Hur rå och ohederlig får en politiker vara?

Hur rå och ohederlig får en politiker vara Magdalena Andersson?

Frågar sig Olle Ljungbeck i detta gästinlägg. Där Annika Strandhäll nu fått eldunderstöd av finansministern. Båda damerna ljuger efter samma manus, som Lövens regering nr 2 hittat på, för att flytta fokus från förortens verkligt tärande till oss utslitna 40-talister eller ännu äldre, som varit mer än närande under våra arbetsliv. Många invandrare har aldrig betalt en krona i skatt, utan bara kräver och kräver från Löfvens skattekista, vars lock bergfast sitter på, när värdlandets medborgare något kräver för sina ohemula skatter. Dessutom blundar många föräldrar hårt, när deras söner förbättrar ekonomin med tusenlappar från sina knarkaffärer, men de kan skrika sig blå om fler poliser utanför knuten.
Dubbla identiteter är ett annat vanligt knep för att erodera välfärden. En prestation, som skatteverket uppskattar till 50 %. Detta får inte nämnas på regeringskansliet, för då kan karriären hälsa hem. Nu är det vi pensionärer, som skall skämmas för våra utslitna kroppar som behöver vård, efter ett långt och tungt arbetsliv.
Att succesivt kvalificera sig in till välfärden är numera ett helt dött förslag, som moderaterna tidigare viskade om. När miljöpartisterna var som bäst i tagen, delades flera hundratusen ut i retroaktiv föräldraersättning, till välfärdsmigranternas förtjusning, som snabbt insåg att i detta land, kan varenda asylant bli rik. ”Money for nothing” är migranters favorituttryck både i Tyskland och Sverige.
En stor eloge till Dig Olle Ljunbeck för Din ork både i ord och handling, från oss som skriver och läser utanför åsiktskorridoren. Nu är ordet Ditt:

”Hur rå och ohederlig får en politiker vara, Magdalena Andersson, för att dölja den misslyckade migrationen?
När Du säger att det behövs 90 miljarder extra under de närmaste åren för att klara de kostnader den ökade åldrade befolkningen kräver, ljuger Du medvetet om kostnaderna och orsaken.
Självklart drar en ökad åldrig befolkning större kostnader. Men likväl är det inte denna som är huvudorsaken.

Varför nämner Du inte de flera hundratusen invandrare från 2015 som är de som överbelastar budgeten i första hand?

 Merparten av dessa saknar arbete och inkomst och levererar därför inga skatter till statskassan. Däremot kräver de miljarder för sitt uppehälle. Dessa kostnader rör sig minst om de 90 miljarder Du nämner. Med all sannolikhet är det deras kostnader som belastar budgeten, så den går med underskott och nya skatter måste krävas.
Större delen av dessa flera hundratusen migranter genererar inga inkomster efter som de inte arbetar.
Däremot har vi åldringar (är 87 år) sedan tonåren levererat skatter till statskassan.
Själv började jag försörja mig vid femton års ålder och har under alla dessa år utom under värnplikten levererat skatt till staten. Som pensionär betalar jag fortfarande hundratusen om året i skatt.

Om Du till dessa kostnader lägger de miljarder samhället och vi medborgare åsamkas genom invandrares bränning av bilar och fastigheter och som inte verkar  avta, får Du nog lägga till ytterligare att antal miljarder dessa kommer att kosta samhället. Den totala kostnaden beräknas uppgå till 200-300 miljarder varje år enligt flera beräkningar.

Du visar verkligen till förakt, när Du påstår att vi åldringar kostar 90 miljarder extra. Flertalet av oss har i motsats till de invandrare som kom efter 2015 betalat vad vi kostar samhället och skall därför inte behöva höra dina lögner.

Försök för en gångs skull och tala sanning om de verkliga kostnaderna för migrationen och skyll inte dessa på oss, som hela tiden varit solidariska mot samhället genom att arbeta och betala vår skatt under hela vårt yrkesverksamma liv, som varit långt.
Men av regeringen Löfven kan vi aldrig förvänta oss sanning, ärlighet och hederlighet som vi dagens pensionärer fick med oss med modersmjölken.”
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

12 tankar kring ”Hur rå och ohederlig får en politiker vara?

 1. I december 2018 ingick Sverige -trots avsaknad av regering- en FN -pakt med omfattande åtagande gällande framtida migration ” Global Compact for (safe and orderly) migration ”.

  Nu bildas en ”blocköverskridande” migrationskommite´ ?!? — låtsas man som om denna FN -pakt inte existerar eller vågar Sverige vara lite trotsig mot FN ?
  Global Compact är givetvis oönskad , men så tyst så tyst – vad väntar ?

  Likadant med Agenda 2030 som ingicks sept-15 och är ett otroligt omfattande regelverk -3/17/163 -gällande åtaganden av Robin Hood-typ. Även här upplevs som att politikerna inte fullt ut vågar tala om vad de ingått för stora åtaganden – visst nämns
  årtalet 2030 … till 2030 då och då , mest av I.Lövin.

  Det är klart olustigt. Kort i rockärmen att dra fram vartefter som det passar sig.
  Återigen – var är journalisterna ?

  1. Tack för viktiga upplysningar, som ständigt behöver återkomma. Journalister med vilja och förmåga att skriva som det är, sitter nog i karantän på både DN och Aftonbladet.

  1. Tack för länkarna med givande förklaringar till världens elände.
   ”Demokratiexporten” till Libyen, Irak, Iran, Afghanistan, Syrien förvandlade dessa länder till grushögar med eskalerande hat till väst. Amerikanska presidenter som försökt förstatliga bankväsendet blev mördade, Rotschild och Rockefeller dynastierna styr världen. Bevingade ord från Rotschilds anmoder: If my sun don´t war, it will be none”. Nu är det Venezuela som skall beslagtas, Mellanöstern är inte längre lika roligt att förgöra, samma procedur varje gång, Vietnam upprepar sig. Pol Pot och IS terrorister, samma reaktion, de förtryckta blir de nya förtryckarna.

 2. Om nu makten utgår från folket, Varför kan vi då inte kasta ut de politiker som ”ska kastas ut”? I en demokrati måste detta vara möjligt men p.g.a. att man tog bort Tjänstemannaansvaret så banade man sakta men säkert en fri väg mot bildandet av en svensk politisk DIKTATUR. De politiker som inte har eller hållit måttet skall kastas ut ur Riksdagen och forslas rakt in i fängelse. Borttagandet av Tjänstemannaansvaret innebar ju att man kunde som politiker begå ”kriminella handlingar” utan eftergift! Någon befogenhet till att ge sig själva en sådan IMMUNITET har inte det svenska folket gett er tillstånd till. Därför skall Tjänstemannaansvaret återinföras på det svenska folket begäran, Omgående! Eller vad anser våra förträffliga korrumperade som icke korrumperade politiker? Det kom 1,6 miljoner s.k. migranter till Sverige mellan 2000 – 2018 och det finns inte ens ett slut! Hur kan man skylla på att det är den åldrande svenska befolkningen som medfört de STORA extra kostnaderna! Nej, se till att DU röstar RÄTT, nästa gång.

  1. Jag hoppas att fler följer ”TT:s”råd. Fram till 2022 har nog varenda svensk fått erfara att berikningen inte stämmer. I dag pågår diskriminering av värdlandets medborgare som inte tillhör den politiska adeln, deras lakejer och deras bidragsväljare. Kanske Saubini kan få Jökregeringen att knaka, så vi får ett extraval?

 3. ”All politics is local”, som en president i USA en gång sade. En mindre verserad man mumlade någon ”when shit hits the fan” Men nu har ju klimathysterin lägligt dykt upp för att få folk att tänka på sig själva och känna sig lagom skyldiga.

  1. Allt för att dölja de verkligt skyldiga. Minns Löfvens ”Vi har varit naiva”, vilka vi?

 4. I Sverige används skatter i första hand för invandrare. Det som blir över går till svenskars behov. Uppstår brist drabbar den svenskar. Så gör man i en humanitär stormakt. Svenskarna har valt politiker som genomför politiken så de kan känna sig nöjda.

 5. Den ökande kadern av åldringar i landet har under sin arbetande period också betalt in motsvarande till systemet och välfärdens finansiering.

  Och det ”överraskande” stora antalet har vi vetat om sedan de föddes för 65 år sedan.

  Det parti som under dessa 65 år haft makten under de flesta av åren verkar inte ha gjort ett skvatt för att förbereda den ”överraskande” stora åldringsgruppens vårdbehov.

  Det finns dock en annan grupp som inte betalat in ett öre och som också är, för folket, ”överraskande” stor. Men borde inte vara det för dem som släppte in dem.

  Det är migranterna. Jag skriver migranterna då det numera är stadfäst och erkänt av både EUs och FNs auktoriteter på området, att det till 97% är välfärdsmigranter.

  Det är för finansieringen av migranterna som Finansministern ska framhålla att hon saknar 90 miljarder. Men gör hon det så lär inte många skattebetalare ställa upp. Därför så påstår Finansministern lögnaktigt att det är i välfärden det saknas pengar.

  Så enkelt är det!

  1. Visst är det så, dina klarsynta ”överraskningar”avslöjar allt om vilka som styr importen av välfärdsmigranyter.

Kommentarer är stängda.