”Invandringen driver på matimporten”

Detta är en mycket klartänkt debattartikel av Jan Ivarsson, som varit publicerad i Bohuslänningen. Ivarsson punkterar sakkunnigt systemmedias och politikers förklaringar till stigande matpriser, el brist och en sjunkande krona.

https://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/invandringen-driver-p%C3%A5-matimporten-1.17276665

”Debatt och insändare Jan Ivarson: Vi får vara glada så länge landet har något att betala importen med.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

””Media berättar att matpriserna stigit och förklaras med klimatet. Det var lätt att förutse. Verkliga orsaker är att Sverige under årtionden fört en politik som försämrar landets ekonomi. Världshöga inkomstskatter på lafferkurvans topp för vanligt folk och punktskatter som i vissa fall överstiger varans pris har försämrat folks köpkraft. Kronan har försvagats och pensionerna legat stilla. Media har skrivit att folk ska sluta äta kött som är en inhemsk vara och ersätta det med grönsaker som till största delen flygs från utlandet.

LÄS MER: Inflationen faller – men inte matpriserna

Överdrivna miljökrav och långa ledtider i byråkratin försvårar för industrin. Svenska företag har sålts till utländska ägare där inte bara fonder utan även privatpersoner får ha kapital utan att skämmas. ABB, ASTRA, AGA och IFÖ är några exempel på företag som fått utländska ägare. Jag tänker på det nästan var gång jag sätter mig på mitt IFÖ-WC och tröstar mig med att tillverkning ännu pågår landet. Samtidigt har svensk skattefinansierad migrationsindustri byggts ut. Den har blivit så stor att den nu är en maktfaktor och därmed svår att backa tillbaka med annat än en kollaps.

LÄS MER: Dyrare frukt och grönt får konsumenter i Ljungskile att välja bort

Inflödet av folk har till största delen utgjorts av lågutbildade personer. De vill leva på importerad mat som de ätit i länder de lämnat. Det är både förståeligt och sunt. Tyvärr har de andra värderingar än västerländska som lagt grunden för vårt välstånd. Majoriteten av invandrare bidrar lite till högteknologisk export som kan betala för importen. Minskat värde på kronan höjer matpriserna och försämrar vår valuta och värdet av pensionerna som inte höjs i motsvarande grad.

Vi har anledning fundera över vad matpriserna blir när invandringen ökat befolkningen med ytterligare miljoner. Vi kommer närma oss den punkt då kurvorna för export och import skär varandra och begränsar vad landet kan importera. Den negativa utvecklingen påskyndas av energibrist, kompetens- och företagsflykt. Redan är det svårt att attrahera utländsk spetskompetens till våra företag på grund av höga skatter, sociala problem och dåliga skolor för de högutbildades barn.

LÄS MER: Karin Pihl: Kronan rekordusel – och det kan bli värre

Vi får vara glada så länge landet har något att betala importen med. Vi får också vara glada åt att makthavare ännu inte lyckats strypa debatten helt. Den lever tack vara internet medan public service och delar av statsfinansierade pressen målar politiken i vackra färger och förtiger problemens orsaker.

Sammantaget har Sveriges regeringar bedrivit en politik som lett till försämringar som vi bara sett början av. Stigande matpriser är en varningssignal. Energipolitiken ser ut att skapa elbrist. Under min yrkestid beslöt några kommuner att nya villor skulle ha direktel. Framsynt tycker de politiskt korrekta. Om inte ägarna byggt om, ger direktel mer av ägarnas pengar till statskassan och migrationsindustrin.”

Jan Ivarson

4 tankar kring ””Invandringen driver på matimporten”

 1. Då det gäller infrastruktur som VA skall gamla konsumenter betala för underhållet, men de kommer i hög grad även få betala för erforderlig utbyggnad. Genom ”vit flykt” flyttar folk som betalar skatt till nya områden och ersätts med bidragstagare där de tidigare bodde. Då kan man säga att VA byggs ut för nya områden. Det är sant på ett sätt men framtvingat av invandring.

  I Bohuslän pågår en mellanvariant. Välbesuttna göteborgare köper hus i attraktiva kustområden där de bor en stor del av året men fortsätter vara folkbokförda i storstaden, inte sällan i mindre lägenhet, för att ha tillgång till stadens nätverk, kulturutbud och sjukvård. Huspriserna har stigit vid kusten så att ortsbefolkningen trängs bort.

  1. Så roligt med kommentarer av läsare, varmt Tack till både signaturen Jan och Karl W, långt borta i Kina!

 2. Kommentar från signaturen ”TT”.
  När ett land som Sverige ökar på sin befolkning med 25 % artificiellt (genom migration), p.g.a. utomstående makts överhöghet som har våra s.k. politiker i järnkoppel, måste inte allt annat också utökas med 25 %?
  Maten, elen, vattnet, jobben, fängelser, sjukvården, medicintillgången m.m.
  Varför har inte ALLT utökats med 25%?
  Eller är det meningen att de 100% som finns i Sverige ska leva på 75%?
  D.v.s. 75% av matintaget, elförsörjningen o.s.v.
  När kommer vi att sakna 50% av livets nödtorft, politiker?
  Ni har ju ”stakat ut” vår väg mot katastrof då måste ni väl veta NÄR allt brakar ihop? Dessutom är nog HUVUDMÅLET att krossa den svenska Kronan till förmån för Euron (den korrupta valutan) eller till en global valuta för alla så kapitalet kan förslava oss i all framtida evighet.
  Med en sådan undermålig politik som nu förs och att man t.o.m. går ut med att ”vi måste låna” pengar (för migrationen KOSTAR)!!
  Till nästa val: Rösta INTE på något av de partier som haft eller har fortsatt migrationen i sitt partiprogram. Vi har ju fått ett Muslimskt parti och varför kan inte ALLA rösta på dem. Det spelar ju ingen roll när utomstående makt STYR, eller hur era fjantar till politiker?
  Nå, är det EURON som är målet, en global valuta eller vad är det annars? Elektroniska ”pengar”!
  När blir bristen så stor på mat, el och vatten att vi övergått till ”Djungelns lag”, politiker?
  Att vara politiker måste vara det bästa jobbet, fast inte själsligt. Man får allt betalt t.o.m. lön fast man inte är på jobbet för man har oftast flera andra jobb ”på sidan om”.
  Hur skulle annars en politiker kunna klara sig på en ynka lön, dubbla bosättningar, traktamenten, fria resor, fri bil m.m.!
  Om inte VI svenska medborgare går till handling då är det likställt med att VI lämnar vårt land direkt i händerna på utländsk makt som i sin tur gör oss till deras slavar. Är det så, politiker?

  1. Kommunens besparingar pga av migranters fortsatta försöjningsstöd sänker välfärden för oss andra.Kommunens omsorg för gamla blir allt sämre med mindre personal och billig mat, för att välfärdsmigranters höga bidragsnivåer inte skall drabbas. Gamla är en finfin målgrupp att spara på, de har slitet hela livet och nöjer sig med lite. Så visst har ”TT” rätt, när ingen 25 % ökning sker av offentliga resurser, då måste minskning ske för värdbefolkningen, där resursvaga, gamla, sjuka är målgrupp. De utgör ingen attraktiv grupp för vänsterns känslosnyft. Ett ensamkommande barn > 30 år med en medelålders värdegrundstant brevid sig, där råder ingen återhållsamhet.

Kommentarer är stängda.