”Ynklig, ömklig, eländig, jämmerlig… är passande ord för fega politiker

Först får jag konstatera att orden i rubriken, som kommer från gästskribent Jan Ivarsson, väl passar in på Mikael Damberg, som i söndagens Agenda kläckte ur sig den gamla vanliga floskeln, om att SD inte hade övriga partiers värdegrund (det skall vi vara mycket tacksamma över). Därför får SD inte delta i gemensamma samtal om gängbrottsligheten, som övriga partiledare. Denna ”ömkliga, eländiga och jämmerliga” karl påstod sedan att SD hade en grund värdegrund, utan att precisera vad som menades med detta. Jimmie Åkessons kommentar på Instagram; ”det är som att inte släppa in kirurgen i operationssalen…”

Välgörande var borgerliga partiledares protester under gårdagen, att ett riksdagsparti med > 17 % av väljarnas röster skall uteslutas ej är acceptabelt. Så nu klurar nog Löfven och Damberg hur de ska komma ur detta klavertramp, när deras hemmagjorda värdegrund, har tappat allt sitt värde. Mera hedervärt hade varit om borglighetens partiledare med Ulf Kristersson (M) i spetsen, omgående hade sagt, att då deltar inte mitt parti heller i överläggningarna.

Nu till Ivarssons inlägg:

”Jag sökte synonymer för ordet ynklig”, skriver Jan Ivarsson, politiskt obunden i denna gästkrönika om politikers feghet inför tiggeriförbud och fortsätter;

”Svaret blev:
”Ömklig, eländig, jämmerlig, miserabel, usel, skral, bedrövlig, klen, liten, svag, dålig, futtig, feg, pjoskig, mesig, harig”.
Orden beskriver hur några politiker beter sig när de försöker sitta på två stolar om tiggeri, en för att vara dem till lags som inte vill ha tiggeri och en annan stol för stryka dem medhårs som tycker vi skall ta hand om alla fattiga och sjuka i hela världen. En värld där det skapats informellt företagande med professionella tiggare.
TV sa att politiker vill få bort tiggare från butiksentréer men de vill i sin mesighet inte kalla dem tiggare. De vågar inte förbjuda tiggeri utan försöker reglera så att det förhoppningsvis skall upplevas mildare bland politiskt korrekta. 
I Eskilstuna vill man införa tillstånd för tiggeri, fast så brutalt uttrycker man sig inte. De vill istället införa tillstånd för passiv penninginsamling! Mina tankar går till komikern Hans Alfredsson som föreslog att arbetsskygga skulle kallas fritidsfixerade.
Tänk er en utlänning som bara kan säga Hej på svenska skall ta sig till kommunkontoret och med okänd identitet förses med besöksbricka för att kanske gå i trappor och korridorer till socialtjänsten. Där skall de efterfråga och fylla i blanketten ”Ansökan och tillstånd för passiv penninginsamling”. Nej det går inte. Kommunen får tillsätta nya tjänster för vägledning av passiva penninginsamlare. Pengar tas lämpligen från äldrevården. Det kan knappast blir mer korkat och kommer förlöjliga den redan sargade sverigebilden. 
Varför inte rakryggat förbjuda tiggeri och hänvisa fattiga till polisen och socialkontoret? Klart ställningstagande utan flum. Fattiga utlänningar omhändertas. De ges mat och tak över huvudet i avvaktan på att fraktas till hemlandet på dess bekostnad. En annan metod är att ingen ger något, men det lär inte inträffa förrän de flesta svenskar blivit fattigpensionärer.
Det är hög tid att förbjuda aktivt politiskt veleri.

Nog kan man kalla moderaterna i Stockholm för ynkliga i sällskap med hela 7-klövern.

Relaterade källor
https://samnytt.se/moderaterna-i-stockholm-lagger-tiggeriforbud-pa-hyllan/

https://samnytt.se/s-stanger-ute-sd-i-samtal-om-kriminalitet-har-en-annan-vardegrund/

10 tankar kring ””Ynklig, ömklig, eländig, jämmerlig… är passande ord för fega politiker

 1. En omständighet och ett faktum är Soc.dem. starka koppling till det s.k. muslimska
  civilsamhället som http://www.ledarsidorna.se har redogjort för under det senaste året som under
  inga förhållanden ska tillåtas komma under radarn – islamiseringen och islams framfart ska alltid vara med i diskussioner och debatter i alla samhällsfrågor .

  S-rörelsens uppgörelse från 1998 med SMR (Sveriges muslimska råd) är ett mycket stort svek mot vårt land och det ska de inte komma undan med .

 2. Denna s.k parlamentarisk sammanslutning angående våldet är bara ett sätt för S att få bort frågan från dagordningen, för den skadar S.
  SD, låt er ej luras in om S nu ändrar sin ”odemokratiska värdegrund” och bjuder er.

  1. Nu vill Löfven med sina vänsterliberala vänner smeta ut ansvaret för gängkriminaliteten på fler. För nu bränns det, ”Det Goda Samhället” fick slutligen ett motsträvigt BRÅ att utföra och redovisa studien ”Invandring och brottslighet – ett trettio års perspektiv”. Invandrare i majoritet, främst 2:a generationens, men vänstern kommer väl att snyfta om för få fritidsgårdar och främlingsfientlighet.
   Magstarkt på Rapport i kväll, asyl begärt av ett par från Kroatien för sitt hjärnskadade barn, av humanitära skäl. Men att cancersjuka dör i op köer i värdlandet ingår inte i regeringens humanitet. Blir det ja, så har man släppt ut Pandoras ask, men det är väl syftet.

 3. Kanske Makten drar öronen åt sig, när den nu märker att det importerade våldet kan nalkas även limousinerna?

   1. När jag läser länken om Ceausescu kan jag bara bekräfta att ”Karl W” har helt rätt.
    Löfvens prestanda:
    Censur, övervakning, kontroll av media (eller om vänsterliberal media kontrollerar statsministern?) ekonomisk missförvaltniong, sänkt levnardsstandard för befolkningen, nepotism, försämrade utrikesrelationer där Margot Wallström är expert osv. Skillnaden är att det rumänska folket gjorde revolution, medan Svensson knyter näven i byxfickan och många inte ens det, för de tjänar på migrantindustrin och/eller sjunger i ”änglakören” efter framgångsrik indoktrinering.
    Men ändå känns det som att allt fler vaknar till, kritiska artiklar av ledarskribenter som var tabu i går, finns dagligen nu även i MSM.

 4. Denne Bommersviksbroiler bl.a. SSU-ordf. ( Soc.dem. plantskola) till minister ,nu med tidsenligt skägg, anser att SD har en grund och förenklad problemlösnings-
  förklaringsmodell , och tillägger med lite skärpa ” det här är komplexa frågor”
  … bara så vi förstår …alltså…

  1. Nu har nog rörelsen satt krokben för sig själva. Att idiotförklara folket med mäster röst håller inte längre, när skotten viner på öppen gata. Men i sin skyddade limousine märker de inte vad som händer.

 5. Löfvenregimens senaste drag var naturligtvis ett sjudundrande klavertramp.
  Regimen hade antagligen räknad med protest från M och KD, men säkerligen inte från C och L.

  Nu har alltså hela den f.d. alliansen tagit avstånd från regimens handlande att utesluta SD från överläggningarna. Men att bara muntligt ta avstånd utan övrig aktion, det är i blekaste laget.

  Men SD behöver inte klaga. Självaste Mats Knutson antydde i gårdagens Aktuellt att SD istället vinner på det.

  Hur kom det sig då att Löfvens vapendragare vågade plädera för SD i denna sak?
  Antagligen berodde det på att hans fräckhet denna gång översteg även de allierades tålamod, eftersom dramat i Malmö verkar ha skakat om även de som mer eller mindre gäspat åt gatuvåldet.

  1. Att gäspa åt gatuvåldet är mitt i prick, men denna gång går det inte att somna om.

Kommentarer är stängda.