Protester för äldres rätt till värdigt liv

I Ystad protesterades det mot rätten till ett värdigt liv för gamla, vilket bidrog till att besparingarna på de gamla i kommunens äldreboenden sköts upp.

Hoppas Gislaveds pensionärer kommer efter. De kunde ju dra ut en toarulle och gemensamt hålla i, som färgglada hopprep för dagisbarn på promenad.

Pensionärsorganisationerna, PRO, SPF och SKPF har tillsamman 850.000 medlemmar, en bråkdel av dessa med plakat i nävarna skulle ge avtryck ända upp i Rosenbad. Till pensionsgruppen räknas 2, 2 miljoner landsmän.

Pensionärsorganisationerna har i åratal till exempel krävt rättvis beskattning och bort med bromsen, men med svagt gehör. Visserligen har den orättvisa beskattningen minskats och grundpension och bostadstillägg ökat, men pensionerna står däremot still.

Vilket innebär att politikers uppmaning för en medelinkomsttagare att jobba längre är en stor bluff!

 De med tungt och slitigt jobb borde hellre ligga i hängmattan, slippa reskostnad och ägna sig åt trevliga fritidssysselsättningar, precis som alltför många nysvenskar gör. Med äldreförsörjningsstöd (ÄfS) och bostadstillägg så är skillnaden högst några hundralappar. 

ÄfS är ett slukhål, skriver Rebecca Weidemo Uvell.

https://uvell.se/2019/10/16/aldreforsorjningsstod-annu-ett-slukhal/

Om du har skrapat ihop tillgångar på ca 100.000 så blir det inget bostadstillägg, men om du under livet levt i sus och dus så kan snart få kvittera ut 6.540 i maximalt tillägg och har du dubbla identiteter så kan du leva mycket gott.

Grundtanken i detta förfarande är att vänstern vill binda upp medborgarna till sig, eget ansvar står lågt i kurs.  Därför sjunger PRO mer milda än militanta sånger.

https://www.pensionsmyndigheten.se/for-pensionarer/ekonomiskt-stod/beraknabt

I dag har många pensionärer ej skälig levnadsnivå, som för en ensamstående uppgår till 5.758 kr efter skatt, när boendet är betalt. Majoriteten av oss har en pension efter skatt på mellan 14-15.000 i måndaden, som morgondagens pensionärer knappast får.

90-talisterna, som larmar om klimatet borde hellre larma om att tvingas jobba till 70 år och sedan knappt få ut 40 % av sin tidigare lön. Om inte samhället då helt brakat ihop.

 Krisande kommuner kommer alltid på lösning, de höjer först avgifterna, som numera liknar ocker på sina äldreboenden, samtidigt som de inför besparingar, t.ex. kall mat, ingen kaka till kaffet och i Gislaved extra avgift för toapapper. Det är som att köpa en bil utan hjul och motor. Sedan höjer de skatten, 20 miljarder kräver SKL framöver för att bevara välfärden.

Varför det, borde fler fråga sig, välfärd med råge för de som inte har rätt att vara här!

Varför inte säga som det är för att bevara den humanitära stormakten!

Finansiell stabilitet mumlar den tysta pensionsgruppen, som tycks ha somnat in, självklart med undantag för migrationsverket som glatt får jobba på löpande räkning.

Migranters och nysvenskars behov får inte naggas i kanten, hellre då får gamla betala för sitt toapapper!

Men att protestera för gamlas rätt för ett värdigt liv ger mig kluvna känslor, när majoriteten av dem ännu röstar på sina äldreföraktande och röda politiker.

Källa till demonstration i Ystad.

Nu är det Agenda 2030 och GCM migranter som ska tömma det som är kvar av landets skattekista.

Tänker ofta på orden ”Le och var glad, ty det kunde vara värre. Jag log och var glad och det blev värre”!

4 tankar kring ”Protester för äldres rätt till värdigt liv

  1. Ytterligare exempel – marknadsföring på högsta nivå!

    https://www.friatider.se/staten-marknadsf-r-sverige-som-bidragsland

    Här några skrämmande uppgifter om vad som kanske väntar – migrantvåg på gång i
    Bosnien H. nära gränsen till Kroatien (ca 2 km) – österrikisk politikergrupp FPÖ gör
    studiebesök för att med egna ögon konstatera verkligheten – massor av unga män i
    s.k krigförande ålder.
    Stefan och Morgan J. borde göra detsamma !
    https://gatesofvienna.net/2019/10/the-bosnian-connection/

    1. Ambassaderna arbetar aktivt för att folkutbytet inte skall tappa fart. Jag misstänker att Soros med Open Society är igång igen, så nu är det fart på finansdepartementet med utformning av nya skatter för att finansiera nya migranter

    1. ”…….Människor som blir utförsäkrade tar ibland sina liv i förtvivlan. Men skattkistan är alltså öppen för utländska medborgare – som inte bidrar till den välfärd de tar del av.”
      Tänk så härligt med en tur till bidragsparadiset och barnbidrag kan utbetalas retroaktivt för barn som inte bor här, underhåll likaså, MP jublar nog, men aldrig, aldrig en tanke på de som betalt skatt och nu har det svårt, för deras och Annie Lööfs medmänsklighet är mycket selektiv.

Kommentarer är stängda.