Tystnadskulturen sprider sig från Rinkeby till Centralen

Tystnadskulturen sprider sig från Rinkeby till Centralen
Från Facebook sidan Sunt Förnuft:
”I korthet:
Med tystnadskulturen dör rättssamhället. Och det har det redan gjort i RInkeby. Nu även på T-centralen.
I lördags morse tyckte två män i tjugoårsåldern att de skulle hålla dörrarna på ett tåg vid t-centralen. Deras kompisar drog benen efter sig och till slut säger en av passagerarna, en man i 50-årsåldern, till dem. Säkert till de flesta passagerares hemliga glädje, ingen vågar säga ifrån, men alla vill ju komma iväg. Ofoget att hålla dörrarna är väl utspritt och leder till allt större förseningar i trafiken. Förseningar som drabbar hundratusentals stockholmare. Men SL har inte resurser.
Gänget som håller dörrarna lyder inte uppmaningen. De ger sig istället på mannen, slår honom i huvudet, och han blir liggande medvetslös, med sina sönderslagna glasögon intill sig. Ordningsvakter finns i närheten denna gång. De släpar ut mannen ur vagnen, för hans egen säkerhets skull. Sedan frågar man passagerarna i vagnen om vad som hände. Ingen öppnar munnen. Ingen påstår sig ha sett något. Ordningsvakterna tvingas släppa tåget och de skyldiga konfronteras inte ens.
Ofog med att hålla dörrar är en ekonomisk fråga, det handlar om många miljoner kronor i förlorad tid. Men tystnadskulturen är så mycket mer. Det är bevis för ett samhälle som tappat kontroll.
Sverige har inte sett ut så. Det blir uppenbart om vi låtsas att tåget gick till Mörby och var fullt av danderydsbor. Att våldsmännen var rika brats och att mannen som slagit larm var en flykting från Afghanistan. Att svenskarna skulle hålla tyst och låta bli att peka ut våldsverkarna vore inget mindre än en stor skandal. Sannolikheten för att det skulle ha slagits upp i DN, Expressen eller till och med SVT är betydande.
Men detta hände naturligtvis inte på Mörbylinjen utan på ett tåg på väg till Tensta och Rinkeby – den linje som brukar kallas ’Orientexpressen’. Och den som råkade illa ut var min egen bror, på väg till sin bostad på Kungsholmen. De som satt i vagnen var inte etniska svenskar. Inte en enda av dem. Och för dem var det sannolikt naturligt och helt rationellt att hålla käften. För den som öppnar den riskerar snart att få ångra det ordentligt, åtminstone om man bor i någon av de klankontrollerade no go-zonerna i nordvästra Stockholm.
Nu var zonen tillfälligt utvidgad till t-centralen. Det tänkte inte min bror på. Det kostade honom ett par sönderslagna glasögon, ett igenmurat öga och platsen på tåget hem. Han ska sannolikt vara glad för att man inte hade en kniv eller skjutvapen till hands.
Lärdomen är förstås att låta bli att ingripa nästa gång. Och tyvärr talar mycket för att det är så här tystnadskulturen långsamt kommer äta upp även resten av Sverige.
Magnus Stenlund
Sunt Förnuft”
………………………………………………………………………………………….
Jag upprepar mitt tänk om.
Utvisning skulle ske för föräldrar, när deras omyndige son gjort sig skyldig till upprepade brott, med bilbränder, stenkastning och ofog som ovan, oavsett PUT. Givetvis med sin brottslige son. Då hade landet sparat mångmiljarder. Men nu belönas dessa marodörer med förståelse utan slut av socialen, som ger en skjuts åt den brottsliga karriären. En 5-rumslägenhet på Östermalm, med städhjälp och service kan vara belöningen för misshandel, rån, trakasserier av medborgare, som inte förstår politikers berikande politik.

Oräkneliga brott sker varje dag, nu mitt bland folk muddras svenskar på pengar utanför en automat. https://www.sydsvenskan.se/2018-12-03/ranvag-over-lund

En skjutning kostar skattebetalarna 75 miljoner kronor i ett långsiktigt perspektiv. 

Drygt en halv miljard. Så mycket kostar ett kriminellt gäng staten under en 20-årsperiod. En enda skjutning där en person skadas lindrigt och en allvarligt kostar samhället 75 miljoner, inräknat utgifter för polisväsende, domstolar, fängelsestraff, utbetalningar från Försäkringskassan och socialbidrag. Det har nationalekonomen Ingvar Nilsson vid Institutet för socialekologisk ekonomi kommit fram till.

”Nu är det vi som äger Vellinge” https://www.skd.se/2018/12/03/gang-ranade-14-aringar-med-kniv

Osv, osv hur länge till är ingen fråga som sovande väljare ställer sig….efter att FN:s migrationspakt förverkligats, så kommer invällande migranter att äga Sverige, som därefter går i krasch.
Skriv på och sprid protestlistan för din egen skull, för dina barn och barnsbarns framtid.
https://www.skrivunder.com/stoppa_sveriges_paskrift_av_avtal_med_fn_111?uv=12169168

3 tankar kring ”Tystnadskulturen sprider sig från Rinkeby till Centralen

 1. Ligisterna får använda knivar som om det vore vardagsmat medan svenskan ska hålla käften oavsett om man blivit knivstucken. Svensken får INTE bära något som helst försvarsvapen för då blir man lagförd! Har det inte då gått för långt, Politiker? Eller ingår morden på svenskarna som ett slags privilegium för migrationsfolket? Jag vill veta vilka FÖRSVARSVAPEN som är tillåtliga för OSS! Varför får vi inte ens veta det trots att VI behöver försvara oss. Det är INTE svenskarna som attackerar migranterna (i varje fall inte de som är normala) det är ju DE som attackerar oss, det svenska folket.
  Vilka försvarsvapen kan ett medborgargarde få använda sig av? Med tanke på att de kommer snart växa upp som svampar p.g.a. av Polisens börda har växt så pass mycket att den kollapsar väl av sig självt, när som helst.
  När man sedan följer ”våra” politikers skådespel kan man inte annat än dra slutsatsen att DE är 100% kontrollerade men blev sedan desorienterade. Agendan från den ”yttre” HÖGRE befälhavaren har ju fallit och man motarbetar ända in i det sista för att slippa ett Extra val. Blir det Extra val DÅ kommer ALLA Länsstyrelser och ALLA som har med valet att göra vara beredda på att de svenska medborgarna kommer att ÖVERVAKA ALLT. Sista valet med dess manipuleringar där man hade stulit datorer med alla Länsuppgifterna (i Blekinge tror jag) samtidigt som valets siffror stod stilla mellan 20.30 – 23.00/24.00! Ett Extra val är ett måste så vi en gång för alla får sanningen. Att valet 2006 var ”riggat” råder det inget tvivel om och därmed är även de efterkommande också riggade! Förmodligen även innan vid några ”speciella” val.
  Åkesson gör rätt som efterfrågar Extra val. Främst med tanke på att de skulle ha fått mellan 25 – 30% av rösterna. SD har mest att vinna medan de flesta av de övriga blir förlorare och kan t.o.m åka ut ur Riksdagen..

 2. ”Lärdomen är förstås att låta bli att ingripa nästa gång”

  Det är inte den lärdom jag gör. Som jag ser det är lärdomen att skaffa vapen, träna med vapnen och alltid ha dem med sig dolt. Och nästa gång använda vapnen snabbt och effektivt innan de hinner skada dig.

  Eftersom lagen inte skyddar oss och straffar brottslingarna måste vi göra det själva.

  1. Kanske lösningen är att Svensson beväpnar sig, då skulle DN, Aftonblade etc braska på i sina rubriker, som i dag endast är små notiser när det är ”berikarna” som mördar, skjuter, knivskär, rånar, bedrar och våldtar sina försörjare. Att tillåta dessa griminella gäng är att dra undan mattan för de invandrare som arbetar, betalar skatt och sköter sig.

Kommentarer är stängda.