”Åldrandet kräver miljarder,” men aldrig migrationen!

Eftersom jag är heligt förbannad på Löfven och hans lögnerskor, så handlar även detta inlägg om skattehöjningsbeskyllningarna på oss pensionärer.

Mellan artiklarna om världens undergång av klimatalarmisterna, så är det nu vi pensionärer som hamnat i skottgluggen. Vi skall nu skämmas för att knäna knakar och att hjärtat slår för fort, efter ett långt och hårt arbetsliv. Annika Strandhäll får eldunderstöd av Magdalena Andersson, som Jeander har sett i sin limousine.

Så här låter det:

”För att bibehålla dagens standard i välfärden kommer det att saknas 90 miljarder kronor i kommuner och landsting fram till 2026. Försörjningskvoten ökar, allt färre i arbetsför ålder måste försörja allt fler.”

Varför skall välfärden vidmakthållas för alla migranter som fuskat sig in och saknar asylskäl förstår jag inte?

Att vi skattebetalare också skall försörja återvändande IS terrorister fyller mig med skam över regeringen, där socialminister Lena Hallengren hänvisar till kommunerna och anser att det vore olyckligt om bidragen skulle dras in för dessa mördare. Olyckan med rekord i fattigpensionärer ser hon inte. Hon tillsammans med övriga ministrar och Löfven beviljade sig själva nyligen nya löneförhöjningar, då ingen skam i kroppen finns, för den har girigheten för länge sedan slagit ut. Hallengren med regeringen stampar på gravarna där IS mördranas stympade och bortglömda offer ligger. Förövarna belönas för sina bestialiska gärningar av landet som vill vara världsmästare i humanitet, där dess ”änglakör” alltid sjunger falska sånger med hög volym.

Försörjningskvoten som nu är i ropet, beräknas genom att man dividerar antalet barn och personer > 65 år med antalet personer i arbetsför ålder.

Varför inte i stället jämföra med de som verkligen arbetar och plocka bort alla som endast är sysselsatta?
Men regeringen älskar begreppet sysselsättning, där en timmes skattebetald sysselsättning/vecka gör att arbetslöshetsstatistiken sjunker. Detta är Ylva Johanssons paradgren med alla hennes namnbyten på jobb ”som ingen behöver och som ingen vill betala för”, mer än mångkulturella politiker.

Tyvärr är försörjningskvoten betydligt sämre än vad finansministern vill yppa. I dag ligger den på 75, dvs antal personer i den icke arbetande delen av befolkningen (0-19, resp. 65 eller äldre) om ca 10 år har den stigit till 80.

En liten hjälp vore att stoppa bidragsfusket på 8,7 miljarder varje år. Ju fler bidrag, ju fler fuskare, så enkelt är det. Att vi själva skulle få behålla mer av våra intjänade slantar kommer inte på fråga, för då skulle politikernas makt minska över väljarna och allt fler skulle rösta fel.

Att den totala kostnaden för 1:a, 2:a och 3:dje generationens invandrare uppskattas till 200 -300 miljarder varje år är tabu att nämna, tittar någon expert åt detta svarta hål, så kommer regeringen att hämnas.
Från 1 juli så kan Annie Lööf glädja sig åt att hennes medmänsklighet firar nya triumfer, då hennes ensamma barn mellan 18 oh 40 år kan få hit sina egna barn, fruar och föräldrar.
Det är inte bara abort frågan som gjort att KD nu halkar ner, deras röst för mer import av ”skäggiga skuggor” har säkert fått fler att lämna hycklarnas parti.
Konstigt med denna omsorg om familjen, när ett liv i en kvinnas kropp enkelt får tas bort.
Dessa blivande familjemedlemmar är utan människovärde!
Till skillnad från barbariska IS terrorister, kriminella och hederskulturens utövare.
Det finns många vittnesbörd om hur ”ensamkommande” som börjat integreras tvingas tillbaka till medeltida sedvänjor, när familjen kommer hit. Inflation har skett av begreppet barn av Löfven 2 med stödpartier, som inte stämmer med verkligheten, men det är det lite som gör på hans regeringskansli.

Kanske blir det regeringsplanet som får åka i skyttetrafik?

Flera kommuner har nu vigt nya lägenheter för denna grupp. Att dessa blivande svenskar med sina stora vårdbehov och ringa förutsättning till egen försörjning skulle öka försörjningsbördan får självfallet inte nämnas. Att Folkhälsomyndigheten därutöver konstaterar att invandrares hälsa därutöver försämras ju längre de bott i Sverige är väl inte konstigt, när en stor del aldrig behöver anstränga sig med något arbete.

”…..Intressant nog visar det sig i Folkhälsomyndighetens undersökning att utrikes föddas hälsa försämras ju längre de befinner sig i Sverige. Högt blodtryck, övervikt och diabetes är vanligare bland personer som har bott i landet i fem år eller mer….Med riksdagens beslut att tillåta mer anhöriginvandring ökar hälsoklyftan ytterligare. Folkhälsoinsatser och förebyggande arbete framstår i detta ljus som ett Sisyfosarbete…”

Nu skuldbelägger regeringen oss pensionärer i stället, som inte håller tyst om skenande orättvisor med vårdköer, försämrad pension och omsorgsbehov, som inte tillgodoses. Eftersom alla nysvenskars behov har förturer med högsta prioritet.

Finansieringen av anhöriga var skälet till att Löfven inte vill ge några löften om hur försvarsuppgörelsen satsningar skall betalas. Att skydda landets gräns är inget som denne man sätter högt. Grundlagen har han nog aldrig läst, men konventioner om mänskliga rättigheter kan han rabbla i sömnen.

Skattehöjningar för att klara välfärden är dagens mantra, där SKL och SSU kan ta varandra i hand. Utjämningssystemet måste öka sin utjämning, så alla kommuner blir lika fattiga, det är statsministerns solidaritet. Samma planer råder inom skolan där bussning av svagpresterande elever med små förutsättningar till kunskapsinhämtning, skall göra alla skolor lika dåliga. Nu har vänstern kommit på en smart idé, som skall stoppa kunskapsförfallet; Avskaffa betyget underkänt!!!

Redan för ett par år sedan skrev specialistläkaren i geriatrik Sten Larnholt ”Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre” i Göteborgsposten och fortsatte:

”Politikerna i Göteborg oroar sig för att äldreomsorgen kommer att kräva en allt större del av budgeten kommande år. Men det är inte pensionärerna som är problemet utan framförallt kostnaderna för alla nyanlända som nu vältras över på kommunerna”.

https://www.gp.se/debatt/skyll-inte-vår-dåliga-ekonomi-på-de-äldre-1.4793159

Det tragiska är att regeringen bara lyssnar på EU:s elit, bortsett från Jerzy Sarnecki och Mattias Gardell. Allt för många duktiga medborgare, som verkligen är experter till skillnad mot dessa ohederliga regeringssvassare,  tvingas hålla tyst för att rädda jobb, karriär och anslagen till forskningsstudier, där etnicitet kan utgöra ett sänke och därför inte skall nämnas i projektplanen. Undantag är om det handlar om främlingsfientlighet, utsatthet och behov av mera bidrag.

Vilken grupp skall härnäst hamna i skamvrån och öka försörjningsbördan?

Regeringskansliet vore önskvärt, men Löfvens  dåligt utbildade ministrar har tillförskansat sig immunitet. De borde begrunda vad Svenskt Näringsliv skriver, att skattemedel i miljardklassen klantas bort.

https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/valfard/skattemedel-i-miljardklassen-klantas-bort_739609.html

Efter denna salva behöver vi något vackert att lyssna och se på. Denna länk, som innehåller balett av den högre skolan kom från en vän.

https://www.youtube.com/watch?v=frQDGRl31Rw

10 tankar kring ””Åldrandet kräver miljarder,” men aldrig migrationen!

  1. Käre Harriet, den har och har haft mycket livskraft tack vare ditt idoga arbete, fler som dig och vi sätter eld i baken på etablissemanget. Hälsningar Lasse

  2. Det verkar som att vi 40-tals pensionärer plötsligt uppstått från ingenstans. Intressant i ett land som har statistik på i stort sett allting om man bara vill och det passar.
    Med andra ord så har det funnits betydlig mer gott om tid att inse behovet för åldringsvård än en plötslig massinvasion av migranter. Klarar man inte av det så borde man få sparken!!! Man kan inte hämta maten på ICA och betala på COOP istället för den delen om man inte är totalt verklighetsfrånvänd. Skäms på er s.k. politiker. har ni mist allt sunt förnuft?

    1. Det känns som denna blogg fått liv igen, tack vare Era kommentarer som glädjer en pensionär.

  3. Kan det svenska folket begära att ”Folkomröstningar” skall genomföras som syftar till att inte bara rädda nationen Sverige utan även alla som har VÅR tillåtelse att vistas inom våra gränser?
    Om vi inte kan få de folkomröstningar som vi önskar/begär lever vi inte då under ett politiskt förtryck av en (väl dold) diktatur?
    Uttrycket: ”All makt utgår från folket” heter det men NÄR skall den gör det, politiker?
    Man har genom åren säkert haft inofficiella överenskommelser om den/de som kommer till maktens boning också skall sträva efter att styra Sverige i en Diktaturs anda, ända tills en fullskalig svensk diktatur har implementerats.
    Vi betalar EU MILJARDER som nu skall användas till att bygga en ”inre” militärmakt!
    Vi betalar alltså för vår egen LIKVIDERING!!!
    Hallå, när ska vi gå ut ur EU?
    Eller ska vi fortsätta med att betala till EU som används till att utarma oss?
    Vi betalar alltså för en kommande likvidering av vårt eget land, Sverige!
    Vad är det positiva med EU, konkret? Medborgare? Politiker?

    1. Jag undrar om mångfaldsindoktrineringen har bidragit till en suicidal gen?

  4. Bra skrivit Harriet. En bild säger mer än tusen ord. Mina föräldrar tog emot barn under 40-talet flickan var hos oss i nio månader, åkte sedan hem till Holland. En enträgen journalist jagade Ulf Kristersson på väg till bilderbergmötet. Efter många försök fick till svar av UK välkommen till verkligheten.

Kommentarer är stängda.