Sveriges dubbelmoral i ett nötskal

Ofta räcker det med en bild, för att både se och förstå Sveriges dubbelmoral. Lagen skall följas för terroroffer, men inte för bödlarna, som går fria. Bilden kommer från Jenny Pipers blogg. Jag tror att många instämmer i hennes rubrik. https://jennypiper.blog/2019/07/21/sverige-i-ett-notskal-tvi-vale-for-detta-hyckleri/

https://samnytt.se/privatpersoner-samlar-in-pengar-at-utvisningsdomda-terroroffret-iryna/

”….Kritiken mot utvisningsbeslutet har varit massiv. Många menar att svenska staten har ett ansvar gentemot Iryna och hennes fortsatta vård eftersom hon skadades av en person som vistades illegalt i landet och inte borde ha varit på fri fot eller i Sverige överhuvudtaget. Man har också gjort jämförelser och påtalat att det till och med har hänt att dömda utländska mördare och våldtäktsmän undsluppit utvisning samt att regering och riksdag nyligen klubbade en lag som gav 9 000 unga migranter rätt att stanna trots att de inte uppfyller utlänningslagens villkor för att beviljas uppehållstillstånd….”

På fredagen startade samhällsdebattören Therese Verdun en insamling för Iryna på Twitter. Nedan följer uppgifter om insamlingen om du vill hjälpa till med ett bidrag.

Therese Verdun @thereseverdun

Iryna förlorade ett ben i attentatet på Drottninggatan och vittnade mot Akilov, men hon och hennes barn får inte stanna i Sverige.
Vill du hjälpa med en slant? Jag kommer att ansvara för att pengarna kommer fram till Iryna och hennes dotter.
Swish: 0707874395

RT, tack.” https://twitter.com/Aftonbladet/status/1151786023992643584