När Kattjouren vädjar, då veknar jag

Insamlingsbössor från Rädda barnen, Röda korset går jag förbi, men när kattjouren vädjar om hjälp till trasiga och hjälplösa kissar då måste en slant in.

Kattjouren är ett ideellt nätverk som genom Facebook förmedlar hjälp till katter i nöd. Tyvärr är beräknas antalet bara i Stochholm vara > 30 000 tusen, som tvingats löpa vind för våg.
Sommarkatter, kissar som inte hittar hem, kattungar utslängda på en soptipp, okastrerade, omärkta, ja listan kan göras lång, vars gemensamma nämnare är ansvarslösa och inhumana varelser på två ben.

Nu är det två stackare ”Nisse” och ”Nalle” som behöver vår hjälp.

Min saliga mor skänkte så mycket hon kunde av sin skrala pension, till kyrkan, Röda Korset och hade fadderbarn. Hon arbetade ideelt, borderade och sydde till till basarer och julauktioner, ropade sedan in sina alster så vi barn och hennes barnbarn fick vackra minnen för livet. Men efter Röda Korsets förlorade heder, så är min plånbok stängd oavsett ändamål.
Insamlingschefen Johan af Donner stal nästan 8 miljoner från de fattiga och levde loppan på krogen. Till slut avslöjdades Donners röveri av ett par modiga kvinnor, deras chefer vägrade lyssna på misstankarna om deras charmige bäste bror. Hans kändisadvokat Leif Silvbersky bortförklarade det hela med att hans klient hade höga levnadskostnader…..Tur att min mor då hade lämnat jordelivet.

Röda Korsets chef ? Den gode Bengt Westerberg som denna gång satt fastgjuten i bäste bror soffan och hade inte en aaaning om detta svindleri.
Tyvärr har Donner många efterföljare med samma egenskaper, som glider in i hjälporganisationerna och får ohemula löner och glassar sedan runt på känslofyllda konferenser, dvs FN i ett nötskal. Perfekt avstjälpningsplats för avdankade politiker.

https://www.omvarlden.se/Reportage/feature/nar-roda-korset-forlorade-hedern/

Livskvalité i trädgården för Molly och hennes matte. Något som jag lärt mig under yrkesåren med sjuka och skadade människor är att det vi saknar mest, när livet illagör är de små vardagliga stunderna då inget händer, då vi bara är. Ja, tom den tråkiga vardagen är mer efterlängtad än stordåd från karriären.

Ps. Rykande aktuellt, den senaste biståndsskandalen från SIDA. Ds.

https://www.svd.se/kritik-mot-direktoren-absurd-lon-och-lyxbilar-i-garaget

https://www.svd.se/direktor-levde-lyxliv–for-svenska-skattemiljoner