Tintin jagar bovar i Linköping!

Sverige är bombskadat, skriver Petter Birgersson ledarskribent i Kristianstadbladet.
”Bombdåd som kan liknas vid terrorism har skrämt upp en hel svensk stad. Linköping ska hålla stadsfest, istället utryms bostadsområden och universitet på grund av hot. Samtidigt handlar svensk politisk debatt om en riksdagsledamots twittrande (stadsfesten ägde rum under v. 34).
Säkerhetssituationen i Sverige är allvarligt försämrad. Bomdåd, utförda terroristattacker eller planerade sådana som riskerar slumpmässiga människors liv är ett faktum. Den bomb som tidigare i somras exploderade i Linköping och förstörde ett flerbostadshus och en stor mängd lägenheter hade en sprängverkan av militära mått. SVT och DN rapporterar något diffust om 15-20 kilo ”räknat i konventionellt civilt sprängmedel ”, som jämförs med 0,5 till 1 kilo som använts i sprängdåd i exempelvis Malmö…….
”……….Barn rånas på värdesaker, äldre rånmördas för en bil, bomber sprängs i svenska städer. Samtidigt står statsministern och på allvar talar om Danderyd och Djursholm som nationens stora problem. Medierna gör en moderat riksdagsledamots twittrande till huvudsak. Den svaga regeringen möts av en ännu svagare och sönderslagen opposition.
Man får lust att utbrista: För helvete, ta tag i det här. Så vi gör det: För helvete, ta tag i det här.”

Källa

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/sverige-ar-bombskadat/

Tänk om vi hade fler poliser som är riksdagledamöter inom SD.

”Övriga partier har i olika omgångar krattat manegen för social, kulturell och ekonomisk splittring, vilket lett till ökad brottslighet. 
Nej, Mikael Damberg, läget är inte ”allvarligt” – det är en katastrof, skriver polisen och riksdagsledamoten Katja Nyberg (SD). ”

Kanske Tintin borde jaga vänster aktivister i Linköping också? Utrikespolitiska föreningen i Linköping såg till att Gustav Kasselstrand (AfS) ej fick komma till tals via riksdagsledamot Erica Nådins (S) odemokratiska påverkansoperation. Därmed har hon krattat för sin framtida karriär.

https://samnytt.se/s-riksdagsledamot-drev-patryckningsoperation-for-att-porta-partiledare/

https://www.expressen.se/debatt/ni-har-baddat-for-en-aldrig-tidigare-skadad-brottslighet/

https://www.friatider.se/ton-rsflicka-v-ldtagen-utomhus-i-link-ping

Obs! Det känns mycket tomt med en blogg utan kommentarer. Därför gör jag ett nytt försök att ta bort registreringskravet, som utgör hinder för flertalet både gamla och nya läsare.
Kom ihåg mitt mantra ”om alla tänker lika tänker ingen alls….” Ds.

5 tankar kring ”Tintin jagar bovar i Linköping!

 1. Låt mig komma med ett handgripligt förslag. De som känner mig från andra bloggar vet att jag bor sedan länge i Kina. Tidigare i Xinjiang hade dom samma problem som i Linköping och på många platser i Sverige. Vad innevånarna i Xinjiang gjorde var att dom sate upp lokala nätverk. Om någon lokalbo såg en person agera misstänksamt skickade dom ut ett meddelande på nätverket ungefär ”mystisk person agerar underligt på Storgatan 12”, eller vilken adress det kunde vara. Alla de som var i närheten av adressen, kanske ett hundratal, går dit och ger personen uppmärksamhet. Ingen agerar provokativt, påträngande, störande, hotande, bär på vapen, alla uppträder artigt, och håller ett respektfullt avstånd. Om personen har onda avsikter flyr dom ganska snabbt platsen. Programmet heter WeChat och kan gratis nedladdas i Sverige och användas gratis. Att sätta upp ett sådant nätverk är väldigt enkelt, och alla medlemmar kontrollera allt själva. Det finns ingen koordinator. Det blir vad man kallar ”neighbourhood watch” på engelska. Det får absolut inte urarta till något slags medborgargarde.

  1. Tack för dessa värdefulla tips! -https://sv.wikipedia.org/wiki/Wechat och -https://samverkanmotbrott.se/informationsfilmer-engelska/

   1. Bara ett par tillägg till Wikisajten, siffrorna är rätt gamla. WeChat lär ha omkring 1,8 miljarder användare över hela jorden nu, och det sänds omkring 5 miljarder meddelande per dag. Kommunikationen är krypterad och kan inte avlyssnas av FRA eller NSA. Man kan skicka bilder, musik och text, ha video telefon, och det kostar inget. Man kan sätta upp webb-butiker och sälja och få betalt. Folk börjar dumpa telefonnumret. För ett par år sedan var jag i Australien, mobilen pingade till. ”Hej – jag har öppnat en ny butik i Shapingba (plats i västra Kina), kan du komma till invigningen i morgon.” ”Blir nog lite svårt, jag är i Sydney”. ”OK – du får väl vara med elektroniskt då.” Under invigningen fick jag vara med via video. Kostade ingenting. Jag har även ”varit med” elektroniskt på samma sätt under demonstrationerna i Hong Kong. Vad som skrämmer mig där är att media i Sverige rätt ut ljuger om vad som pågår.

    1. Välgörande med impulser, upplysningar utifrån, nätet är nog det farligaste för makthavarna just nu. Därförökar de takten med censuren. Sanning, verklighetsbaseras erfarenhet har nu förvandlats till hets mot folkgrupp. Undrar vad Löfven tämker om Nyans och ett annat musliskt part som ligger i startgroparna. Men med tryggad framtid som är det mog ingen större katastrof för eliten inom rörelsen.

 2. Tackar för förtroendet. Hoppas att det respekteras.

  Jag ska försöka dra mitt strå till stacken.

  Kanske alla svenskar bör utse sig själva till ”Tintins” och ge buset lite mer uppmärksamhet. Stygga människor gillar inte uppmärksamhet.

Kommentarer är stängda.