”Socialdemokraterna har grävt gropen de nu faller i!”

Min inställning till SD är numera kluven, därför att under de senaste åren har deras anpassning till 7: klöverns politik gått för långt, liksom utrensningarna i partiet av duktiga medlemmar, där ”duktighten” kan ha utgjort större problem än vad de anklagats för.

Men i ärlighetens namn har partiet gjort en lång resa och fått utså samtliga ”härskartekniker” av alla 7: klöverns politiker med lojal statsmedia, där journalister ler och nickar instämmande utan ett uns av kritiska frågor, som finns i överflöd. Tyvärr har partiets ledning börjat tillämpa samma beteende på AfS. Det gäller att snabbt låta Gustav Kasselstrand få bli det svarta fåret, som ingen vill ta i hand.

Min slutsats är att Sverigedemokraterna fn är det minst dåliga partiet i riksdagen, men fortsätter anpassningen till korrektheten, kan de själva falla i gropen de grävt åt andra.…………………………………………………………………

Ledartext av Dick Erixon, redaktör för SD:s tidning ”Samtiden.”

En satirisk version av S-affisch från Twitter. Foto: Twitter.

”När också LO-kvinnorna går över till Sverigedemokraterna och gjort partiet till det störst inom LO-kollektivet, är krisen total för Socialdemokratin. Historiskt har LO varit basen för S starka ställning i svensk politik.

Det är Sifo som analyserat svaren för LO-medlemmar i väljarbarometrar för september och oktober, detta för att skapa ett större underlag.

Expressen understryks hur allvarligt detta är för partiets ställning. LO-medlemmarna har i över 100 år varit basen för partiet och dess väljarstöd i allmänna val.

Lika intressant är ju frågan varför LO-medlemmarna överger ”sitt” parti och stöder Sverigedemokraterna. När Aftonbladets Anders Lindberg varnar för utvecklingen, om S inte satsar på välfärdsfrågorna, på Twitter får han följande reaktioner i kommentarerna:

1)
Många kvinnor jobbar i välfärden och vården och får stå ut med ständiga hot och förnedrande behandling från sossarnas valboskap. De måste ha väktare på jobbet numera. Inte undra på att de inte stödjer sossarna längre.

2)
Varnat? Du och dina kollegor har mest antytt att SD är bruna och att 30-talet återkommer om man vill ha en bättre välfärd. Nu är du emot en fungerande och rättvis välfärd?

3)
SD fokuserar på samhälle, trygghet, skola, vård och omsorg. Fler och fler inser att S sitter fast i sin historia. Att inte våga se verkligheten innebär att man på sikt tynar bort…sakta…sakta…

4)
Så länge S låter MP och C bestämma migrationspolitiken kommer Socialdemokraterna att fortsätta rasa i opinionen.

5)
Nämen har inte er ständiga brunsmetning och smutskastning funkat?? Konstigt!! Kanske det är så att folk inte är så korkade som ni inom ”eliten” tror, utan att de kan se själva vad ni ställt till med.

6)
S valde makten med MP och en generös, kostsam migrationspolitik och valde bort välfärden, de gamla, sjukvården… man får stöd som man förtjänar.

Jag tror detta väl fångar svaren på varför.

Nu har S startat en ny taktik, att smutskasta SD som fackföreningsfientligt. Man ljuger om att SD vill ta bort skyddsombud, när det SD vill är att skyddsombud ska verka under Arbetsmiljöverket, så att inte alla måste vara S-lakejer som de är när facket har makten över dem.

Eftersom också denna smutskastning är falsk och saknar saklig grund, kommer den att misslyckas och mer slå tillbaka på S.

Nyanlända före arbetare

Socialdemokratin har i många år prioriterat nyanlända före det arbetande folket. Ta bara ”anvisningslagen” där kommuner tvingas ordna bostäder åt utländska medborgare och därmed låta dem gå före i bostadskön. Det är en skymf mot alla svenska medborgare som behöver bostad.

Partiet har också förvirrat sig in i en identitetspolitik formad av vissa vänsterextrema invandrares krav på att få kvotering och alla rättigheter utan att behöva fullgöra skyldigheter. Också detta har gått ut över det arbetande folket, de som försörjer alla nyanlända som inte jobbar utan går på generösa bidrag.

Självklart kommer inte väljargrupper som misshandlas så grovt som skett de senaste 20-30 åren att tacka för detta, utan till slut dra slutsatsen att Socialdemokratin inte är deras parti längre.

Nya krav på Åkesson

Att Sverigedemokraterna nu är största arbetarpartiet ställer krav. ”Nya Moderaterna” försökte också inta denna position, men misslyckades kapitalt. Det gäller att Jimmie Åkesson förmår förenar arbetarnas verklighet med en ekonomisk politik som ger rättvisa villkor, utan att höja skatter och försämra förutsättningarna för ekonomisk tillväxt – det som på lång sikt är nödvändigt för en stark välståndsutveckling.

Nu sitter Åkesson på ett trumfkort. Konservatismen. Den föraktades av ”Nya Moderaterna”, som körde en kall liberal och teknokratisk politik. Med konservatismen får moraliska frågor plats. Logos kan förenas med patos och etos – för att tala i termer från antikens Grekland och Aristoteles.

Det arbetande folket ska inte komma i kläm för utopiska mål om stor invandring och Sverige som ”humanitär stormakt”. Med Sverigedemokraterna som ledande parti kommer svenska folkets verklighet att sättas först. Fluffigheten får andra ägna sig åt på kultursidor. I politiken ska åtgärder vidtas som ger de många människorna trygghet, förutsägbarhet och framtidstron åter.

Och där Sverige nu befinner sig, i fritt fall mot anarki, kan en svenska småfolkskonservatismen skapa den nya dynamik som krävs för att vända utvecklingen. Stoppa upp förfallet och ge landet lite stabilitet tillbaka.”

Ps. Jag skulle vilja byta ut ”lite” i den sista meningen mot ”dess forna.” SD:s försiktighetsprincip måste stävjas. Ds.

4 tankar kring ””Socialdemokraterna har grävt gropen de nu faller i!”

 1. ”Socialdemokraterna har grävt gropen de nu faller i!”! Vad beror det på då? Kan det ha något med Moderaternas ”ekonomiska affärer” som man brukligt brukar få ärva VARJE gång Moderaterna får avgå. Oftast efter det man havererat/tömt Sverige ekonomiskt. DE 7 MÅSTE BORT, annars kommer det ju inte finnas något kvar oavsett partitillhörighet. Varför skuldsätts vi hela tiden? T.o.m. under de år när Sverige gått bra! Partier som ständigt ger Sverige/oss skulder, skall inte de röstas bort? Vi vill ha partier som månar om Sverige och dess befolkning. Ingen av de nuvarande 7 uppfyller detta enkla krav. Därför skall DE bort. Rösta med huvudet nästa gång och inte med ”plånboken”. Rösta för en förbättring/förändring av Sveriges mående till det bättre. Det borde ha varit NYVAL men p.g.a. deras räddsla för att bli utkastade från Riksdagen var INGEN av partierna intresserade av Sveriges bästa! Bara sitt bästa! Medborgare, är det sådana politiker DU vill ha, vid makten!!!

  1. Helt rätt, bara sitt eget bästa är ledstjärnan för den politiska eliten. Den största dödgrävaren var Fredrik Reinfeldt, som med sin öppna hjärtans retorik grävde gropen som vi alla snart ligger i.

 2. Valsystemet bringar oss att ibland rösta på annat parti än det vi gillar bäst.
  Så synd! Därmed urholkas ju demokratin.

  I EU-valet gick det dock lättare att rösta efter övertygelse. Därför fick Alternativ för Sverige (AfS) en liten uppgång jämfört med tidigare val.

  Det verkar som om en del alternativmedier drar åt AfS´ håll. De får alltså draghjälp.
  Får se om det ger utdelning 2022, om inte förr.

  1. Jag röstade själv på AfS i EU-valet, det enda parti som har kvar kravet ”Ut ur EU!” Tänk om de kunde passera 4 % spärren och ett gott samarbete med SD kunde utvecklas efter 2022?

Kommentarer är stängda.