Väljare har nu ingen väg att gå!

Dessa klarsynta reflexioner kommer från en mejlvän.

”Det är inte SD man ska bekämpa, utan snarare anledningen till varför SD växer.
Att sätta lock på en kastrull, i syfte att den inte ska koka över, är bra mycket sämre än att helt enkelt slå av plattan.
Björklund säger att SD är ett parti ursprunget från Nazismen, att de vill krossa EU samt göra skillnad på människor och människor, för att han sekunden senare oroar sig över den polarisering som har skett i samhället.

Vart ska vänstermänniskor gå nu, när S och V har godkänt högerpolitik?
Vart ska högermänniskor gå nu, när C och L har godkänt en vänsterregering?”

Jeander såg hur förhandlingarna gick till.

Om någon läsare har svaret, så hör av Er i kommentatorsfältet.

10 tankar kring ”Väljare har nu ingen väg att gå!

 1. Rubriken ”Väljarna har nu ingen väg att gå” får mig tänka på ett barnprogram där jag minns en ramsa som passar monad väljare

  De stackars vilda djuren ute i naturen
  de har ingen stans att gå, när mörkret faller på.

 2. Kommer att tänka på Gunnar Hedlund Centerns gamla partiledares klassiska uttalande: vi centerpartister har alltid velat och kommer alltid att vela. Inget nytt under solen.

  1. Gunnar Hedlund är också känd för ett annat mästerstycke muntlig talekonst…
   Vi centerpartister är emot allt som är negativt och för allt är positivt.

 3. Nu har väl Löfven totalt tappat greppet när han läxar upp svenska män att uppföra sig mot kvinnor. Det är det värsta jag hört av en svensk statsminister. I mitt 72åriga liv.

  1. Hans ”berikare” får våldta och leva rövare, de har skydd under hans mångfaldsparaply, men svenska vita män placeras vid skampålen. Mitt förakt för denna hyckleriets mästare är gränslöst.

 4. När man hör från Löfven att ALTERNATIVET är en Högerregering, ljuger inte han då inför det svenska folket?
  Vårt ALTERNATIV var/är Extra val, men varför har INGEN av de 7 rövarpartierna proklamerat att NU är det bästa för Sverige ett Extra val genomförs?
  Man suddade bort VÅR möjlighet att få klarhet kring VALFUSKET genom att inte utlysa ett Extra val!
  Det bästa för Sverige i 1:a hand hade varit Extra val. Istället tutar man i oss att man NU har gjort det som är bäst för Sverige, när syftet i själva verket är att man avser att dölja sanningen om valresultaten. Detta skulle då komma fram i dager.
  Dessutom förmodar jag att en eller flera partier hade åkt ut ur Riksdagen och det vill man ju inte. För då öppnar man för ANDRA folkvänliga partier kan träda in på den politiska ”scenen”. Det som hänt är INTE folkets vilja utan snarare ”våra” politikers vilja/sätt att skydda sig själva genom att utnyttja den diktatur-makt som man tilldelade sig själva 1974.

  1. Enn korrekt analys av läget! SD-hatet största drivfjäder är att Åkesson snor riksdagsplatser för de övriga, inte Sveriges väl.

 5. Ja, vart ska de fly?

  Missnöjda vänsterpartister kan väl stanna där de är, förutsatt att S avser lura ”CLiMPen”. I annat fall har de Kommunistiska Partiet att söka sig till.

  Missnöjt centerfolk och liberaler kan ju gå till M respektive SD, såvida S inte avser att lura V.

  1. Självklart har de det. Löfven tar bara fram en ny servett, när den gamla inte godkänns av V:s återvinning

 6. Det är alldeles för jobbigt att ideligen upprepa namnen på de samarbetande partierna. Kunde vi inte ge gruppen ett namn?

  Till exempel SCLiMP-pakten (kan uttalas sklimp-)

  Men kanske det redan smått etablerade JÖKen, JanuaruÖverensKommelsen, är roligare?

Kommentarer är stängda.