”Löfvens fest är inte slut – inte förrän vi står helt barskrapade”

Skriver Magnus Stenlund på sin blogg Sunt förnuft.

Han kompletterar den duktiga och grävande journalisten Rebecca Weidmo-Uvells artikel med många skarpögda iakttagelser. Han skriver ”… Man kommer först låna ännu mer, man kommer sno våra pensionsreserver och man kommer beskatta bort alla våra besparingar först. Först då är festen slut – även för bidragsflyktingarna….”

Och sedan, när landet är bankrutt, då blir vi en lydstat under Rockefellers och Rotschilds nya ordning i världen.
https://uvell.se/2019/06/14/festen-ar-slut/?unapproved=20782&moderation-hash=25fd709ac4085252c3718f4a3c8c92a9#comment-20782

Rebecca Weidmo-Uvell är en av de goda, duktig grävande journalist som gör ett förtjänstfullt arbete där jag själv saknar både kompetens och tid. Hennes inlägg om att festen är slut är också en bra artikel, väl värd att läsa. Den handlar om det till synes ganska självklara i att när allt färre försörjer allt fler så tar pengarna slut – och att vi är där nu; välfärden är ett minne blott. Jag kan instämma i det mesta Rebecca säger. Men det är mer som måste sägas. För det första: som upplägget ser ut är festen inte alls slut: Man kommer först låna ännu mer, man kommer sno våra pensionsreserver och man kommer beskatta bort alla våra besparingar först. Först då är festen slut – även för bidragsflyktingarna.

Rebeccas krav känns tyvärr också alldeles för marginella för att ändra på detta, samtidigt som somliga troligen ändå kommer löpa amok, om de språk- och utbildningskrav som hon förespråkar verkligen ska vara relevanta, dvs ge access till arbetsmarknaden. Ett problem är förstås att vi redan invaggat alla en känsla av att de inte behöver bidra. Ett annat är att av dem vi importerat så är en allt annat än försumbar andel i praktiken obildbar för att nå de kravnivåer som vårt samhälle oftast ställer. Somalia har en snitt-IQ på 67, MENA-området på 80-85. Amerikanska försvaret kräver minimum 83 för att ens bry sig om att släppa in någon – de har testat och vet; under den nivån är det irrationellt att utbilda för kostnaden är större än intäkten.

Rebecca nämner heller inte hur vi ska göra med socialbidraget, som garanterar nivåer som är högre än både a-kassa och lägstapension. Här finns ju sprängkraften – det är här allt tricklar ner genom tratten till slut. Skulle vara minst sagt välbehövligt att någon inom M med inflytande tar upp den saken. Men ingen verkar ju våga. Socialbidragen måste sänkas – kraftigt – för att vi ska gå runt på sikt. Det är heller inte rimligt att de är högre än fattigpensionärens.

Rebecca missar också en annan mycket viktig sak: kommunernas snällanställningar. Det är dessa som gjort att vi inte redan har en socialbidragsbomb och istället snart 3 parkeringsvakter på varje kvarter. Eller 100% subventionerade kaféägare, som slagit ut 100% icke-dito. Eller bara mängder med andra onödiga anställda, med nya titlar som tidigare aldrig behövts och inte heller nu gör det, men med kontor, dator och arbetsmaterial som kostar dubbla lönen som tumregel. Somliga av dessa skapar dessutom nya kostnader för att de har mer mål i munnen än i huvudet – ’kreativa’ och kostsamma och politiskt korrekta idéer – som kommunerna gärna belönar. Och som upphandlare riskerar de många mer eller mindre obildade att förorsaka ännu större kostnader.

Det var detta som M-styrda Danderyd bekostade med fastighetsförsäljningar. Och som krävde 1,40 i skattehöjning att rätta till. Samma med Stockholms stad. Säkert många fler. Även borgerliga kommuner alltså. För på kommunerna jobbar  mångkulturentusiasterna. Det finns ingen av dem som medgivit att detta helt enkelt är en del av flyktingnotan. Troligen den allra största.

Samtidigt som snällanställningarna kostar mer än socialbidrag så ser de flyktingar som anställs i statistiken inte ens ut som ’tärande’ utan som ’närande’. Det är dags att fler berättar om detta. Så snälla Rebecca – hjälp till att informera M. I Danderyd borde man sparkat de onödiga man inte har råd med istället för att höja skatten. Sedan borde man ha ställt sina egna platser till förfogande – kommunstyret har ju varit ju mer kostsamt än några andra. Trolöshet mot huvudman kallas det för annars. Det är belagt med fängelsestraff, även vid betydligt mindre belopp.”

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

Löfven är dagens vikingahövding, men han plundrar först sitt eget land innan han får en trygg hamn av sina globala uppdragsgivare.

3 tankar kring ””Löfvens fest är inte slut – inte förrän vi står helt barskrapade”

  1. ”Löfven är dagens vikingahövding, men han plundrar först sitt eget land innan han får en trygg hamn av sina globala uppdragsgivare”. Artikeln borde väl även beröra ALLIANSENS implementering av den svenska välfärdens nedmontering. Det var ju de som ökade på migrationen och dess kostnader! De är ALLA skyldiga och inte enbart Löfven. Speciellt ”svenske Soros”, alias Excellensen, är inte han en av de största aktörerna till det svenska förfallet? Löfven når inte ens upp till Excellensens ”hälar”, när det gäller Landsförräderi. Blir vi ”barskrapade”, då kommer vi bli tvungna att sälja ut hela Sverige innan vi ges Euron som valuta/betalmedel. Det som är mest märkligt är att ALLA Moderater tror att deras parti skall gagna dem, i slutänden! Nej, det blir nog högst ett hundratal moderater som kommer överleva och må gott. Ni andra som trodde att ni också skulle få det bra, ”glöm det”, ni kommer liksom vi övriga inte få någon annan plats än ”six feet below”. Inse det, NU. Det är väl alla av ”DE 7” som ska hamna ”six feet below”, innan de svenska korrupta politikerna kan begravas, för gott.
    Det ser ut som om att det är två block men i verkligheten är det bara ett! De styrs av och efter en utländsk agenda och därav är de ALLA skyldiga oavsett vem som är statsminister eller ej. Plundringen går desto bättre när man ser till att folket är upptagna med den s.k. ”blockpolitiken”. De rånar oss och blir själva miljonärer och vi kan inget göra! En del av det moderata släktet har ju t.o.m. blivit MILJARDÄRER, som (korrupta) politiker! Hur kan folk rösta på dessa 7 partier som både är för en fortsatt migration och därmed en nedrustning av det svenska samhället. Våra förfäders slit, var alltså till ingen nytta eftersom politikerna låter migrationen gå före Sveriges överlevnad! Vad ska ett samhälle som Sverige med sådana politiker till? Någon

    1. Du har självklart helt rätt att M + S är samma kålsupare, Bildt, Reinfeld och så Löfven som låtit sin maktlängtan att fortsätta med landets destruktiva politik.

  2. ”Löfven är dagens vikingahövding, men han plundrar först sitt eget land innan han får en trygg hamn av sina globala uppdragsgivare.”

    En utmärkt beskrivning av Sveriges statsminister och regering..

Kommentarer är stängda.