Valfri vård önskas!

Från en vän och bloggläsare kom detta upprop.

”Hej!
Idag kom förmodligen den sista antroposofiska medicinsändningen för min del. I kartongen fanns också ett flygblad med en appell om deltagande i facebook-gruppen #ValfriVård. 

Texten lyder:

”Weleda har sålt antroposofiska läkemedel på dispens sedan årtionden. Den 1 september 2019 löper denna dispens ut, utan möjlighet till förlängning. Vidar Rehab har försökt påverka beslutsfattare för att möjliggöra en fortsatt, anpassad försäljning, utan att lyckas. Den 31 augusti 2019 slutar därför Weleda att sälja alla, utom fem, antroposofiska läkemedel.
Det finns ett initiativ som samlar alla som vill ha rätt att bestämma över sin egen kropp, hälsa och vård: Facebookgruppen #ValfriVård. Gruppen närmar sig 12 000 medlemmar och fungerar som en ”levande namninsamling” för opinionsbildning. 
Skriv #ValfriVård på nätet, kom med i gruppen, och bjud in alla Facebook-användare som är för valfrihet inom vård och hälsa!”

Detta var budskapet, som jag härmed skickar vidare. Hoppas det blir som en löpeld över landet, så att vårt antal växer sig så pass stort, att ingen beslutsfattare törs fortsätta beröva oss denna valmöjlighet!
Lars Bern har insyn i spelet bakom kulisserna. Vi får inte bli för friska, och inte för sjuka. En botad patient är en förlorad kund, och likaså en död patient….

https://www.youtube.com/watch?v=J3S6b1bPxVI

Här är en länk till Lars Berns bok om läkemedelsindustrin.
https://www.nyatider.nu/hur-mat-och-lakemedels-industrin-skapat-en-pandemi/
Bern har även gjort en video med ett anförande på samma tema. Där menar han att läkemedelsjättarna inte har intresse av att bota folk. Så vi ska väl hållas så där lagom friska/sjuka för att passa de vinsthungrande storföretagen.”

Mina reflektioner:
Framför biverkningsfria mediciner från naturens skafferi finns nu en stoppskylt mot valfrihet, men mot Big Pharmas arsenal, där biverkningar är vardagsmat finns inga varningsskyltar. De får man leta på själv i de små pillerpaketen och läsa att fler än en av 10 kan drabbas av illamående, kräkningar, klåda, yrsel,  hjärtklappning……osv. Att klaga på dessa obehag är inte så populärt hos doktorn, som enbart talar om effekten och föresten är han generös med recepten. Han kan skriva ut ett nytt preparat som dämpar dessa obehag, men som kan ge nya plågor. En perpetuum mobile för läkemedelsbolagens kassaskrin.

Minst 3000 patienter avlider varje år pga av läkemedelsbiverkningar, men mörkertalet är stort, eftersom intresset är lågt att anmäla. Yngve Gustafson professor, geriatriker i Umeå är inte populär hos Big Pharma, men desto mer omtyckt av undanskuffade och övermedicinerade gamla.

Kanske är det meningen att vi skall lämna jordelivet i förtid för att minska statens kostnader?

Rena naturmediciner utan kemiska tillsatser är svåra att ta patent på, därför är intresset lågt hos läkemedelsbolagen. Ett exempel är medicineringen för patienter med låg ämnesomsättning/hypotyreos som standardmässigt medicineras med syntetiskt levaxin. Ibland hjälper inte det, men att få naturligt thyroid/NDT krävs licens som få läkare vill ansöka om till läkemedelsverket.
Enligt en undersökning från sköldkörtelförbundet, så har var fjärde patient kvar sina symptom trots medicinering med levaxin, men dessa fakta biter föga på Big Pharmalojala läkare, trots att många patienter ”får livet tillbaka” med naturligt hormon/NDT. https://skoldkortelforbundet.se/battre-vard/naturligt-alternativ-ndt/

Några axplock från nätet, främst för de som tvivlar på alternativen. Många artiklar finns om naturmediciner till skillnad från MSM i medicinska reportage.

Glöm inte att läsa boken ”Piller och Profit” av John Virpanen, fd. direktör för ett av världens största läkemedelsbolag. https://newsvoice.se/2018/12/piller-och-profiter-introduktion-till-hur-man-lurar-lakare-kapitel-2/

Övriga källor
https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/06/20/fler-allvarliga-biverkningar-av-medicin/

http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2016/03/Dod-pa-recept/

https://www.tidningencurie.se/nyheter/2018/03/21/professorn-lar-aldre-stalla-krav-pa-lakaren/

4 tankar kring ”Valfri vård önskas!

 1. Köp boken Den metabola Pandemin. Jag håller på och läser den. Vi är grundlurade sedan många år av läkemedelsindustrin men det finns hopp. Fler och fler blir medvetna. Fler och fler ansluter sig till föreningen som Lars Bern har startat. Riksföreningen mot Metabol Hälsa.

  1. Tack för värdefullt tips! Köpa eller låna på biblioteket? Det viktigaste är att ta del av symbiosen mellan mat/socker- och läkemedelsproducenterna. När folk genomskådar dem, som med den humanitära stormakten, då måste hårdare straff till av dess kritiker.

 2. NJURSTEN OCH URINVÄGSPROBLEM BOTADES MED AVKOK PÅ MJÖLON

  Min farmor hade ett glas med utpinkat njurgrus. Det såg ut som cement. Det hade kommit ut efter att hon druckit mjölonavkok.

  Min mor hade urinvägsinfektion i ett år som inte botades med läkemedel. Farmor sände då en kartong med mjölonris. Det lades i en kastull med vatten och kokades upp. Mor drack av det morgon och kväll i två dagar och var sedan bra.

  Jag fick njurstenar vid flera tillfällen under slutet av 1900-talet. Mediciner lindrade smärtan men jag blev inte bra. Tänkte då på farmor och kunde köpa doktor Ledins Njurelexir i en hälsobutik. Det innehöll bl. a. mjölon. Efter ett par dagar kisade jag ut gruset som sved än ut i snoppen.

  När jag för ett tag sedan fick ett nytt anfall fanns inget njurelexir att köpa. Det krävs för stora undersökningar som tillverkaren inte har råd med. Men nu bor jag där farmor bodde och här finns mjölon. Får vänta att plocka tills vintern är över.

  Det konstiga är att ungdomar kan käka knark som inte är förbjudet för att just den molekylsammansättingen inte förbjudits, medan naturläkemedel förbjuds i grupp.

  Mjölon är en växt som påminner om blåbärsris.
  Det var välkänt i min hembygd i Bohuslän som huskur mot urinvägsproblem.

Kommentarer är stängda.