptabelt…”

  2. Fel, du lever inte alls i någon demokrati. Du lever i en diktatur man kallar demokrati. Likt Sovjet. Demokrati betyder att folket har inflytande. Något sådant tillåts ju inte i Sverige.

Kommentarer är stängda.