Kan socialdemokraterna bli landets tredje största parti?

Om Löfven fortsätter med sina mantra ”Det är inte OK” och ”Det är inte acceptabelt” floskler som snabbt upprepas av hans lojala karriärister, då tror jag det kan inträffa.

Så här skrev Tomas Gur efter moderaternas partistämma i Västerås nyligen.

”Vad som från M-håll blev uppenbart var att såväl S som de partier som M hade hoppats på, C och L, hellre agerade utifrån sin ovilja att ha med SD att göra än vad som kunde anses ligga i nationens intresse. (Deras motargument är givetvis att det aldrig kan ligga i nationens intresse att ha med SD att göra – utom tydligen när SD ställer sig bakom deras politik).
Från moderat sida stärktes denna bild när regeringen till och med i en så allvarlig fråga om bekämpandet av gängkriminaliteten började med att förklara att SD inte var välkomna till samtal.
För M:s del handlar det inte om någon kärlek till SD, utan att det automatiska exkluderandet blir en bekräftelse på att S inte går att lita på.
Ty den dysfunktionella migrations- och integrationspolitikens effekter sprider sig nu till andra politikområden som rättsfrågor, arbetsmarknad, bostadspolitik, välfärdspolitik, kommunernas ekonomi, gränsskyddet med mera.

En storkoalition i migrationspolitiken med flera partier skulle sålunda också behöva ta itu med dessa politikområden. Och då duger det inte att S till och med i en så avgörande och enkel fråga som gängkriminalitet och dödskjutningar inte förmår att lämna småaktigheten bakom sig.

Socialdemokraternas agerande i denna del bådar inte gott för dess egen framtid som politisk kraft. På senare tid har ett antal ledande S-politiker, inte minst sådana vars invandrarbakgrund vaccinerar dem mot anklagelser om rasism och annat beklagansvärt, signalerat en omorientering som har pekat i dansk riktning.
Alltså en socialdemokrati som söker fånga upp den i migrations- och integrationspolitiken restriktiva och kritiska opinionen.
Men som det ser ut nu är det mer sannolikt att S inte förmår att göra en sådan omorientering, än att man lyckas att slå in på den danska vägen. I så fall kommer vi att se Socialdemokraterna bli till landets tredje största parti.”

https://www.svd.se/socialdemokraterna-kan-bli-tredje-storsta-parti

4 tankar kring ”Kan socialdemokraterna bli landets tredje största parti?

 1. Vi ska förmedla att det är KÖRT för många politiker. Det är DE som är körda, inte vi (än så länge). Bara VI kan ”tänka” utanför ramarna och att DU vet vad du röstar på, för det finns FLER partier än de 7! Inget kan bli sämre av än att rösta på vad som helst utom de 7. De 7 har ju förstört Sverige och ändå röstar folk på dem! Det kan inte bli sämre om vi får ett helt NYTT parti vid makten än vad de 7 åstadkommit sedan manipulationsvalet 2006! Kan det överhuvudtaget bli sämre med ett parti vid makten som inte tillhör de 7? Vi har inget att förlora. De 7 har ju hela tiden ”arbetat för” att sänka Sverige ekonomiskt som socialt. Vill DU att detta skall fortgå, rösta då på de 7 men håll sedan käften när det får konsekvenser på både dig som dina kära. Nej, till nästa val ska VI visa politikerna att ”All Makt Utgår Från Det Svenska Folket”, eller hur medborgare? Eller ska vi fortsätta med att tillåta/acceptera de 7:s nedmontering av den svenska välfärden på bekostnad av migrationenen och dess medföljande sociala samhällsproblem?

  1. Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Min ständiga fråga är hur vi vakna skall får de ännu sovande att vakna. Den skickliga indoktrineringen med mångkultur och det lika värdet har gått genom märg och ben. Inte konstigt, när MSM, staliga verk, myndigheter, rättsväsende, utbildning, facket, föreningar sjunger korrekthetens lov, med manual från den globala finanseliten. Då är ändå SD:s ökning i valmanskåren en prestation. Om det beror på partiets nedtonade retorik, följsamhet till 7: klövern eller om allt fler drabbats av det invandringsrelaterade våldet och invandringens undanträningseffekter, det vet jag inte. Får trösta mig att det gick fort när Berlinmuren föll.

 2. 7-klövern är redan överens om att SD aldrig skall få något reellt inflytande. Men några få partier är smarta nog att låtsas genom att ”närma sig” SD. Men detta är bara ett dolt och dåligt sätt att försöka få tillbaka sympatier och röster i nästa val.

  Om de borgerliga tillsammans med SD får en kraftig eller i alla fall tydlig majoritet i nästa val så kommer de att bilda regering med hjälp av SDs röster. Men SD kommer inte att få någon plats i regeringen. Alternativt en eller två som man kan och kommer att ignorera. Valet är då för SD att spräcka regeringen och i så fall få en S-regering. Vilket man inte vill alls.

  Alternativet att SD får egen majoritet i valet. Om nära nog alla valundersköningar före valet visar att SD skulle få egen majoritet så kommer man att vidtaga sådana åtgärder att det aldrig blir det officiella valresultatet. (Det kan redan ha hänt med en kraftig minskning av SDs valresultat 2018) Och därefter kommer samtliga i 7-klövern att sammangabba sig i en regeringsbildning.

  Endast ett parti har sådana resurser och en sådan position med eget pålitligt folk för att kunna genomföra en sådan sak. Men de kommer inte att tveka.

  Det finns bara ett parti som är emot Globaliseringen och den efterföljande Kommunistiska världsordningen som redan börjat formulera sig i en storföretagskonstellation med Sveriges redan bildade motsvarande konstellation som förebild.

  1. Tyvärr ligger det mycket sanning i Din profetia. Det känns ofta som att det är kört, oavsett vad vi gör.

Kommentarer är stängda.