Politikers förakt mot folket

Olle Ljungbeck blir talesman för vad många av oss känner, politikers förakt mot folket.

”Så gott som dagligen kan vi numera läsa om politikernas omoral och därmed förakt mot de som valt dem. I Sverige har vi de senaste veckorna kunnat läsa om dessa stackare som synes sakna allt vad moral och etik heter. 
Penningbegäret står över allt annat. Med dagens situation som bakgrund är det inte många riksdagspolitiker och kommunalpolitiker som kan hävda att de sökt sig till politiken för att arbeta för sitt lands och folks bästa. Ett annat förakt visar EU-parlamentarikerna som låter en alkoholist verka som ordförande för EU. Trots hans tydliga alkoholism som ingen EU-parlamentariker kan undgå att notera vid nästan varje framträdande, låter man honom vara kvar.
Ja tom när han raglar upp för trappan till ett sammanträde eller session låtsar man inte se det. Det innebär i praktiken att man spottar medborgarna i ansiktet.
Är det helt enkelt denna flathet och undfallenhet som skapat dagens moraliska och etiska degeneration bl a i Sveriges riksdag och regering?
Men oavsett detta är det på tiden att skärpa villkoren för att kunna vara minister eller riksdagsledamot.
Varför inte börja med att omgående ta ifrån ledamöterna rätten till bibehållna arvoden om de tar time out. Att av egen vilja ta ledigt från riksdags- och regeringsarbetet med bibehållen lön finns inte medgett i riksdagsordningen och är därför en rättighet som ledamöterna självsvåldigt givit sig själva.”

……………………………………………………………………..

Fast jag är rädd att hon hänger sig kvar.

Att ha en alkoholist som högsta hönset, passar de andra hönsen perfekt i skattefinansierade organ.

Då har de, som sitter på pinnen längre ner ett stort övertag. För längst in, bortom alla bortförklaringar, så finns en medvetenhet om sina tillkortakommanden, som gör ledaren mycket lättstyrd och svag. (Bilden illustrerar hur kaka söker maka).
Mediokra och inkompetenta ledare har avlöst varandra också på FN:s generalserkreterar post. Här hemma försöker vi hålla Dag Hammarskölds fana högt. Jan Eliassons insatser i FN hyllas ständigt, men jag ser bara en uppblåst och självöverskattande man, vars bäst före datum gått ut för länge sen.

Min känsla av förakt från de däruppe till oss därnere bara ökar. Jag tror att bankdirektörer, politiker och deras bröder ler i mjugg åt oss som kan skilja på mitt och ditt, arbetar och gör rätt för oss. Därför måste alla medel till för att tysta våra röster.
Macron, som tagit på sig Merkels avlagda ledartröja, ger säkert Löfven råd om hur nätets alster skall tystas och hur man skall dupera folket med prat om ökat gränsskydd med Frontex och en EU armé, samtidigt som deras gränslösa välvillighet äger rum mot den globala elitens nationsförstörande medel.

Ni mins väl hur migrantforskaren Joakim Ruist skrämde slag på SVT:s  Lotta Bouvin med sin rapport från ESO (expertgruppen för studier i offentlig ekonomi) om att en sk.”flykting” kostade 74.000 varje år för värdlandet. Vilket fick henne att ställa åtta dumma frågor i rad. https://www.youtube.com/watch?v=jhl4FF6wQqU

I nättidskriften Kvartal skriver Micael Kallin om hur han insåg skyddsnätets revor, när han själv blev sjuk, trots att han tillhört den välbeställda medelklassen, som nationalekonom och journalist. Många ref i hans artikelserie finns till ökade ”orättvisor” mellan de som trillat av från jobbet och de som är kvar, för att inte tala om girighetens  ”timeoutare.”

Men i vanlig ordning så utelämnas ett ärligt varför?
Det är som om de direkta migrationskostnaderna på mellan 70-90 miljarder varje år inte spelar någon roll och nämner man de indirekta på >200 miljarder, då är man ett troll.


Migrationens astronomiska kostnader lämnas därhän i Kvartals artikel, som visar välfärdens ”revor,” eftersom de däruppe först skyddar sitt eget fördelaktiga liv, så måste betalningen ske från oss längst ner, pensionärer, fattiga, sjuka, arbetslösa och resurssvaga.
Skillnaden är att många av oss äldre har kvar en gammeldags moral, utan chans till dubbla identiteter, extra bidrag och projektmedel för att vi skall integreras. Dessutom är de yngre impregnerade med det lika värdet som gör att de har svårt att se politikernas folkförrakt och när de halkar ner då är det försent. Det är synd att insikten först kommer när man själv drabbats och upptäckt att välfärdens nät inte längre håller. Den korrekta elitens mässande om mångkulturell solidaritet är bara ett sätt att dölja sitt gigantiska rofferi.

8 tankar kring ”Politikers förakt mot folket

 1. Nu verkar det vara dags, då det gått en ”tid” sedan Björklund avgick, att man medialt går ut med att KD, SD och M för ”samtal”. Hm, när kommer en misstroende omröstning att ske? Före sommaren? Eller vad säger ”konspiratörerna”, i maktens korridorer? Det kanske är en ankommande långtidsplanerad ”Julklapp”, till det svenska folket? Något är totalt fel när det INTE utropades Extra Val. Man har undvikit detta utifrån att man endast avsett att tillgodose sina egna behov av att ”dölja” fakta! Skulle man gå det svenska folkets ärenden då hade väl HÄLFTEN av Riksdagen fått avgå. I makten och härlighetens rum skyr man inga medel och inga lagar behöver följas. Inte undra på att det till slut kommer hela Riksdagen bestå av ”psykopater”, enkel matematik.

 2. Ja, läget i vårt land är fullständigt katastrofalt, och ändå får det fortsätta. Det är en fullständigt horribel situation
  När vi får en riktig regering på plats måste lagar stiftas så att samma situation aldrig kan uppstå igen. T ex måste politiker på tunga poster ha någon grundutbildning som visar att de kan tillgodogöra sig kunskap och möjlighet att tillgodogöra sig detta fortlöpande.

  1. Tack! Jag undrar om jag med mina snart 72 år får uppleva en riktig regering inom min återstånde levnadstid? Kan tillnyktring ske när pengarna tagit slut?
   Kronan betraktas ju numera som en skräpvaluta och turister varnas för Sverigebesök, men det rubbar inte regeringens storhetesvansinne. Löfvens alla jökar varnar endast för högerextremister, så IS-terroristernas gärningar glöms bort vid deras hemkomst.

 3. Är det inte märkligt att SvT ”raderade” på sin textsida det man tidigare idag kunde läsa om att ”Den petade EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) ger inte upp. Nu meddelar hon att hon trots partiledningens beslut att peta henne från första-platsen på EU-valsedeln är beredd att kandidera”! Att det råder en svensk Politisk Diktatur som ständigt trampar i ”klaveret” är det ingen tvekan om. Varför DE kan inte kan sparkas UT beror ju på att de är likadana avarter, ALLIHOPA! Enbart borttagandet visar ju på att vi har fått en väl inrotad ”propagandaapparat” för att vilseleda dess befolkning! När kommer de FÖRSTA åtalen mot ”vissa” politiker, politiker?

 4. På Svt textsida kan man idag läsa ”Den petade EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) ger inte upp. Nu meddelar hon att hon trots partiledningens beslut att peta henne från första-platsen på EU-valsedeln är beredd att kandidera”! Trots att hon ”fastnade” i syltburken tror hon att hon skall komma undan! Detta med det ständiga roffande är ju inget annat än en vanlig Parlamentarikers vardag. Det vet väl alla vid det här laget men att Politikerna är engagerade av att tjäna mer ”vid sidan om”, på bekostnad av att ens politiska heltidsuppdrag kommer inte längre att hamna i ”skymundan”. Ska inte alla ”extraknäckande” Politiker BORT? Man kan undra om ”Politikers förakt mot folket” är en politikers försvarsmekanism för att dölja sin inkompetens och ALL den tid man använder till sitt oavbrutna extraknäckande? Det räcker med att man närvarar och ”trycker” på Riksdagsknappen några gånger i månaden, efter direktiv från ”Partiledningen”. Inte undra på att man kan extraknäcka med så mycket tid över från sitt betungande arbete. D.v.s. Trycka på knappen några gånger i månaden.

  1. Väljarna får vad de förtjänar eftersom de har röstat på dessa hamstrar! Vi vet att mycket vill ha mer, så företräder man svenska folket så räcker inte en normal lön till!

   1. Tack! Varför väljarna inte begriper att landet förtjänar ngt bättre, är en fråga jag ständigt grunnar på.

Kommentarer är stängda.