Gymnasielagens haveri är bara ett exempel på inkompetenta och livsfarliga politiker.

När väl makten säkrats, så verkar inget bita på Löfvens regering med stödpartier.

Annie Lööf slänger lika glatt med håret fast protesterna viner från alla håll om gymnasielagen, som ingen har riktig koll på. Haveriet är ett faktum. Ingen koll hade politikerna heller, konsekvensanalys verkar vara ett okänt begrepp inom Löfvens regeringsgäng. Problemet skyfflades i vanlig ordning över till kommunerna, där lärare nu skall få avgöra den ensamkommandes framtid. Tveksamt om lärare som predikar om det lika värdet skulle underkänna dessa ynglingar och vuxna män och därmed sparka ut dem från bidragsparadiset.

”Hur länge skall amnestifarsen få fortgå” frågar sig en ledarskribent i Blekinge läns tidning och det är vi många som gör.

http://www.blt.se/ledare/hur-lange-ska-amnestifarsen-fortga-loof/

Haveriet är ett resultat av Annie Lööfs banala, dvs listiga godhet, som genomfördes trots att kritiska remissinstanser, bl.a lagrådet, som mycket bestämt avrådde från genomförande.

Miljöpartiets vurm för sin nya väljarskara känns bara jobbigt att nämna, de är bortom all räddning i sitt främlingskap för verkligheten.

Minns dock att Fridolin lekte aktivist på Medborgarplatsen, för hans politiska kostym växte han aldrig i, trots kolbit i näven och försäkran att rädda skolan på 100 dagar och där emellan en liten lusttur med regeringsplanet. Nu ska han dock ha all heder av, att han nu inte såsar och drar benen efter sig med riksdagens omställningsbidrag, utan jobbar som lärare på en skola, till skillnad från Veronica Palm, som bara tog det lugnt.

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/hatten-av-for-ex-politiker-som-tar-ett-riktigt-jobb/

 -Tomas Gur konstaterade redan för 5 år sedan i ”Dagens samhälle” att svensk migrationspolitik bygger på miljöpartiets fantasier. Han fick mer än rätt. Tyvärr har partiet utvecklat denna förmåga också  inom andra samhällsområden, nu skall klimatet räddas , dvs den humanitära stormakten, med nya lukrativa skatter och bana väg för egen internationell karriär.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/svensk-migrationspolitik-bygger-pa-mps-fantasier-11141

-Merit Wager gör i vanlig ordning en kunskapsfylld resumé av detta haveri, som hon benämner ”Kortslutit sig självt” är en bra beskrivning av cirkusen kring den så kallade Nya gymnasielagen.

Inget verkar bita på de ansvariga, transportstyrelsens haveri har Löfven för länge sedan ruskat av sig och vid nya haverier så skickar han fram någon minister som säger att ”..hade vi fått bestämma så….” vilket finansministern är mycket bra på.

Glöm inte att samma samhällsfarliga politiker styr landet på alla övriga områden som nu krisar, rättsväsende, sjukvård, skola, omsorg, pensioner, osv och detta har > 80 % av väljarkåren röstat på!

Det ger mig ingen ro.

Anni Lööf borde få en dumstrut på huvudet och fotboja runt vristen, som larmar så fort hon närmar sig riksdagshuset.

När vänsterns politiker springer den globala finansmaffians ärenden, deras medel är känslor i svang där ”flyktingar flyr för sitt liv” och nu ”isbjörnsungar plaskar i från smältande isflak” får deras väljare att acceptera högre pensionsålder med låg pension och allt högre skatter.

Hur skall man få socialdemokraternas väljare att förstå att arbetarrörelsen är död och begraven?

Tacksam för råd!

10 tankar kring ”Gymnasielagens haveri är bara ett exempel på inkompetenta och livsfarliga politiker.

 1. Imorgon 24:e är det FN-dagen ser jag – verkligen inget vi ska fira !!

  Tror mig uppfattat att många skrivningar i Agenda 2030 och GCM är gjorda av (PK-)svenskar – och det är inte kortfattat direkt. Hållbarhet/ Omfördelning -/Robin Hood/Migration ……och mycket annat.

  1. Tyvärr står dagens Robin Hood på den globala finanselitens sida. Nej, du har helt rätt, FN-dagen är inget att fira!

 2. Nya gymnasielagen är mycket riktigt ett stort haveri – har sedan våren 2018 noga läst Merit Wagers utmärkta träffsäkra varningar – uppföljningar och analyser. ”Kortslutning” är verkligen rätt benämning.

  I samhället totalt går vi säkert mot samma öde som Frankrike som numera infiltreras
  av islamister – länk till danska Den Korte Avis -eftersom naiviteten och aningslösheten är stor och valunderlaget viktigt att inte stöta sig med.

  https://denkorteavis.dk/2019/efter-mord-paa-4-politifolk-islamister-vil-infiltrere-statsapparatet-de-er-alle-steder-siger-politikilde/

  den Globala Compact -uppgörelsen dec-18 börjar säkert göra sig påmind vartefter
  – en länk från norska rights.no beskriver klart oroande signaler.

  https://www.rights.no/2019/10/fn-bekrefter-at-afrikanere-skal-fa-migrere-til-europa/

  Hur kan politiken under dessa 10 månader låtsas som GCM inte existerar när man
  diskuterar migration ??
  Påminner om Agenda 2030 och tystheten , nu fyra år gammal.

  1. Visst är det så att FN bestämt att Europa skall vara Afrikas socialkontor! Sveriges FN fjäskeri slår alla rekord, så nu tar de åter på sig ledartröjan för GCM:s alla migranter, om krigen skulle ta slut, så kommer nu klimatmigranter som flyr för sina liv..

 3. Gymnasielagens haveri kan det bero på att dessa har alldeles för LÅG IQ kvot för att överhuvudtaget kunna följa med vår samhällsutveckling. Vår genomsnittliga IQ kvot är 100 medan t.ex. Afghanistan har genomsnittet 83. Intellektets avstånd är inte det för stort för att kunna tillgodose sig genom enbart en gymnasieutbildning? Afrikaner ligger på mellan 60 – 70 i IQ kvot! Jag anser att alldeles för många av migranterna är MENTALT handikappade och klarar därför inte av det som politikerna kallar det ”Integration”.

  Vad beträffar ”Anni Lööf borde få en dumstrut på huvudet och fotboja runt vristen, som larmar så fort hon närmar sig riksdagshuset”.
  Jag tror nog att efter de senaste utspelen om M + SD ligger en ”viss” Lööfruska och trycker i buskarna i väntan på att göra en entré, a´la Carl Bildt. Lööf:et kommer att bli statsminister, annars är det ju ingen idé för M att ”samtala” med SD om inte deras mål finns inom räckhåll. Ingen Lööf inget maktövertagande. Med Lööf:s krav på att bli statsminister, TAR MAN MAKTEN. Det pågår en TYST politisk kupp, eller vad är det som pågår politiker?
  https://petterssonsblogg.se/2015/04/28/iq-jamfort-mellan-184-lander/

  ps. Man kan undra om inte de flesta av partierna kontrolleras av en ”gemensam” uppdragsgivare, utländsk agentur.

  1. Jag upprepar ”giftiga ingiften” som en orsak till allt för många migranters svårigheter med SFI och till utbildningsinsatser. Här flödar miljarder till ingen nytta.

 4. Hur ska man få socialdemokraterna att förstå..?

  Svar: Genom envis upplysning.

  Även om sosse-väljaren inte tar till sig upplysningen direkt, så kan den i många fall ligga latent uppe på hans/hennes huvud, och en dag ta sig in i tankelivet.

  Låt oss alltså tipsa medmänniskorna om de seriösa alternativa forumen, exv Harriets blogg. Och glöm ej den fina papperstidningen NyaTider, där för övrigt Harriet emellanåt har värdefulla bidrag i insändarfältet.

  1. Tack för ord som värmer, men det tar sån tid innan något händer. Kanske beror det på att vi pensionärer inte har så lång tid på oss, när knäna knakar och hjärtat slår för fort!

  2. S förstår inte så länge de inte tappar många röster. Det gäller för övrigt alla partier.

Kommentarer är stängda.